TSG 1899 Hoffenheim

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Мнениеот Бижутера » 22 авг 2012 15:50

[center]Маркус Бабел: В събота ще видите друг Хофенхайм![/center]

[center]Изображение[/center]

[center]Те са почти винаги заедно - Маркус Бабел и Райнер Вийдмайер. Двамата дадоха интервю пред клубния сайт на Хофенхайм преди старта на новия сезон в Бундеслигата.

Хер Бабел, каква е ситуацията в отбора, четири дни след загубата от Берлинер АК за Купата на Германия?

Бабел: Разочарованието в състава ни все още е голямо. В този мач нямахме възможност да променим нищо, просто така се случиха нещата. Аз също нося своята отговорност, защото не е допустимо тимът да изглежда по този начин. Липсваше ни сериозност.

В събота стартирате сезона срещу Борусия Мьонхенгладбах...
Бабел: Това е красотата на футбола. След онзи лош за нас двубой, сега имаме шанс да се коригираме, поне отчасти. Нашите фенове със сигурност ще видят друг Хофенхайм в събота.

С Райнер Вийдмайер работите вече в продължение на няколко години. Как се работи с него?

Бабел: През 2008 година започнахме работа заедно в Щутгарт, макар и от различни позиции. Тогава той бе скаут за клуба и по-късно осъзнах, че с него имаме идентични виждания за футбола. В последствие се оформихме като колектив и нещата потръгнаха.
Вийдмайер: Нашето сътрудничество в началото бе ограничено, тъй като до началото на зимната пауза през 2008 година бях скаут в Щутгарт. След това договорът ми бе за помощник-треньор.
Бабел: Тогава и аз се завърнах като асистент на наставника.

Харесва ли ви работата на Райнер Вийдмайер?
Бабел: Опитът му на помощник треньор е много важен. През 2008 година назначението ми за старши треньор в Щутгарт бе доста стресиращо и тогава ползвах помощта на Райнер. До ден днешен оценявам качествата му да държи играчите под контрол. Вийдмайер определено върши отлично работата си.
Вийдмайер: В крайна сметка треньорът е този, който решава кой футболист да играе и кой не. Затова момчетата го уважават, защото е прям и държи нещата под контрол. При този тип работа е много по-лесно да поддържаш високо ниво.

Какво най-много харесвате в Маркус Бабел?
Вийдмайер: Неговата честност, например. Той е такава фигура, че играчите много ясно разбират как да се държат с него. Маркус има отлично око към играта и състезателите. Инстинктът му е безпогрешен.[/center]
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 22 авг 2012 22:26

[center]Фенове, играчи и ръководители бистриха ситуацията в Хофенхайм[/center]

[center]Около 200 привърженици на Хофенхайм се срещнаха днес с част от играчите и ръководителите в клуба в залата на SAP University.

Срещата бе организирана няколко дни преди старта на новия сезон в Бундеслигата - в първия кръг Хофе гостува на Борусия Мьонхенгладбах. Мачът е в събота от 15.30 часа местно време на "Борусия-Парк".

На сбирката участваха изпълнителните директори на клуба - Йохен Ротаус и Франк Брийл, президентът Петер Хофман, както и говорителят Майк Дийл. Треньорът Маркус Бабел също бе там, както и новите играчи на тима - Крис, Матьо Делпиер, Ерен Дердийок, Щефан Шрьок, Кевин Фоланд и Тим Вийзе.

Най-много въпроси от страна на феновете получи наставникът Маркус Бабел, като основната тема бе една - отпадането от турнира за Купата на Германия.

Запалянковците недоволстваха и от факта, че след загубата от Берлинер АК с 0-4, нито един от играчите не Хофенхайм не отиде да поздрави 160-те "сини" привърженици, които бяха пропътували огромното разстояние до германската столица. Тогава аплодисменти получи само вратарят Тим Вийзе.

"Това нещо повече никога няма да се повтори", обеща Маркус Бабел.

След което думата бе взета от капитана.

"Искам да се извиня за слабия резултат в Берлин. Ние ще компенсираме всички наши фенове, които бяха с нас в събота. Аз два пъти съм отпадал с Вердер още в първия кръг на турнира и след това в първенството сме правили страхотни мачове. Като капитан на този отбор заявявам, че ще дадем всичко от себе си, за да се реабилитираме пред феновете си", каза Тим Вийзе.

