rump_shaker написа:Абе томи ти осъзнаваш ли какво значи да повлияе на играта едно докосване на топката с ръка. Най пресния пример за който се сещам беше гола на Ман Сити срещу Дортмунд където Суботич дори нямаше кво да направи и дадоха дузпа. Същия този таско даде дузпа за етръ при далеч по НЕ-ЯВНА игра с ръка. Същия този таско даде дузпа срещу Левски при едно леко лизване на топката в лакъта на Мариан Огнянов.
когато играта с ръка влияе се свири фаул. Топката ако не се беше ударила в ръката на гуела, щеше да го прехвърли и тогава нямаше да може да е изчисти. Той си спря топката с ръка, повтарям СПРЯ с което увладя топката и е изчити. От това повече здраве му кажи! Ясно и просто като роса. гуела СПИРА топката с ръкам което МУ ПОМАГА да е овладее и да изчисти опасната ситуация.
Баце, тези тълкувания може да ги разправяш в кварталната кръчма и там да се правиш на разбирач, на мен не ми ги пробутвай.
По принцип няма игра с ръка, която да не влияе, всяка или спира топката, или я отклонява. Затова тезата ти е малко глупава.
Другото - съдията не се интересува какво е щяло да стане ако... Освен в случаите, когато предотвратява гол или спира чиста голова възможност. Предварително ти казвам, че нямаше чиста голова възможност, за да не започнеш да съчиняваш как е спрял точно такава.
Няма умисъл в действията на играча, топката се удря в ръката от малко разстояние и играчът не може да избегне удара. Единственото за което може да се спори е дали ръката е в естествена позиция (това не означава да е плътно до тялото) или не е. Според мен е.
И да ти кажа само за информация, че точно при положения като ръката на Суботич указанията са такива - нарушение без жълт картон. И според мен не е много правилно, но това е.