Мнениеот k.dimitrov » 01 дек 2012 02:49
Момчета, Вутов бе много добър футболист. Дойде в Бургас от Стара Загора и направи няколко силни сезона тук. Халф, дребен, но много борбен, с много въздух и движение по терена и най-важното, прекрасно виждаше играта и имаше много добър извеждащ пас. Играл е и опорен, и офанзивен халф. Израстна като добър футболист в Черноморец и много хора от страната мислеха, че е бургазлия. Ако не се лъжа, след нас премина отново в Берое, но сякаш игра и в Левски.
Сега подред. Тогава не пропусках домакинските мачове на отбора. На гостувания рядко съм присъствал. Бях само 10 годишен. Футболистите ги познавах, но не можех да им давам лично оценки. Слушах възрастните и попивах информацията. Затова, това което пиша е повече тяхното мнение, отколкото моето.
Треньорът Георги Берков дойде от София. Преди това бе треньор на Локо Сф и след това на ЖСК Славия. Това бе треньорът, който наложи тактически грамотна игра и отборът промени облика си. В Бургас се говореха много добри думи за Берков. Мисля, че остана 2-3 години в Бургас, а след време отново го викаха да помага. Васил Желев Вашпина му бе помощник, който явно попи много от Берков, за да стане след време най-добрия бургаски треньор.
Георги Генчев. След влизането на отборът в А група това бе вторият титулярен вратар на отбора след Костадин Бармуков. Черноморец винаги е имал много стабилни вратари, които основно си бяха бургаски момчета, от школата на отбора. Бармуков, Генчев, Папазов, Стоянов, Шейтанов, все от школата на Черноморец, вратари- личности, професионалисти, титуляри по няколко сезона, като Стоянов и Шейтанов достигнаха и до националните гарнитури. Бях много малък, за да оценя Генчев, но знам, че всички в града го обичаха. Затова, нещастният инцидент, който се случи с него, няколко години след като приключи състезателната си кариера, разбуни целия град, хората съжаляваха и преживяваха заедно с него.
Петър Топчев, единственият небургазлия на вратарския пост. Дойде, мисля, някъде от Северна България, отначало плахо, но след това все по-стабилно заигра на вратата, заслужи си титулярното място, изигра няколко сезона тук и всеки бургазлия знаеше кой е Топчев. След Черноморец, ако не се лъжа, продължи в Локо Сф.
Последна промяна от
k.dimitrov на 01 дек 2012 12:31, променено общо 3 пъти.