История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 30 ное 2012 21:37

nasko75 написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:
k.dimitrov написа:Би ли ми дал информация друг бургаски отбор попадал ли е в зоните, интересува ме най-вече Миньор. Баща ми ме е водил на негови мачове, но не знам на какво ниво беше, бях много малък. Още, през 74-75 как се е провел шампионата, след като е нямало зони.

1961-Миньор е възтановен.Локомотив е в зона Странджа
1961-62 Миньор и Локомотив играят в зона Странджа
1962-Основан е Строител ,Миньор влиза в Б група,Локомотив е в зона Странджа
1962-1 август-приятелски мач Строител-Локомотив Бс-5:6,който се явява първият изигран мач на Строител
1962-63 Миньор играе в Б група,Локомотив в зоната
1963-64 Локомотив,Миньор и Строител са в зоната
1964-Строител се преименува на Нефтохимик
1964-65 Миньор,Нефтохимик и Локомотив са в зона Странджа
1965-Нефтохимик влиза в Б група,Локомотив и Миньор са в зоната
1966-Миньор и Локомотив се обединяват под името Локомотив
1966-67 Нефтохимик и Локомотив са в зона Загоре
1967- Локомотив влиза в Б група
1967-69 Локомотив е в Б група,Нефтохимик-в зоната
1969-Нефтохимик е закрит,Локомотив е в Б група

мога да ти пиша на лични или на мейл, както искаш

Na li4ni
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 30 ное 2012 22:32

ми насе особенно тези от 50-60 и 70 години са ми тъмна индия . малък съм не е имало къде да гичета п ачесно казано не съм са интирисувал . футболистити що годе ги знам от 90 година насетне
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

nasko75

Мнениеот nasko75 » 30 ное 2012 22:57

cena62 написа:Ето още нещо Черноморец Бургас сезон 1969/70
След малко ще пусна и книгата 80 години футболен клуб Черноморец,която си струва да се прочете.

Добре де, моля те снимай ги и в JPEG файлове, ще ти кажа защо по-късно...и можем да направим една подредена история в цифри на клуба...щото и аз имам доста неща

Потребителски аватар
cena62
Контакти:

Мнениеот cena62 » 30 ное 2012 23:26

nasko75 написа:
cena62 написа:Ето още нещо Черноморец Бургас сезон 1969/70
След малко ще пусна и книгата 80 години футболен клуб Черноморец,която си струва да се прочете.

Добре де, моля те снимай ги и в JPEG файлове, ще ти кажа защо по-късно...и можем да направим една подредена история в цифри на клуба...щото и аз имам доста неща

Всичките ги имам и в JPEG,просто така е по лесно за разглеждане.
[center]Черноморец Бургас !
[/center]

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 01 дек 2012 02:49

Момчета, Вутов бе много добър футболист. Дойде в Бургас от Стара Загора и направи няколко силни сезона тук. Халф, дребен, но много борбен, с много въздух и движение по терена и най-важното, прекрасно виждаше играта и имаше много добър извеждащ пас. Играл е и опорен, и офанзивен халф. Израстна като добър футболист в Черноморец и много хора от страната мислеха, че е бургазлия. Ако не се лъжа, след нас премина отново в Берое, но сякаш игра и в Левски.
Сега подред. Тогава не пропусках домакинските мачове на отбора. На гостувания рядко съм присъствал. Бях само 10 годишен. Футболистите ги познавах, но не можех да им давам лично оценки. Слушах възрастните и попивах информацията. Затова, това което пиша е повече тяхното мнение, отколкото моето.
Треньорът Георги Берков дойде от София. Преди това бе треньор на Локо Сф и след това на ЖСК Славия. Това бе треньорът, който наложи тактически грамотна игра и отборът промени облика си. В Бургас се говореха много добри думи за Берков. Мисля, че остана 2-3 години в Бургас, а след време отново го викаха да помага. Васил Желев Вашпина му бе помощник, който явно попи много от Берков, за да стане след време най-добрия бургаски треньор.
Георги Генчев. След влизането на отборът в А група това бе вторият титулярен вратар на отбора след Костадин Бармуков. Черноморец винаги е имал много стабилни вратари, които основно си бяха бургаски момчета, от школата на отбора. Бармуков, Генчев, Папазов, Стоянов, Шейтанов, все от школата на Черноморец, вратари- личности, професионалисти, титуляри по няколко сезона, като Стоянов и Шейтанов достигнаха и до националните гарнитури. Бях много малък, за да оценя Генчев, но знам, че всички в града го обичаха. Затова, нещастният инцидент, който се случи с него, няколко години след като приключи състезателната си кариера, разбуни целия град, хората съжаляваха и преживяваха заедно с него.
Петър Топчев, единственият небургазлия на вратарския пост. Дойде, мисля, някъде от Северна България, отначало плахо, но след това все по-стабилно заигра на вратата, заслужи си титулярното място, изигра няколко сезона тук и всеки бургазлия знаеше кой е Топчев. След Черноморец, ако не се лъжа, продължи в Локо Сф.
Последна промяна от k.dimitrov на 01 дек 2012 12:31, променено общо 3 пъти.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 01 дек 2012 12:15

