История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 18 дек 2012 21:46

Futbolen_istorik написа:
silver1962 написа:Изображение

Тази статия май аз съм я снимал

Точно така.Преди няколко месеца....
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 18 дек 2012 21:48

rosenpetkov написа:Здравейте откъде мога да намеря класиранията в зона Загоре/Странджа, Юго-Източната В Група преди 1990 година.
@ silver1962 това коя година е, предполагам че някъде 50-те тогава Карнобат се е казвал Поляновград.

Би било логично да се обърнеш към мен за класиранията на зони и В групи
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"

silver1962
Контакти:

Мнениеот silver1962 » 19 дек 2012 00:47

Къде могат да се намерят резултати и класирания от В група?

Потребителски аватар
rosenpetkov
Контакти:

Мнениеот rosenpetkov » 19 дек 2012 13:02

Futbolen_istorik написа:
rosenpetkov написа:Здравейте откъде мога да намеря класиранията в зона Загоре/Странджа, Юго-Източната В Група преди 1990 година.
@ silver1962 това коя година е, предполагам че някъде 50-те тогава Карнобат се е казвал Поляновград.

Би било логично да се обърнеш към мен за класиранията на зони и В групи

Писах ти ЛС,
а ето аз с какво разполагам
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Нефтохимик (Бургас)

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 24 дек 2012 17:47

Последна промяна от NEFTOCHIMIK 1962 на 27 дек 2012 19:05, променено общо 1 път.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 27 дек 2012 10:15

NEFTOCHIMIK 1962 написа:http://www.youtube.com/watch?v=XqQG7iBTbIw&feature=player_detailpage#t=3s

тва май беше първия мач след ремонта на стадион лазур на отвборени врати си спомням . направо от тмт на пуснаха сичкити випуски втора смяна да ходим да гледаме , а преди тва като нафтата би левски с 5:1 пак цялото тмт избегахме и пак на отворени врати беше мача , колкото народ може да влез , влезна :)
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 27 дек 2012 17:13

Bartolomej написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:http://www.youtube.com/watch?v=XqQG7iBTbIw&feature=player_detailpage#t=3s

тва май беше първия мач след ремонта на стадион лазур на отвборени врати си спомням . направо от тмт на пуснаха сичкити випуски втора смяна да ходим да гледаме , а преди тва като нафтата би левски с 5:1 пак цялото тмт избегахме и пак на отворени врати беше мача , колкото народ може да влез , влезна :)

Ето го мача 5:1. Виж в първите минути сектор В е нацяло празен.Явно полицията не е пускала там от съображения за сигурност понеже са изкопани дупките за пилоните на осветлението.Ама после за 10 мин го напълниха до дупка.Явно е имало хиляди хора отвън...туй го бях направо забравил.......хубаво нещо са архивите :) http://tube.neftochimic.eu/

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 28 дек 2012 12:18

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
Bartolomej написа:

Ето го мача 5:1. Виж в първите минути сектор В е нацяло празен.Явно полицията не е пускала там от съображения за сигурност понеже са изкопани дупките за пилоните на осветлението.Ама после за 10 мин го напълниха до дупка.Явно е имало хиляди хора отвън...туй го бях направо забравил.......хубаво нещо са архивите :) http://tube.neftochimic.eu/

именно за туй си говорим . милиционерите не пущаха , ама тълпата беше огромна с авера едва си намерихме место на мястото дет ся е таблото и притиснати отсякъде киризихме демек точно зад вратат , ама най - горе и имахме изглед към цялото стадион . така беше винаги когато имаше мач на отворени врати , а и нафтата тогас имаше що годе добър отбор :)
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

nasko75

Мнениеот nasko75 » 29 дек 2012 23:34

k.dimitrov написа:Благодаря на Наско, че ме допълва. Топчев може да е играл и в Нефтохимик, макар че по-вероятно да е било в Локомотив (тогава те бяха по-качествения отбор), но сега мисля е в Америка. В тази статия мисля се пише и за него: http://novinar.bg/news/chikago-malka-ba ... MQ==.html#
А аз продължавам:
Петър Младенов - него сигурно всички го познавате. Треньорът в школата ни. Мисля, че все още е там, може и да се е пенсионирал. Страшно мил и добър човек. Когато моя малкия син искаше да тренира, с баща ми се обърнахме към него. Той беше треньор на най-малките, но проблемът бе в това, че моят син бе на 2 години по-малък. Младенов познаваше баща ми като човек, свързан с футбола и на своя отговорност направи изключение и взе малкия да тренира. И като футболист (играеше като ляв бек) бе същия, всеотдаен, борец до последно, готов на всичко за отбора, а същевременно тих, коректен, голям спортсмен. Много години бе незаменим на левия фланг на защитата ни. Нямаше запалянко, който да каже нещо лошо за него. Всички го обичаха, а и той го заслужаваше.
Тотко Дремсизов - голямата звезда на бургаския футбол. Двамата му братя - Халачеви(фамилиите са различни, защото произхождат от бедно семейство и Тотко е осиновен и отгледан от друго семейство), бяха играли преди него в отбора, но като защитник и халф, а Тотко бе централен нападател, голям талант, страшен таран, добра техника и дрибъл, типичен голаджия, добър и с двата крака и с глава. Точно в този период бе в разцвета на таланта си, страшилище за противниковите отбори. Жалко, че ЦСКА скоро ни го отмъкна, там направи 2-3 сезона (шампион за сезон 71-72 година със 17 мача и 5 гола), но се оказа, че има мек характер, а там такива не вирееха. Това му попречи да достигне до националния отбор. След като се завърна в Черноморец се оказа, че има и друга слабост - започна да го домързява да бяга на терена, не търсеше топката, а чакаше тя да дойде до него, почти престана да се връща назад. Тогава му излезе и прякора - голямото Ф, защото стоеше в половината на противника с ръце на кръста и чакаше топката да стигне дотам. Публиката започна да го освирква и се стигна до това, че на един мач той си захвърли фланелката и напусна терена.

За Тотко си в лека грешка - Димитър и Рали Халачеви са му братовчеди/братя. Той е осиновен от тяхното семейство, а не те да са го дали ...Димитър е по-големият, аматьор е като футболист, защото е работил в обущарска задруга, но на терена много всеотдаен. работих със сина му на тотко 5 години в София , чудесно момче и най-добрият журналист в новата история на БГ журналистиката (аз работя тая професия от 1993), сега е в Америка. Може някои да го познават Тони Дремсизов се казва, 1968 набор - бил е юношески национал
а Петър Младенов, знаете пострада при нелепа случайност, отивайки за риба...и не само, че е свестен човек, но и много добър треньор

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 07 яну 2013 16:54

Аз да питам нещо - в моя справочник от 1986 година в списъка на футболисти играли с нашата фланелка присъстват Станчо Цонев и Димитър Стойчев. Някой помни ли ги и как са се представяли в отбора :?
[center]Member of Old School Boys [/center]

Върни се в “Черноморец”