Зенит атакува финала на Шампионската лига с Хълк

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Зенит атакува финала на Шампионската лига с Хълк

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 сеп 2012 11:31

MCMXIII написа:Игра, като си толкоз широко скроен, защо пикаеш газ, че Зенит хвърлят пари?
Свиквай Баце :) :) :)

Не, нещо не си разбрал ...
Аз не упреквам Зенит.
По-скоро очудването ми е за изборът на бразилецът.
Аз даже и не бях споменал Челси, преди някой ... Вече даже и не се сещам кой беше, да включи Челси в цитат на моето 1-во мнение.

И не, "гроздето не е кисело".
Челси разполагат с дузина по-добри от Хълк.
Челси имаха интерес към бразилеца, преди да бъде закупен Виктор Моузес.
От там нататък, аз пиша единствено за глупавата постъпка на Хълк, който не избра Челси когато имаше възможност.
И мисля, че всеки нормален, който поне малко отбира от футбол, би се очудил на това, че иначе класен играч, би
предпочел Русия пред Англия и Испания.

А за сумата на трансфера ...
Нали знаеш - "Не е луд този, дето яде баницата ... А този, който му я дава". ;)

П.п.

В крайна сметка, неможе ли просто да се води дискусия за този трансфер, без някой да вика на другите - "Гроздето е кисело". :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 05 сеп 2012 11:40

Допускам, че отборът на Абрамович е споменат, тъй като от там се започна с хвърлянето на едни суми от един собственик и т.н.
П.П. Що пък в Лондон да е по- хубаво от Питъра? Аз мисля че е наобратно ;)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 сеп 2012 11:51

MCMXIII написа:Допускам, че отборът на Абрамович е споменат, тъй като от там се започна с хвърлянето на едни суми от един собственик и т.н.

Ами ето точно тука е разминаването ...
Големи пари за трансфери се хвърляха много преди Абрамович.
Само че, от големите - традиционни Клубове.

Мисля, че ще си спомниш, каква сума бе дадена, за имаше един не-лош играч - Лентини ?
И още няколко примера мога да дам, но хептен ще избягаме от темата.

Така че, не Челси започнаха с финансовото безумие ...
Те просто направиха ( последваха примера ) ... на/като другите.

П.п.

Не става въпрос за градовете, а за първенствата.
Няма какво толкова да го увъртаме, Хълк избра многото пари, пред това, да изгради наистина значима кариера.
И чесно казано, нямаше да напиша нищо по-въпроса, ако той бе преминал в някое от големите първенства. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 05 сеп 2012 12:03

Казах феновете на отборите, които съм избройл, да не се засягат, ама...

Преди Абрамович Челси си бяха асансьорен отбор, както казаха по-горе. Това не пречи , разбира се, човек да ги е харесвал и преди това.

Това, което исках да кажа е, че Челси, без Абрамович, няма как да поддържа същото ниво, най-вече финансова стабилност (големи трансфери, високи заплати).
Може би без него ще прилича на Тотнъм - стабилен отбор, добри играчи, но толкова - пресилено е да се говори за титли и топ отбор в Европа. (Макар, че в исторически план Тотнъм има повече отличия от Челси).
И мисля, че феновете на Челси трябва да се съгласят. Никой не отрича, че Челси се превърна във фактор в Англия и Европа през последните 10 години.

ПП: Не сравнявайте Челси с Байерн по финанси, защото Байерн започва финансовия си възход, не след като ги е купил магнат, а в края на 70-те когато Хьонес става изпълнителен директор на клуба. Байерн нямат дълг от 800-900млн. евро към собственика си (поне на хартия. Така или иначе Абрамович няма да потърси тези пари, когато по един или друг повод остави клуба).
Байерн всеки сезон плаща по 18млн. евро на Алианц за Алианц-Арена - стадион, струващ 340млн. евро. И както знаете, предполагам, вече 19 поредни години Байерн е на печалба, когато теглят чертата в края на финансовата година.
Общо-взето на Байерн са му трябвали 20 годии финансова дисциплина, за да може в днешни дни да е един от най-богатите отбори в Европа, без едноличен собственик-милиардер и без дългове от по 200-300млн. към банки, финансови институции и общини.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 05 сеп 2012 12:16

THE G.A.M.E написа:
MCMXIII написа:Допускам, че отборът на Абрамович е споменат, тъй като от там се започна с хвърлянето на едни суми от един собственик и т.н.

Ами ето точно тука е разминаването ...
Големи пари за трансфери се хвърляха много преди Абрамович.
Само че, от големите - традиционни Клубове.

