Цигареното вето пада

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

favaca8888
Контакти:

Re: Цигареното вето пада

Мнениеот favaca8888 » 04 дек 2012 12:34

mONK,

И не се връщай :P

Иначе първо да кажа на непушачите следното :

Ние, пушачите, понеже сме много готини и напред с материала се кефиме да излезем да изпием едно питие в бар/заведение/дискотека, където обикновено понеже сме готини си палим и една цигарка.А пък Вие сте балъци и не сте толкова отворени като нас и понеже само гледате от нас, по-готините хора, които по-бързо се отварят на пиене, нощен живот и пушене на цигари искате да ни забраните това удоволствие ??? хахха ще го духате , балъчета , заведнията са НАПРАВЕНИ ЗА ПОРОЦИ , АН Е ЗА БАЛЪЦИ ! АРЕ У ЛЕВО :arrow:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
ЛАЗО ЛЕВСКАРА
Контакти:

Мнениеот ЛАЗО ЛЕВСКАРА » 04 дек 2012 12:52

Така, айде и аз да се изакам по темата. Нека има забрана, но в ресторантите, пицариите и другите заведения за хранене. Но не виждам пречка да има барове и дискотеки в които да може да се пуши. Като не искаш да дишаш цигарен дим не посещаваш въпросните заведения. ;)

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 04 дек 2012 13:18

Аз не мога да разбера тези доводи с личната свобода когато става въпрос за здраве и доводите че колко други работи има които ни тровят ми се виждат доста повърхностни и несериозни.Кой трябва да се съобразява в тази ситуация пушача или непушача,който има малко култура и възпитание сам може да си отговори на въпроса кой създава неудобство и на кого е страна правотата.Бил съм пушач доста години и определено съжалявам че съм ги пафкал тези боклуци толкова време,не искам да съм агитатор за проблемите които създава тютюнопушенето,но който има някаква дилема дали да почва да пуши или да ги отказва му давам съвет бягайте далеч от тази гадост.Лежал съм в подобни болници и балносанаториуми и почти на 100% които имат проблеми с белите си дробове и гърло са пушачи,никой не искам да плаша но това е истината колкото и да не ни се иска.За мен тази забрана е малко закъсняла и даже ми се струва че първо държавата трябваше да направи една по солидна кампания в различни медии за вредата от тютюнопушенето и тогава да въвежда тотална забрана,но явно за хората в България парите и забавлението са по важни от живота и здравето за да искат сега отмяна на закона.Аз също обичам нощния живот и купона и някои пороци също не са ми чужди но определено по добре се чувствам ако около мен не се пуши,а и не виждам причина от както съм спрял да пуша да ми пречи да се забавлявам.

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Мнениеот iori » 04 дек 2012 13:33

Аз не мога да разбера от къде на къде нямам право да седна сутрин преди работа, да изпуша една цигара с кафето. Не карам никой непушач да посещава същото заведение, да ви пикам на забраните.
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 04 дек 2012 14:00

И аз не мога разбера защо има толкова елементарни хора,ама за глупостта още закон няма.

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 04 дек 2012 14:05

gzagorov написа:
Muscarin написа:
gzagorov написа:Вече знаем, че психиката ни е трайно увредена, надявам се не непоправимо. Но каквото и да си говорим - "Газпром", магистрали, спортни зали, корупции и т.н. са все маловажни неща пред здравето на целия ни народ. Това, че банда олигофрени са готови да жертват това здраве в името на една продадена пица повече е само срам за България и нищо друго.
[offtopic]Ако разрешат изнасилването на ресторантьори, пушачи и пушачки по заведенията след 22 часа, мисля че това ще компенсира 40 %-ия спад в оборота.[/offtopic]

Здраве казваш :) Много лицемерно ще ме прощаваш. Много пъти съм питал и пак ще попитам. Колко от вас, загрижени за здравето на хората си смениха КАТАЛИЗАТОРИТЕ с нови?!

Аз не съм, признавам си. Защото нямам кола. Да, шокиращо, мога да карам автомобил и имам книжка, пък нямам кола. Други въпроси?
Lochsof написа:Най добре в заведенията да се сервира само минерална вода и ядки от проверени и одобрени източници, тогава купона ще е супер и всички ще са доволни, а собствениците на заведения, ще предоставят всичко безплатно и ще ви правят вятър да не ви е задушно

Не си прав. Погледни offtopic-а от предишното ми мнение. Такъв купон ще става, че не с 40, а с 400 % ще се вдигне оборотът.

Доста ограничено мислене от твоя страна. Кола нямаш, ама със сигурност нанасяш доволно вреди на атмосферата със ефтиното аерозолче, което ползваш. Край!