"Ако си направим нужните изводи и оценки, то мисля, че в събота имаме шанс да победим в Мьонхенгладбах", добави треньорът Маркус Бабел.

Сред любимците на публиката пък бе защитникът Щефан Шрьок, който бе бурно аплодиран.

Накрая срещата завърши с почерпка - различни напитки, колбаси и продукти на SAP.

"Това беше хубава сбирка, виждате - хората се снимат с играчите, говорят си и всичко е окей. Мисля, че беше забавно, надявам се феновете да оценят това. Следващата година пак ще сме тук", каза на свой ред Майк Дийл.[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 23 авг 2012 14:31

[center]Отборът вече си има своя страница във Фейсбук за българските му фенове.

Ако страницата ви харесва, харесайте я, за да дадете импулс на създателя й да продължи да я развива ;)

http://www.facebook.com/HoffenheimBulgarien[/center]
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 23 авг 2012 19:23

[center]Бабел: Преодоляхме шока, гледаме към Мьонхенгладбах[/center]

[center]Старши треньорът на Хофенхайм Маркус Бабел обяви днес на първата си за новия сезон пресконференция, че тимът му е преодолял шока от отпадането от турнира за Купата на Германия и в момента е изцяло концентриран върху предстоящия мач с Борусия Мьонхенгладбах.

"Шокът от Берлин е преодолян. През тази седмица работихме здраво, анализирахме грешките си и сега гледаме напред", заяви Бабел.

"Борусия претърпяха загуба с 1-3 от Динамо Киев през седмицата, но това едва ли ще ги отчая. Във футбола винаги има шанс, така че те още не са отпаднали от Шампионската лига. Затова аз не очаквам те да са сринати, даже напротив - мисля, че ще играят настървено, с ясната цел да спечелят този двубой", добави наставникът.

"В Гладбах ние ще покажем необходимата отговорност и агресивност. Тези две неща ни липсваха най-много миналата събота в Берлин", завърши Маркус Бабел.

Единственият плоблемен в състава на Хофе преди старта на сезона в Бундеслигата е халфът Сандро Вийзер, който се възстановява след операция на менискус. Всички останали играчи са здрави и годни за игра.

Двубоят между Борусия Мьонхенгладбах и Хофенхайм е в събота от 16.30 часа българско време.

1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 24 авг 2012 20:12

[center]Марвин Компер: Уверен съм в доброто представяне на отбора[/center]

[center]В Берлин той бе само зрител. Но сега Марвин Компер се завръща в състава на Хофенхайм за гостуването на Борусия Мьонхенгладбах утре. Компер говори за опита си, за предстоящата среща на "Борусия-Парк", както и за провала на тима в турнира за Купата на Германия.

Марвин, в събота Хофенхайм започва новия сезон в Бундеслигата с гостуване на Борусия Мьонхенгладбах. Какво очакваш от мача?

- Очакваме този двубой с нетърпение. Напрежението не е чак толкова голямо. Ние направихме една дълга и изтощителна подготовка, така че ще бъдем готови за предизвикателството.

Миналия уикенд обаче отборът се провали (0-4 от Берлинер АК), а ти гледа мача само по телевизията. Как се чувстваше?
- Бях почти полудял. Играта ни бе непоносима, просто всичко бе много лошо. Момчетата не намериха добър ритъм и всички тези негативни фактори донесоха успеха на съперника.

Оптимист ли си, че срещу Борусия нещата ще се развият по-добре?
- Анализирахме загубата от Берлинер АК и през седмицата тренирахме здраво. Всички от нас знаят, че професионален отбор не би трябвало да прави подобни грешки, но всички сме хора и понякога бъркаме. Но сега аз съм сигурен, че ще дадем всичко от себе си, за да запишем по-добро представяне. Уверен съм, защото направихме добра подготовка и качеството в отбора ни е на лице.

Вече четири години и половина си част от Хофенхайм. Ти бе избран за един от заместник-капитаните (първи капитан е Тим Вийзе). Как определяш бъдещето си тук и своите лидерски качества?
- Естествено, щастлив съм, че получавам доверието на треньора. За мен е важно, че той ми вярва, защото все пак аз имам достатъчно опит тук. Хубавото е, че имаме водещи играчи като Тим Вийзе, Андреас Бек и Сеяд Салихович. На терена отговорността е споделена между играчите.