По-удобно е да се пише в отделни абзаци, затова продължавам тук.
Николай Радлев, един от най-добрите халфове на ЦСКА и националния отбор. Мисля, че той вкара изравнителния гол за ЦСКА при гостуването им на Интер (мача завърши 1:1) на полуфинала за Купата на шампионите. ЦСКА много изненадващо се отказаха от него и той дойде в Бургас, преквалифицира се на централен защитник(либеро) и беше главният стълб в нашата защита. Не много висок, но много здрав, стабилен, повратлив, техничен и с топовен удар, това съм запомнил от Радлев. В Черноморец изкара около 3 сезона.
Тошко Георгиев, един от любимците на бургазлии. Наш юноша, с много добри прояви в националния юношески отбор, с ужасно силен десен крак (след негов удар, вратарят на ГДР лови топката, вследствие на което чупи 2 ребра и съди Тошко, който е оправдан от международен съд). Имаше много надежди за него, очакваха да се наложи и в националния, но не успя. Въпреки това дълги години бе незаменимата 2-ка - десен бек за Черноморец. Мисля, че тази година бе първата му като титуляр, защото до тогава, титулярният десен бек бе дългогодишният капитан на Черноморец - Пано (Панайот) Костов, носител и на приза за спортментство в предния шампионат. Няколко години след като приключи с футбола Тошко се разболя от неприятна болест и често посещаваше бургаската болница.
За Кръстьо Богданов и Тодор Иванов почти не си спомням, явно са били резерви, мисля, че първия беше защитник.
Веселин Личев, един много приятен и интелигентен футболист, голям спортсмен. Не е бургазлия, но дълги години игра в Черноморец, играеше и стопер, и ляв защитник, и опорен халф.
За Иван Вутов вече писах, но повтарям, беше един от любимците на бургаската публика.
Последна промяна от k.dimitrov на 01 дек 2012 17:20, променено общо 1 път.