Bolyar
Контакти:

Мнениеот Bolyar » 04 дек 2012 16:29

В Чикаго забраната се въведе през Януари 2007-ма. След 5 години статистиката показа, че по никакъв начин това не е повлияло на бизнеса на ресторантьорите, докато броя на активните пушачи е намалял с около 20%.... И пушачите си пушат при -20 навън и никой не се оплаква или протестира.
Шнур за този, който се осмели да свали ветото в България!

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 04 дек 2012 18:00

Muscarin написа:
gzagorov написа:
Muscarin написа:
gzagorov написа:Вече знаем, че психиката ни е трайно увредена, надявам се не непоправимо. Но каквото и да си говорим - "Газпром", магистрали, спортни зали, корупции и т.н. са все маловажни неща пред здравето на целия ни народ. Това, че банда олигофрени са готови да жертват това здраве в името на една продадена пица повече е само срам за България и нищо друго.
[offtopic]Ако разрешат изнасилването на ресторантьори, пушачи и пушачки по заведенията след 22 часа, мисля че това ще компенсира 40 %-ия спад в оборота.[/offtopic]

Здраве казваш :) Много лицемерно ще ме прощаваш. Много пъти съм питал и пак ще попитам. Колко от вас, загрижени за здравето на хората си смениха КАТАЛИЗАТОРИТЕ с нови?!

Аз не съм, признавам си. Защото нямам кола. Да, шокиращо, мога да карам автомобил и имам книжка, пък нямам кола. Други въпроси?
Lochsof написа:Най добре в заведенията да се сервира само минерална вода и ядки от проверени и одобрени източници, тогава купона ще е супер и всички ще са доволни, а собствениците на заведения, ще предоставят всичко безплатно и ще ви правят вятър да не ви е задушно

Не си прав. Погледни offtopic-а от предишното ми мнение. Такъв купон ще става, че не с 40, а с 400 % ще се вдигне оборотът.

Доста ограничено мислене от твоя страна. Кола нямаш, ама със сигурност нанасяш доволно вреди на атмосферата със ефтиното аерозолче, което ползваш. Край!

Колега, на смешен ли се правиш? Щото се справяш много добре.
Първо, опитваш се да оправдаваш една нередност с друга.
Второ, не ме познаваш, за да си позволяваш допускания (съвсем погрешни, между другото), относно начина ми на живот. Бих могъл да съм монах или пък масов убиец, но ти не знаеш и само пускаш изстрели в тъмното. Не ми пречи де, продължавай си, докато се моля. Или те търся да те убия, кой знае...
Трето, евтини аерозоли използват предимно "готините" пушачи, като лауреата 4-5 мнения преди твоето, които
favaca8888 написа:по-бързо се отварят на пиене, нощен живот и пушене на цигари

Че е се опитват да изразяват някаква гордост с това. А после ми говорят и за закони и дискриминация. На тях сопа им трябва, не закон.
Иначе аз, като почти всеки човек в днешно време, също нанасям по един или друг начин вреда на природата, да. Ама няма да ти подсказвам. Продължавай да налучкваш!
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
ЦСКА СОФИЯ 1948
Контакти:

Мнениеот ЦСКА СОФИЯ 1948 » 04 дек 2012 18:11

iori написа:Аз не мога да разбера от къде на къде нямам право да седна сутрин преди работа, да изпуша една цигара с кафето. Не карам никой непушач да посещава същото заведение, да ви пикам на забраните.

Аз пък не мога да разбера...пия си сутрин кафето и някакъв на съседната маса ми пуши на главата.На всичкото отгоре влязал и в същото заведение където съм и аз...представяш ли си?Наглост бе,наглост!!!
Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 дек 2012 18:39

ЦСКА СОФИЯ 1948 написа:
iori написа:Аз не мога да разбера от къде на къде нямам право да седна сутрин преди работа, да изпуша една цигара с кафето. Не карам никой непушач да посещава същото заведение, да ви пикам на забраните.

Аз пък не мога да разбера...пия си сутрин кафето и някакъв на съседната маса ми пуши на главата.На всичкото отгоре влязал и в същото заведение където съм и аз...представяш ли си?Наглост бе,наглост!!!

Аз пък не мога да разбера...стоя си на светофара и някакви си до мен са спряли с колите и си изпускат газовете на главата ми :? Иначе пък вървя пеша,уж за здраве и пуша електронна цигара за да не "вредя" на непушачите 8-) Да забраним колите да се карат по пътищата,защото пречат на здравето на пешеходците ;) И изобщо кой и кога е измислил този термин "пасивен пушач" и има ли изобщо такова понятие :roll: По същата логика,да въведат и понятия като "пасивен застаряващ","пасивен пенсионер" и т.н.И още нещо.Кой е казал,че цигарите са вредни за здравето :?
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”