И накрая: Как ще свърши мачът утре?
- По принцип не съм по прогнозите. Мога да обещая, че ще направим всичко възможно, за да започнем успешно сезона. Ние също искаме да покажем, че провалът за Купата на Германия бе просто една грешка.

1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 25 авг 2012 19:20

[center]Незаслужена загуба в Мьонхенгладбах - 1-2[/center]

[center]Борусия Мьонхенгладбах победи Хофенхайм с 2-1 у дома, в мач от първия кръг в Бундеслигата.

Двата тима изиграха драматични 90 минути и като цяло си разделиха по едно полувреме - през първата част "жребчетата" бяха по-активни, докато след почивката Хофе показа повече футболни достойнства.

Първият гол в срещата падна в 33-а минута, когато Хуан Аранго центрира топката остро от фаул в наказателното поле, където най-съобразителен бе Майк Ханке - нападателят засече кълбото с глава и го прати във вратата на Тим Вийзе - 1-0 за Гладбах.

До края на полувремето съставът на Люсиен Фавре можеше да вкара и втори гол, но пропуски направиха Люк де Йонг и Алекс Ринг.

След почивката гостите от Зинсхайм вдигнаха оборотите и на свой ред започнаха да натискат.

Това в крайна сметка даде резултат в 66-а минута. Борис Вукчевич проби отдясно и центрира по земя към Ерен Дердийок - ударът на швейцареца бе спасен от Марк-Андре тер Стеген, но при добавката Роберто Фирмино с глава нямаше как да сбърка - 1-1.

Голът даде допълнителна мотивация на Хофенхайм, които в последствие организираха още няколко бързи атаки, но Дердийок и Кевин Фоланд не успяха да ги оползотворят напълно.

Така се стигна до 79-а минута, когато съдията Петер Зипел даде пряк свободен удар за Мьонхенгладбах, като топката бе поставена на 17 метра от вратата на Тим Вийзе. Хуан Аранго изпълни по великолепен начин статичното положение, с което изведе своите напред в резултата - 2-1.

В минутите до края на мача Хофе опита да стигне до ново равенство, но неуспешно. От друга страна "жребчетата" можеха да нанижат и трето попадение, но резервата Игор де Камарго направи страхотен пропуск, останал сам срещу Тим Вийзе в 89-а минута.

Така Борусия стартира новия сезон с важни три точки, докато Хофенхайм за втори пореден път започва кампанията с празни ръце.

БОРУСИЯ МЬОНХЕНГЛАДБАХ - ХОФЕНХАЙМ 2-1

1-0 Майк Ханке (33.)
1-1 Роберто Фирмино (66.)
2-1 Хуан Аранго (79.)

Състави:

Борусия - Марк-Андре тер Стеген, Тони Янтшке, Мартин Щранцл, Роел Броуверс, Филип Дамс, Хавард Нордвайт, Гранит Джака, Александер Ринг (63.-Патрик Херман), Хуан Аранго, Майк Ханке (74.-Бранимир Хргота), Люк де Йонг (80.-Игор де Камарго)
Старши треньор - Люсиен Фавре

Хофенхайм - Тим Вийзе, Андреас Бек, Матьо Делпиер, Марвин Компер, Фабиан Джонсън, Тобиас Вайс (82.-Сеяд Салихович), Себастиан Руди, Борис Вукчевич, Роберто Фирмино (68.-Такаши Усами), Кевин Фоланд, Ерен Дердийок (80.-Свен Шиплок)
Старши треньор - Маркус Бабел

Главен арбитър - Петер Зипел (Мюнхен)
Стадион - "Борусия-Парк", град Мьонхенгладбах, 50100 зрители

Последна промяна от Бижутера на 25 авг 2012 21:38, променено общо 1 път.
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 25 авг 2012 19:24

Същото развитие, като на мача в Дортмунд. Явно този кръг така е било писано на двете Борусии да вземат победите си.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 25 авг 2012 20:15

pesho_1913 написа:Същото развитие, като на мача в Дортмунд. Явно този кръг така е било писано на двете Борусии да вземат победите си.

жалко, при 1-1 дердийок изпусна сам срещу вратаря...
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти: