Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот W84me » 21 яну 2013 10:20

vaskonti написа:800 лева заплата щеше да се взима пак, независимо кой би управлявал България през последните 4 години. Само че това е оптимистично изказване защото не е ясно какво щеше да стане ако комунистите бяха на власт, заедно с турците. Ти какво, да не би да смяташ, че ако ГЕРБ ги нямаше заплатите щяха да са по 1500лв, а пенсиите по 800? :)
Истината е, че ако сега се гласува за комунистите, заедно с тях ще получим отново Доган. Кой знае още колко язовира ще трябва да бъдат оценени от него за скромната цена от 1 милион за всеки гьол...

Кои са комунистите? Аз в момента най-много комунисти виждам в ГЕРБ и различните видове СДС-та.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2013 10:23

W84me написа:
vaskonti написа:800 лева заплата щеше да се взима пак, независимо кой би управлявал България през последните 4 години. Само че това е оптимистично изказване защото не е ясно какво щеше да стане ако комунистите бяха на власт, заедно с турците. Ти какво, да не би да смяташ, че ако ГЕРБ ги нямаше заплатите щяха да са по 1500лв, а пенсиите по 800? :)
Истината е, че ако сега се гласува за комунистите, заедно с тях ще получим отново Доган. Кой знае още колко язовира ще трябва да бъдат оценени от него за скромната цена от 1 милион за всеки гьол...

Кои са комунистите? Аз в момента най-много комунисти виждам в ГЕРБ и различните видове СДС-та.

Комунистите очевадно на БСП. Истина е, че и в ГЕРБ е бъкано с тях, но поне турците ги няма, което хич не е маловажно. Освен това ГЕРБ може и да са комунисти, но поне водят дясна политика, което е важно, поне за мен.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 21 яну 2013 10:41

С идването на Местан ГЕРБ си постилат коалицията с ДПС. Ще кажат: "Те поеха нов курс на политика! Вече не е същата партия!" Нещо от този род ми се върти.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2013 10:47

W84me написа:С идването на Местан ГЕРБ си постилат коалицията с ДПС. Ще кажат: "Те поеха нов курс на политика! Вече не е същата партия!" Нещо от този род ми се върти.

Бъдещата коалиция е ясна от сега - Първанов и ГЕРБ. Първанов най-вероятно ще измести Станишев от поста шеф на БСП. Това е много по-реалистично от това ГЕРБ да се вържат с турците.
[/center]

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 21 яну 2013 10:57

vaskonti написа:
W84me написа:С идването на Местан ГЕРБ си постилат коалицията с ДПС. Ще кажат: "Те поеха нов курс на политика! Вече не е същата партия!" Нещо от този род ми се върти.

Бъдещата коалиция е ясна от сега - Първанов и ГЕРБ. Първанов най-вероятно ще измести Станишев от поста шеф на БСП. Това е много по-реалистично от това ГЕРБ да се вържат с турците.

Бих подкрепил с две ръце такава коалиция.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2013 11:08

W84me написа:
vaskonti написа:

Бих подкрепил с две ръце такава коалиция.

Вероятно и аз, но само поради липса на по-добро.
[/center]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 21 яну 2013 11:13

doktora25 написа:Ето я статията, която имах предвид. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1724639
Че двама пенсионери могат да изкарат и да водят нормален живот със 600 лв на месец мога да се съглася. Че всичките си придобивки, повишаващи стандарта са си ги купили с пари, заделени от пенсиите малко се съмнявам, но да речем че е теоретично възможно.
Но съгласи се, че потребностите на младите хора далеч надхвърлят тези на пенсионерите. С 800 лв общо е абсолютно невъзможно: да се отделиш в собствено жилище, да отгледаш семейство, да го изучиш, да ходиш лятото на почивка за повече от седмица, дори да поддържаш автомобил. Единственото, което можеш да си гарантираш с тези пари е физическото оцеляване.