nasko75

Мнениеот nasko75 » 01 дек 2012 15:00

k.dimitrov написа:Момчета, Вутов бе много добър футболист. Дойде в Бургас от Стара Загора и направи няколко силни сезона тук. Халф, дребен, но много борбен, с много въздух и движение по терена и най-важното, прекрасно виждаше играта и имаше много добър извеждащ пас. Играл е и опорен, и офанзивен халф. Израстна като добър футболист в Черноморец и много хора от страната мислеха, че е бургазлия. Ако не се лъжа, след нас премина отново в Берое, но сякаш игра и в Левски.
Сега подред. Тогава не пропусках домакинските мачове на отбора. На гостувания рядко съм присъствал. Бях само 10 годишен. Футболистите ги познавах, но не можех да им давам лично оценки. Слушах възрастните и попивах информацията. Затова, това което пиша е повече тяхното мнение, отколкото моето.
Треньорът Георги Берков дойде от София. Преди това бе треньор на Локо Сф и след това на ЖСК Славия. Това бе треньорът, който наложи тактически грамотна игра и отборът промени облика си. В Бургас се говореха много добри думи за Берков. Мисля, че остана 2-3 години в Бургас, а след време отново го викаха да помага. Васил Желев Вашпина му бе помощник, който явно попи много от Берков, за да стане след време най-добрия бургаски треньор.
Георги Генчев. След влизането на отборът в А група това бе вторият титулярен вратар на отбора след Костадин Бармуков. Черноморец винаги е имал много стабилни вратари, които основно си бяха бургаски момчета, от школата на отбора. Бармуков, Генчев, Папазов, Стоянов, Шейтанов, все от школата на Черноморец, вратари- личности, професионалисти, титуляри по няколко сезона, като Стоянов и Шейтанов достигнаха и до националните гарнитури. Бях много малък, за да оценя Генчев, но знам, че всички в града го обичаха. Затова, нещастният инцидент, който се случи с него, няколко години след като приключи състезателната си кариера, разбуни целия град, хората съжаляваха и преживяваха заедно с него.
Петър Топчев, единственият небургазлия на вратарския пост. Дойде, мисля, някъде от Северна България, отначало плахо, но след това все по-стабилно заигра на вратата, заслужи си титулярното място, изигра няколко сезона тук и всеки бургазлия знаеше кой е Топчев. След Черноморец, ако не се лъжа, продължи в Локо Сф.

Така е Ники, прав си
Топчев е от Търговище, Урожая го е докарал от някакви селски мачове...после е пазил малко и в Мазута...но чувам, че бил добър човек и никак не лош вратар

nasko75

Мнениеот nasko75 » 01 дек 2012 15:02

k.dimitrov написа:По-удобно е да се пише в отделни абзаци, затова продължавам тук.
Николай Радлев, един от най-добрите халфове на ЦСКА и националния отбор. Мисля, че той вкара изравнителния гол за ЦСКА при гостуването им на Интер (мача завърши 1:1) на полуфинала за Купата на шампионите. ЦСКА много изненадващо се отказаха от него и той дойде в Бургас, преквалифицира се на централен защитник(либеро) и беше главният стълб в нашата защита. Не много висок, но много здав, стабилен, повратлив, техничен и с топовен удар, това съм запомнил от Радлев. В Черноморец изкара около 3 сезона.
Тошко Георгиев, един от любимците на бургазлии. Наш юноша, с много добри прояви в националния юношески отбор, с ужасно силен десен крак (след негов удар, вратарят на ГДР лови топката, вследствие на което чупи 2 ребра и съди Тошко, който е оправдан от международен съд). Имаше много надежди за него, очакваха да се наложи и в националния, но не успя. Въпреки това дълги години бе незаменимата 2-ка - десен бек за Черноморец. Мисля, че тази година бе първата му като титуляр, защото до тогава, титулярният десен бек бе дългогодишният капитан на Черноморец - Пано (Панайот) Костов, носител и на приза за спортментство в предния шампионат. Няколко години след като приключи с футбола Тошко се разболя от неприятна болест и често посещаваше бургаската болница.
За Кръстьо Богданов и Тодор Иванов почти не си спомням, явно са били резерви, мисля, че първия беше защитник.
Веселин Личев, един много приятен и интелигентен футболист, голям спортсмен. Не е бургазлия, но дълги години игра в Черноморец, играеше и стопер, и ляв защитник, и опорен халф.
За Иван Вутов вече писах, но повтарям, беше един от любимците на бургаската публика.

Личев е от Плевенско, взет е в Левски и после попада при нас...и в момента го гледам да се мотае на Герена, треньор е на деца, може би най-ниските възрасти

nasko75

Мнениеот nasko75 » 01 дек 2012 15:05

Аз от колко време ви казвам да се преместим тотално на другото място, но вие тука все киснете...и там да се нареди всичко и така

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 01 дек 2012 19:37

Изображение Нефтохимик Бс-Миньор Бс 1965
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Върни се в “Черноморец”