Гол или жълт картон е това?

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
hatemu
Контакти:

Re: Гол или жълт картон е това?

Мнениеот hatemu » 26 окт 2012 11:15

BigBrother написа:Чист гол. Това ново правило е абсолютна смехория, играча по никакъв начин не пречи на вратаря, нито пък го фаулира. Това че вратарчето блее и му измъкнаха топката по най-баламския начин от ръцете си е негов проблем :idea:

+1

komandini
Контакти:

Мнениеот komandini » 26 окт 2012 11:23

Преди незнам как е било, но сега правилника гласи че ако топката е ръцете на вратаря(двете ръце) и някой иска да му я отнеме е фаул, още повече че е вдигната от земята.....а ако топката е в едната му ръка независимо дали я е вдигнал от земята, тя може да бъде отнета от играч на другият отбор и вкарана без проблем и това е гол. В случая топката е хваната с двете ръце и няма гол.

Потребителски аватар
Red thunderstorm

Мнениеот Red thunderstorm » 26 окт 2012 11:26

"...В крайна сметка се оказа, че арбитърът е напълно прав, заради правилото, че контролът на топката е във вратаря, дори и когато той я държи с една ръка, било то протегната. Когато страж владее топката с ръце, това не може да бъде „оспорено“ от противников играч, гласят още международните наредби за играта.

В този смисъл, дискусиите между феновете са напълно излишни по този повод, пишат още специалистите."
Последна промяна от Red thunderstorm на 26 окт 2012 11:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 26 окт 2012 11:27

shotgun blues написа:Чист фаул,топката е в ръката на вратаря ,ако я беше подхвърлил да я изрита и вече е във въздуха и тогава Агер я беше отмъкнал и вкарал - вече си е гол

Ако я отнеме при самото подхвърляне пак си е нарушение, защото му пречи да я вкара в игра.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
kambata
Контакти:

Мнениеот kambata » 26 окт 2012 11:45

Топката не е вкарана в игра => отсъжда се нарушение и жълт картон за неспортсменско поведение. Съдията е напълно прав. Все едно докато вратаря изпълнява аут и някой да отиде и да ритне топката във вратата.

4akala
Контакти:

Мнениеот 4akala » 26 окт 2012 11:46

По новите правилници на ФИФА и УЕФА това е фаул в полза на вратаря и жълт картон за Агер.Не знам от кога са влязли в сила тези правила,но старите си бяха по-добри.Така футбола губи зрелището си.А сега няма значение с една или с две ръце я държи топката вратаря и дори да я подхвърли и в този момент да му я отнемат във въздуха,пак се свири фаул.Единствено ако я хвърли на земята и няма подлагане или остро влизане и играч изпревари вратаря и му вземе топката,тогава няма фаул.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 26 окт 2012 11:51

За мен това не е неспортсменско поведение, а проява на хъс и желание, с които да зарази съотборниците си, още повече че няма и никаква грубост. Не заслужава според мен жълт картон, но все пак не трябва да е и гол. Все едно ако вкара гол след свирена засада да му дадат картон. Не върви, нали? :)
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

4akala
Контакти:

Мнениеот 4akala » 26 окт 2012 11:59

doktora25 написа:За мен това не е неспортсменско поведение, а проява на хъс и желание, с които да зарази съотборниците си, още повече че няма и никаква грубост. Не заслужава според мен жълт картон, но все пак не трябва да е и гол. Все едно ако вкара гол след свирена засада да му дадат картон. Не върви, нали? :)

По правилник след свирена засада,ако продължиш да играеш и шутираш вкараш гол или изкараш топката в аут се дава жълт картон!

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 26 окт 2012 12:37

Any написа:
BigBrother написа:Чист гол. Това ново правило е абсолютна смехория, играча по никакъв начин не пречи на вратаря, нито пък го фаулира. Това че вратарчето блее и му измъкнаха топката по най-баламския начин от ръцете си е негов проблем :idea:

Какво блее вратерчето ?Изпълнява си задълженията ... нали това им е работата да държат топката ....Ще ми кажеш че като я държи и му тегля един крак в ръцете и я избия пак ли е некадърен че не стиска по здраво ??

Ами например да се огледа дали няма футболисти на противниковия отбор, все пак това му е работата! Сега чета новите правила (доста не конкретни и разтегливи) за мен това си е гол, няма опасна игра, няма и пълен контрол над топката, а че вратаря е блял баирите си е негов проблем! Ама така вече е сега, вчера се изумих като отмениха и гола на Твенте!

Върни се в “Ливърпул”