Мисля, че ще си спомниш, каква сума бе дадена, за имаше един не-лош играч - Лентини ?
И още няколко примера мога да дам, но хептен ще избягаме от темата.

Така че, не Челси започнаха с финансовото безумие ...
Те просто направиха ( последваха примера ) ... на/като другите.

П.п.

Не става въпрос за градовете, а за първенствата.
Няма какво толкова да го увъртаме, Хълк избра многото пари, пред това, да изгради наистина значима кариера.
И чесно казано, нямаше да напиша нищо по-въпроса, ако той бе преминал в някое от големите първенства. ;)

Що да е малко руското първенство? Я виж какви пари хвърлят. Повече от Абрамович даже.
П.П. Кой пръв си купи отбор и взе да пръска пари?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 сеп 2012 12:18

Мисля, че не би трябвало да се критикуват отборите, които са намерили финансова стабилност ( мощ ) ... По-"УЖ" лесен начин.
В крайна сметка милиардерите, които навлязоха в последните 10-на години в Европейският футбол, са можели да изберат ( или поне - да се пробват ) ... С някои от традиционните Клубове-Грандове.
Но са избрали Челси, Сити, ПСЖ и т.н.
Явно тези Клубове по-някакъв начин са направили така, че да бъдат избрани.
И това все пак си е някаква заслуга ...
Вярно, това, което са направили ( предложили ) ... Не е толкова сложно и трудно, за разлика от 20-на години търпения и лишения, но и времената са други.
Не-мисля, че лично Челси са получили съвсем даром и без никакви заслуги милиардите на Абрамович.

Абсолютно същото би могло да се каже и за ПСЖ.
Донякъде и за Сити ...
Това са традиционни за страните си Клубове, със специфична и интересна история.
И със сериозна фенска маса, фракции и популярност.

По-странно би било, ако вече Клуб като Малага можеше да си позволява трансферите на гореизброените.
Това вече, наистина щеше да е тип - "На какво отгоре".
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 05 сеп 2012 12:28

За отборът на Абрамович- може, за отборът на шейх Мансур-може, за Зенит и Малага- не. Защо бре?

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 05 сеп 2012 12:39

Трансфери имаше и преди Абрамович - Буфон, Фърдинанд, Наката, Зидан, Фиго, Креспо и тн.

Въпросът е какво ще става за в бъдеще с тия клубове. Много имат дългове - Юнайтед, Ливърпуул, Реал, Барса, Валенсия, Атлетико, Шалке 04 имат баслословни дългове.
Някой са стигнали период, в който долу-горе се самоиздържат (за това в последните 4-5 години Валенсия бяха принудени да продадат всичките си звезди).

Други обаче, като Сити, Челси и в по-малка степе Фулъм и Нюкясъл не генерират печалби, на фона на вложените пари от техните собственици.

Предстой да видим какво ще направят УЕФА и до колко ще спазват правилата отборите.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 сеп 2012 12:40

MCMXIII написа:За отборът на Абрамович- може, за отборът на шейх Мансур-може, за Зенит и Малага- не. Защо бре?

На Малага и Зенит, къде им е местната популярност ?
Тези Клубове, не са популярни дори и в собствените си страни.
Къде им е солидната фенска маса ?
И да, същото би било, ако някой магнат купи Гримзби Таун и следващият сезон бюджетът им бъде 500 млн.

Въобще, къде е всичко това, преди да станат толкова мощни финансово Малага и Зенит ?
Ето за това трябва да се прави разлика между Традиционни и популярни тимове, увеличили многократно изведнъж финансите си, и такива, които просто не са заслужили с нищо това.

Нищо няма да кажа за Спатак М. ЦСКА М. и Локомотив М.
Отбори, които са популярни и имат солидна фенска маса в цяла Русия.

Както и да е ...
Виждам, че донякъде приемаш идеята за мигновено увеличаване на възможностите на един Клуб, но само, ако този не е английски. :lol:
Дарвин е в грешка !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 сеп 2012 12:43

dxl написа:Други обаче, като Сити, Челси и в по-малка степе Фулъм и Нюкясъл не генерират печалби, на фона на вложените пари от техните собственици.

Лично за Челси, Абрамович опрощава дълговете на Клуба към него, всяка година.
Така че, Челси няма задължения към никого.

Незнам дали е особено морално, но аз подкрепям всякакви врътки, щом по-този начин се цака най-голямата футболна мафия - ФИФА + УЕФА.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Футбол - Свят”