[center]
[/center][center]Те са почти винаги заедно - Маркус Бабел и Райнер Вийдмайер. Двамата дадоха интервю пред клубния сайт на Хофенхайм преди старта на новия сезон в Бундеслигата.
Хер Бабел, каква е ситуацията в отбора, четири дни след загубата от Берлинер АК за Купата на Германия?
Бабел: Разочарованието в състава ни все още е голямо. В този мач нямахме възможност да променим нищо, просто така се случиха нещата. Аз също нося своята отговорност, защото не е допустимо тимът да изглежда по този начин. Липсваше ни сериозност.
В събота стартирате сезона срещу Борусия Мьонхенгладбах...
Бабел: Това е красотата на футбола. След онзи лош за нас двубой, сега имаме шанс да се коригираме, поне отчасти. Нашите фенове със сигурност ще видят друг Хофенхайм в събота.
С Райнер Вийдмайер работите вече в продължение на няколко години. Как се работи с него?
Бабел: През 2008 година започнахме работа заедно в Щутгарт, макар и от различни позиции. Тогава той бе скаут за клуба и по-късно осъзнах, че с него имаме идентични виждания за футбола. В последствие се оформихме като колектив и нещата потръгнаха.
Вийдмайер: Нашето сътрудничество в началото бе ограничено, тъй като до началото на зимната пауза през 2008 година бях скаут в Щутгарт. След това договорът ми бе за помощник-треньор.
Бабел: Тогава и аз се завърнах като асистент на наставника.
Харесва ли ви работата на Райнер Вийдмайер?
Бабел: Опитът му на помощник треньор е много важен. През 2008 година назначението ми за старши треньор в Щутгарт бе доста стресиращо и тогава ползвах помощта на Райнер. До ден днешен оценявам качествата му да държи играчите под контрол. Вийдмайер определено върши отлично работата си.
Вийдмайер: В крайна сметка треньорът е този, който решава кой футболист да играе и кой не. Затова момчетата го уважават, защото е прям и държи нещата под контрол. При този тип работа е много по-лесно да поддържаш високо ниво.
Какво най-много харесвате в Маркус Бабел?
Вийдмайер: Неговата честност, например. Той е такава фигура, че играчите много ясно разбират как да се държат с него. Маркус има отлично око към играта и състезателите. Инстинктът му е безпогрешен.[/center]
[/center]
[/center]
[/center]
[/center]

[/center]