Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот megan fox » 25 яну 2013 23:03

vaskonti написа:
megan fox написа:
Дали е случайно, че от 21 члена на ЦИК 10 са от ГЕРБ, включително председателя? ;) То оставаше и да не спазят закона и да не излъчат представители от другите партии.

Членовете на ЦИК не се ли избират пропорционално на броя народни представители в парламента? Поне така ми се вижда като гледам коя партия колко представителя има...

Не. Всяла парламентарно представена партия трябва да има членове в ЦИК, което само по себе си е доста дискриминиращо спрямо новосформираните партии, но какво да се прави. Разпределението не е пропорциално.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 25 яну 2013 23:05

megan fox написа:Айде да не ми говориш за съдебната система, че със сигурност съм по-запознат от теб с нея. Все пак с това се занимавам! ;)

Ако искаш да ми кажеш, че последните президентски избори не бяха манипулирани не си добре, но няма лошо, всеки има право да бъде наивен. ;)

Хвърли едно око на това: http://www.mediapool.bg/%D0%BF%D0%BE%D1 ... 85434.html

Впрочем по канал 1 даже излъчиха запис как се изхвърлят цели чували с бюлетини! Интересно дали не са били с гласове за опонента на Росен Плевнелиев? ;) Потърси в нета, има материали, репортажи, клипове, колкото искаш по въпроса. ;)

Дали е случайно, че от 21 члена на ЦИК 10 са от ГЕРБ, включително председателя? ;) То оставаше и да не спазят закона и да не излъчат представители от другите партии.

Когато човек няма доказателства за нещо и отправя обвинения се нарича оплюване. Както споменах по-нагоре всеки има право да го прави, но пък дори това е противозаконно и могат да те съдят за клевета и вероятно си наясно, щом си толкова навътре в съдебната система, макар че това, което пишеш изобщо не потвърждава тези твои думи. Аз пък никога не съм имал претенции да съм по-запознат от теб, но ако това работиш или си учил не ми се мисли на какъв хал ни е съдебната система... А съвсем друг въпрос е доколко е морално и признак на добра култура да очерняш хора без доказателства. Още по-фрапантно е и да обиждаш човек, който не е на твоята позиция по даден въпрос, но с оглед на предишните ми думи вече не ме учудва, което естествено не е повод за радост, като гледам какво представляват голяма част от хората в тази държава... Съвсем друг е въпросът, че основна причина за този хаос бе това, че компютърната система се срина няколко пъти и че може да има още хиляди причини за това, включително и подривна дейност от симпатизанти на всяка една партия, чиито членове са председатели на някакви избирателни комисии. Но аз за разлика от теб няма да хвърлям недоказуеми твърдения по обясними причини. Да, интересно е дали не са били с гласове на опонента на Плевнелиев, както е възможно да са били и с гласове за самия Плевнелиев, но ти естествено изключваш такива варианти-човек не бива да е едностранчив във вижданията си. Аз лично съм ставал свидетел на хора от твоята партия, които купуват гласове, но не съм тръгнал като теб да пиша недоказуеми неща, въпреки че лично съм ги виждал с очите си, но не съм ги записал, за да пускам такива твърдения, нали? Сам можеш да си отговориш на въпроса защо... Както казах това са методи на партията-майка. Да пуска популистки твърдения без доказателства, да манипулира общественото мнение с общи приказки, без да има категорични доказателства за това и т.н. Няколко пъти пусках клип с това, което сътвориха твоите хора, но не видях изобщо отговор от твоя страна, но е трудно да отговориш на неща, които са доказани и са ясни. По-лесно е да отправяш обвинения, къде основателно, къде не... Да, ясно е, че имаше хаос на тези избори, но не бе ясно от кой бе предизвикан и защо. Също така понеже си много запознат със законите изобщо си нямаш и на понятие, че членовете на ЦИК са на квотен принцип, а председателят се избира от най-голямата парламентарно представена партия, а вероятно си пропуснал да разбереш, че последната е назначена и с указ на Президента Първанов... Това естествено не е случайно, а си е по закон, който не е приеман от Герб...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 25 яну 2013 23:06

megan fox написа:
vaskonti написа:
megan fox написа:

Членовете на ЦИК не се ли избират пропорционално на броя народни представители в парламента? Поне така ми се вижда като гледам коя партия колко представителя има...

Не. Всяла парламентарно представена партия трябва да има членове в ЦИК, което само по себе си е доста дискриминиращо спрямо новосформираните партии, но какво да се прави. Разпределението не е пропорциално.