Щом си млад и имаш нужди - търсиш варианти за да ги задоволиш!
Иначе написаното в статията е точно ..... макар да не ни е удобно.
С 2 думи, ако искаме висок икономически растеж за кратко време - това е начина (описан в статията).
БГ лева е надценен и това го знае всеки, а това пречи на износа.
Правителството не може да си позволи по-силна социална политика, защото няма в бюджета.
Искам всеки един от вас да си сложи ръката на сърцето и да ми каже - според оборота и рентабилността на фирмата в която рабти и според личните си служебни задължения (и доколко ги върши) - заплатата дали е ниска, висока или нормалана.
Аз си признавам, че моята е по-скоро висока, отколкото нормална, но в никакъв случай ниска!
Та с 2 думи, ако бачкате в строителна фирма и управителя взима работа на цени близки до себестойност за да запази дейността си до евентуалното идване на по-добри дни, откъде аджеба, да ви осигури 1500 - 2000 лв. заплата?
Всеки сам за себе си да прецени, а пуберите могат спокойно да се изключат от дискусията :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 21 яну 2013 12:00

Ако си прочел внимателно моите неща тези 800 лв, за които говоря не са заплатата на 1 човек, а заплатите на двама - мъж и жена (2 по 400), които искат да създадат семейство и позицията ми е че с тези пари това е невъзможно и държавата меко казано не прави достатъчно за да стимулира раждаемостта (или поне не на българския народ). То ако заплатата на всеки от тях беше по 800 това си е направо средна класа. А и тази статия не съм я постнал, защото я споделям, а за да се види цинизма на т.нар. западноевропейски "съюзници" и техните псевдостатистики. Тая статия все едно Дянков я е писал. Аз по никакъв начин не твърдя, че ако тройната коалиция беше спечелила отново изборите заплатите ни сега щяха да бъдат такива, нито че ще станат ако БСП дойде пак на власт, но твърдя че ГЕРБ нямат волята и желанието нещата да тръгнат в правилната посока, абсолютизирайки икономиите и бюджетната стабилност, показват безпринципност във всяка тяхна политика, поставят приоритетите си доколкото може да се говори за такива около неща които не са от първостепенно значение за обикновения човек, позицията им спрямо АЕЦ Белене си е чисто национално предателство и т.н и т.н.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 яну 2013 13:02

doktora25 написа:

Ако си прочел внимателно моите неща тези 800 лв, за които говоря не са заплатата на 1 човек, а заплатите на двама - мъж и жена (2 по 400), които искат да създадат семейство и позицията ми е че с тези пари това е невъзможно и държавата меко казано не прави достатъчно за да стимулира раждаемостта (или поне не на българския народ). То ако заплатата на всеки от тях беше по 800 това си е направо средна класа. А и тази статия не съм я постнал, защото я споделям, а за да се види цинизма на т.нар. западноевропейски "съюзници" и техните псевдостатистики. Тая статия все едно Дянков я е писал. Аз по никакъв начин не твърдя, че ако тройната коалиция беше спечелила отново изборите заплатите ни сега щяха да бъдат такива, нито че ще станат ако БСП дойде пак на власт, но твърдя че ГЕРБ нямат волята и желанието нещата да тръгнат в правилната посока, абсолютизирайки икономиите и бюджетната стабилност, показват безпринципност във всяка тяхна политика, поставят приоритетите си доколкото може да се говори за такива около неща които не са от първостепенно значение за обикновения човек, позицията им спрямо АЕЦ Белене си е чисто национално предателство и т.н и т.н.

Абсолютно бзспорен факт е, че и БСП да беше на власт тия 4 години, това семейство пак щеше да работи за 2*400лв. Но пак казвам - това е в най-добрия случай! Общите приказки за безпринципност и липса на последователност няма да ги коментирам. Това са чисто политически термини без грам съдържание в тях. За мен едно е ясно - бюджетната стабилност е най-важното нещо, дори и с цената на замразяване на доходи. Това е мислене в песпектива, а не мислене за сега, за този момент, без мисъл за бъдещето. Това е дясна политика, каквато аз предпочитам защото гарантира стабилно бъдеще, за разлика от лявата политика, която гарантира настоящето за сметка на бъдещето. Тоест - след нас потоп.
[/center]

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 21 яну 2013 14:09

vaskonti написа:Абсолютно бзспорен факт е, че и БСП да беше на власт тия 4 години, това семейство пак щеше да работи за 2*400лв. Но пак казвам - това е в най-добрия случай! Общите приказки за безпринципност и липса на последователност няма да ги коментирам. Това са чисто политически термини без грам съдържание в тях. За мен едно е ясно - бюджетната стабилност е най-важното нещо, дори и с цената на замразяване на доходи. Това е мислене в песпектива, а не мислене за сега, за този момент, без мисъл за бъдещето. Това е дясна политика, каквато аз предпочитам защото гарантира стабилно бъдеще, за разлика от лявата политика, която гарантира настоящето за сметка на бъдещето. Тоест - след нас потоп.

Стабилно бъдеще, ако го доживеем. Между другото, БСП не оставиха ли стабилно бъдеще със 7 милиарда резерв?

Върни се в “Архив”