[center]
Хоселу - за Реал, Хофенхайм, Маркус Бабел и Германия[/center]
[center]

[/center]
[center]Отборът на Хофенхайм се разшири с още един футболист. Снощи нападателят Хоселу подписа четиригодишен договор с клуба, а днес той направи и първа тренировка с новите си съотборници.
"За мен това е една чудесна възможност да играя в едно от най-силните първенства в света. И то в отбор, който има сериозни амбиции и разполага с добри футболисти. Знаех за големия интерес на Хофенхайм, а аз съм удоволетворен от това, което ми бе предложено", бяха първите думи на 22-годишният голаджия.
Треньорът Маркус Бабел сподели някои детайли около трансфера на Хоселу от Реал Мадрид. "Ние работихме доста усърдно по тази сделка. Момчето искаше да дойде при нас и се радвам, че постигнахме съгласие с Реал."
"С Маркус Бабел говорихме няколко пъти и той успя да спечели доверието ми. В Хофенхайм цари добра атмосфера, което е много важно за мен. Първото ми впечатление бе, че в клуба се работи доста професионално. Като цяло решението да приема офертата на Хофенхайм не бе трудно", допълни испанецът.
Една от основните причини Хоселу да пожелае трансфер е фактът, че през новия сезон той пак щеше да е част от втория тим на мадридчани. А през изминалата кампания той наниза 26 гола и за кратко бе повикан в първата формация от Жозе Моуриньо.
"Не е случайно, че избрах да продължа кариерата си в Германия. Искам да се докажа тук и може би дори да играя за националния отбор. Но това е втората стъпка пред мен, на първо място искам да помогна на Хофенхайм да изпълни целите си", завърши Хоселу.[/center]