Комисията е съставена от 19 членове разпределени на квотен принцип между парламентарно представените политически партии и коалиции на политически партии по метода на най-големия остатък. Политическите партии и коалициите на политически партии, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени имат право на по един член в комисията. Ако така полученият общ брой на членовете на комисията е четно число се избира още един допълнителен член на комисията от политическата партия с най-голям неоползотворен остатък при разпределянето на квотите. Председателят на ЦИК се определя от най-голямата парламентарно представена политическа партия. Всяка парламентарно представена политическа партия има право да излъчи по един заместник председател.

Май не си запознат много с тази материя...

За първи път методът е използван в България при провеждането на Изборите за членове на Европейския парламент от Република България през 2007 г. По-късно същата година се използва и при разпределянето на местата в общинските съвети на Местни избори 2007. След измененията на ЗИНП от 2009 г, методът на Хеър-Ниймайер заменя метода на Д`ондт при разпределянето на мандатите на народните представители в българския парламент.
Отгоре на всичко този метод се оказва, че е въведен от тройната коалиция...
Последна промяна от parvanoff на 25 яну 2013 23:13, променено общо 1 път.
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 25 яну 2013 23:08

dunavfc написа:
megan fox написа:
dunavfc написа:.

Стига вече с тия излишни конспирации за манипулации на изборите.Как според теб се купуват толкова гласове,че да бъде спечелено мнозинство или да се съберат сериозна маса гласове? Няма партия,която да съумее да купи повече от 100 хил. гласове,като пак ми се струва изключително много.Освен това да се смята,че само ГЕРБ купуват гласове,а видиш ли другите играят на принципа "Купуването и продаването на гласове е престъпление" е нелепо.Да не говоря,че никой няма как да докаже,че е гласувал за партията Х,така че аз мога да си взема 50 лв. например и пак да си гласувам за когото искам !

Че кой е казал, че за да манипулираш изборите се налага да купуваш гласове? То ти стига да купиш хората, които ги броят и да скриеш една част от гласовете за основните ти опонент. ;) И ти хвърли едно око на линка в горният ми пост. ;)

Меган,ако така ставаше,всяка партия,която е на власт на следващите избори щеше да има 70 % гласове.Съгласен съм,че стават злоупотреби,правят ги всички,но не мисля,че това може да окаже толкова голям ефект,че да помогне на една партия да спечели 300,400,500 хил. гласа...Не съм започнат с организацията в избирателният ден,но нали все пак тези протоколи се съгласуват и с членовете на други партии,нали и има съгледвачи,доброволци и т.н.

Ами зависи за какви избори говорим. ;) За депутатските си прав, но примерно за президентските, дори с 10 гласа да "сбъркаш" може да се окаже фатално. На балотажа на последните президентски избори разликата в гласовете бе под 200 000. Да, досега партиите имаха право на наблюдатели, за следващите президентски избори няма да има такива, ГЕРБ се погрижиха за това нещо. ;) Всичките списъци от цяла България трябва да се транспортират до София, до централната база на ЦИК, айде сега кажи ми колко е трудно да се изгодвят предварително фалшиви протоколи и да се подменят истинските, докато булетинтие и протоколите се транспортират от хора на ЦвЦв и ББ... ;)

Казах ти, Канал 1 показа как цели чували с бюлетини се зарязват и дори изхвърлят... Наистина ли смяташ, че Плевнелиев спечели честно президенстските избори? ;)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 25 яну 2013 23:11

megan fox написа:
vaskonti написа:
megan fox написа:

Направих си труда да загубя 2 минути и установих, че съм прав - от 2011г. членовете на ЦИК се избират пропорционално на броя народни представители. НДСВ имат също един член, обаче самата партия не е в парламента. Но тъй като те има един евродепутат, това им дава право на един участник в ЦИК.
;)
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 25 яну 2013 23:13

parvanoff написа:
megan fox написа:
vaskonti написа:
megan fox написа:

Комисията е съставена от 19 членове разпределени на квотен принцип между парламентарно представените политически партии и коалиции на политически партии по метода на най-големия остатък. Политическите партии и коалициите на политически партии, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени имат право на по един член в комисията. Ако така полученият общ брой на членовете на комисията е четно число се избира още един допълнителен член на комисията от политическата партия с най-голям неоползотворен остатък при разпределянето на квотите. Председателят на ЦИК се определя от най-голямата парламентарно представена политическа партия. Всяка парламентарно представена политическа партия има право да излъчи по един заместник председател.

Май не си запознат много с тази материя...

Ок, искаш да си мерим пишките, така да бъде! :twisted: :twisted:

Чл. 9. (1) (Доп. - ДВ, бр. 31 от 2009 г., в сила от 24.04.2009 г.) Централната избирателна комисия се назначава с указ на президента на републиката в срока по чл. 5, ал. 2 след консултации с парламентарно представените партии и коалиции. В консултациите участват и партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент. Тя е в състав до 25 членове и включва председател, заместник-председатели и секретар.

