[center]
Най-бързият играч в Бундеслигата: Хофе трябва да направи нещо повече[/center]
[center]

[/center]
[center]
Фабиан Джонсън прекара едно бурно лято. Той изигра общо пет мача с националния отбор на САЩ, а по-късно започна и лятна подготовка с Хофенхайм.
Хофенхайм има най-бързият играч в Бундеслигата. Имаш ли някаква идея как става това?- Не, никаква идея нямам (смее се).
С 35.5 километра в час ти си №1 по този показател...- О, това е донякъде изненадващо. Но аз съм щастлив от този факт. Бих искал да се състезавам с Рибери или Робен.
Ти си и най-добрият асистент в тима. Миналия сезон направи цели осем голови подавания. Доволен ли си от кампанията?- За мен това бе добър сезон, а и бе първи с екипа на Хофенхайм. Във Волфсбург не играех редовно, така че сега съм щастлив от позицията си в отбора.
Играеш като ляв бек, но си доста агресивен в атака. На какво се дължи това - на собствения ти стил на игра или така иска треньорът?- Мисля, че и двете. Треньорът изисква да бъдем агресивни по фланговете, а аз се чувствам комфортно напред и нямам проблеми. Но също така имаме тактически указания и за игра в защита.
След последния мач от миналия сезон ти се отправи към националния отбор, където игра квалификации за Мондиал 2014. Имахте и мач срещу Бразилия. Какво е да играеш срещу футболист като Неймар?- Този двубой бе истинска лудост. Невероятна атмосфера, съперници от световна класа и много добри изпълнения. Ние загубихме, но играхме страхотно. Засега се движим добре в квалификациите, но ни очакват още много препятствия, преди да вземем визи за световното първенство.
Заради тези квалификационни мачове ти започна по-късно подготовка с Хофенхайм. Това отрази ли се на физическото ти ниво?- В момента се чувствам балансиран. По време на ваканцията си аз се подготвях по индивидуална програма, така че съм добре. През следващите няколко седмици ще продължа по тази възходяща линия.
Какво е твоето впечатление от подготовката до момента. В отбора има много опитни играчи, които смятат, че тренировките са доста тежки...- Всяка подготовка е трудна. Ако е лесна, то тогава не би имало смисъл да я провеждаме. А и аз не смятам, че е трудно. По-скоро натоварващо.
На 25 август започва новият сезон в Бундеслигата. Вие гостувате на Борусия Мьонхенгладбах. Какво да очакват феновете от вас?- Трябва да направим нещо добро. Особено в домакинските мачове, където миналата година показахме твърде малко, вкараха ни доста голове. А не трябва да бъде така. Сега ние тренираме усилено в това да не допускаме такива попадения в последните минути, каквито имаше в доста от мачовете ни.[/center]