Източник: Закона за избиране на народни представители: http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135182336

Сам виж ти какво си написал (не те знам от къде я черпиш твоята информация) и какво казва закона и тогава ела да ми спориш! :twisted: :twisted: :twisted:

Айде сега да обясниш от къде го измисли това, че ЦИК е точно от 19 човека. И от къде го изкара тоя списък ан ЦИК, дето го постна, предвид, че още няма определена дата от Президента за изборите, следователно и няма как да има определена комисия на ЦИК!!!!!! Чакам отговори, многознайко!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 25 яну 2013 23:15

megan fox написа:

Чл. 9. (1) (Доп. - ДВ, бр. 31 от 2009 г., в сила от 24.04.2009 г.) Централната избирателна комисия се назначава с указ на президента на републиката в срока по чл. 5, ал. 2 след консултации с парламентарно представените партии и коалиции. В консултациите участват и партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент. Тя е в състав до 25 членове и включва председател, заместник-председатели и секретар.

Източник: Закона за избиране на народни представители: http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135182336

Сам виж ти какво си написал (не те знам от къде я черпиш твоята информация) и какво казва закона и тогава ела да ми спориш! :twisted: :twisted: :twisted:
[/b]

Намери Изборният кодекс приет през 2011г. и чети там.
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 25 яну 2013 23:18

megan fox написа:Айде сега да обясниш от къде го измисли това, че ЦИК е точно от 19 човека. И от къде го изкара тоя списък ан ЦИК, дето го постна, предвид, че още няма определена дата от Президента за изборите, следователно и няма как да има определена комисия на ЦИК!!!!!! Чакам отговори, многознайко!

С приемането на изборния кодекс на 28 януари 2011 г. Централната избирателна комисия на Република България (ЦИК) става постоянен орган, който е на бюджетна издръжка към Министерски съвет и се назначава с Указ на президента на Република България. Комисията е съставена от 19 членове разпределени на квотен принцип между парламентарно представените политически партии и коалиции на политически партии по метода на най-големия остатък. Политическите партии и коалициите на политически партии, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени имат право на по един член в комисията. Ако така полученият общ брой на членовете на комисията е четно число се избира още един допълнителен член на комисията от политическата партия с най-голям неоползотворен остатък при разпределянето на квотите. Председателят на ЦИК се определя от най-голямата парламентарно представена политическа партия. Всяка парламентарно представена политическа партия има право да излъчи по един заместник председател. По този начин ЦИК е определена с Указ № 78 на Президента на Република България, Георги Първанов, обнародван в Държавен вестник, бр.32 от 19 април 2011 г. и е в състав от 21 члена.
[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 25 яну 2013 23:18

Така е, Мегънчо, ГЕРБ са виновни за всичко, айде, лЕгай сега да спиш, че се умори цял ден да плюеш по тях, все пак трябва да събереш сили, и утре е ден, и утре трябва да се плюе.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 25 яну 2013 23:20

vaskonti написа:
megan fox написа:Айде сега да обясниш от къде го измисли това, че ЦИК е точно от 19 човека. И от къде го изкара тоя списък ан ЦИК, дето го постна, предвид, че още няма определена дата от Президента за изборите, следователно и няма как да има определена комисия на ЦИК!!!!!! Чакам отговори, многознайко!

С приемането на изборния кодекс на 28 януари 2011 г. Централната избирателна комисия на Република България (ЦИК) става постоянен орган, който е на бюджетна издръжка към Министерски съвет и се назначава с Указ на президента на Република България. Комисията е съставена от 19 членове разпределени на квотен принцип между парламентарно представените политически партии и коалиции на политически партии по метода на най-големия остатък. Политическите партии и коалициите на политически партии, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени имат право на по един член в комисията. Ако така полученият общ брой на членовете на комисията е четно число се избира още един допълнителен член на комисията от политическата партия с най-голям неоползотворен остатък при разпределянето на квотите. Председателят на ЦИК се определя от най-голямата парламентарно представена политическа партия. Всяка парламентарно представена политическа партия има право да излъчи по един заместник председател. По този начин ЦИК е определена с Указ № 78 на Президента на Република България, Георги Първанов, обнародван в Държавен вестник, бр.32 от 19 април 2011 г. и е в състав от 21 члена.

ЦИК сам по себе си е постоянен орган - факт, обаче членовете в комисията се менят. ;) И членовете на ЦИК за следващите парламентарни избори все още НЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ от президента. ;) В момента имаме членове на ЦИК, които ще се занимават с референдума в неделя. ;)

Върни се в “Архив”