Проучване: Доверието в капитализма намалява в световен мащаб

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Re: Проучване: Доверието в капитализма намалява в световен мащаб

Мнениеот futbolqga » 24 юли 2012 12:00

shumkar_44 написа:
alexveselinov написа:
shumkar_44 написа:Слушай какво бе, за твое сведение аз съм преподавал астрономия в Украйна и Литва, викан съм на конференции в Брюксел и къде ли още не! Имам основна заслуга за откриването на нова двойна звезда в галактиката Андромеда, а ти имаш жълто около устата, момче! Тъжното е, че вие младите сега си седите пред блока, защото нямате работа, а навремето не беше така!! И масово затлъстявате, вместо да се хванете на сериозен спорт като футбол или спортно ходене! Слушай какво, ако се интересуваш повече, ще ти пратя моя телефонен номер да се свържем и да ти обясня някои неща. До тогава за домашно имаш да идеш при баба си и да я питаш кога и е било по-добре - преди или след комунизма. А сега марш да залягаш над книгите!

Точно заради хора като теб тази държава скоро няма да се оправи!

Прав си, моята вина е, че цял живот се стремя към знания и духовно обогатяване, както и прослава на българската държава с научни открития. Очевидно в съвременна България няма място за такива хора.

Приятелю, ако си прекарал цял живот в стремеж към знания, значи си го пропилял да ти кажа честно, защото по мненията ти си личи колко са знанията ти - дано да е от Алцхаймера, че ако и на млади години си бил толкова ограничен, просто те съжалявам.

Като е толкова велик комунизма, кажи ми, ама честно, защо се разпадна жалкото източно блокче?Защо държавите от това подобие на формирование в момента са със 100 години назад в сравнение с държавите от капиталистическия свят?Защо в момента пред криза са изправени все държави с бивши авторитарни и тоталитарни управления?Как мислиш, че живеят горките хорица в Куба например?А защо според теб страната с десетки пъти повече ресурси от всяка друга (да, за любимата ти Русия говоря) в момента е на това дередже?

Знаеш ли, мога цял ден да ти задавам такива въпроси, но смисъл май няма.Привържениците на този режим сте прекалено ограничени, тесногледи и честно казано некадърни (няма друга причина да искаш некадърниците и можещите да получават еднакво възнаграждение, освен ако не си некадърник) за да прогледнете и да промените възгледите си - да, ако прогленете, ще промените възгледите си, бъди сигурен ... за жалост това няма да стане, прекалено сте слепи.

За това освен да чакаме закоравелите умствено изостанали некадърници да измрът вече, друго не ни остава.Там е надеждата на нашата държавица - кривокраките бабички да спрат да тичат по избори и да оставят на младите да определят пътя на тази държава.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 юли 2012 12:00

shumkar_44 написа:
CTAHKO написа:
shumkar_44 написа:Слушай какво бе, за твое сведение аз съм преподавал астрономия в Украйна и Литва, викан съм на конференции в Брюксел и къде ли още не! Имам основна заслуга за откриването на нова двойна звезда в галактиката Андромеда, а ти имаш жълто около устата, момче! Тъжното е, че вие младите сега си седите пред блока, защото нямате работа, а навремето не беше така!! И масово затлъстявате, вместо да се хванете на сериозен спорт като футбол или спортно ходене! Слушай какво, ако се интересуваш повече, ще ти пратя моя телефонен номер да се свържем и да ти обясня някои неща. До тогава за домашно имаш да идеш при баба си и да я питаш кога и е било по-добре - преди или след комунизма. А сега марш да залягаш над книгите!

Убеден съм,че по времето на соца си се скъсал да ходиш по конференции в Брюксел и къде ли още не ;)

Къде съм казал, че съм бил на конференции по време на социялизма?

Сложно е 8-)Като не си ходил,за какво тъжиш бе :?: :?: :?:Сега някой щеше да е чувал за теб ;) А откритата ти звезда щеше да е предписана като заслуги на ДУГАРЯ ТОДОР ЖИВКОВ и БКП 8-)
Последна промяна от CTAHKO на 24 юли 2012 12:03, променено общо 2 пъти.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
fen na batmanlevski
Контакти:

Мнениеот fen na batmanlevski » 24 юли 2012 12:01

shumkar_44 ти си много интелигентен човек, направо не си за този форум. Тук е пълно с много деца и много прости хора, аз се мъча да ги обогатя духовно и мисловно, но няма много ефект сякаш ;)
Вън капитализма от България.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 юли 2012 12:03

Споровете и сравненията са излишни, един човек го е казал кратко, ясно и точно.
Уинстън Чърчил: „Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията“. :idea:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
mitko_r
Контакти:

Мнениеот mitko_r » 24 юли 2012 12:04

За какво да питам баба ми, бе изкуфелник? Колко години е лежал дядо ми в Белене ли бе, ченге просто? Тога го знам, по-добре да не я питам , и по-добре да не я сещам изобщо! Аз съм на 33 години, работя, плащам данъци, гледам си семейството и ми е добре СЕГА!!! А ти сега марш в нафталина...
Роди се и поведе ни в борба,
обесен бе, но нивга не умря...

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 24 юли 2012 12:05

fen na batmanlevski написа:shumkar_44 ти си много интелигентен човек, направо не си за този форум. Тук е пълно с много деца и много прости хора, аз се мъча да ги обогатя духовно и мисловно, но няма много ефект сякаш ;)

Интелигенцията :lol: Свободни сте да се преместите в някой комунистически форум ;) Това в крайна сметка си остава спортен форум, а не място на което промити мозъци, да промиват още мозъци :lol:

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 24 юли 2012 12:06

CTAHKO написа:Аз пък не виждам къде е разликата между фашизма и комунизма :roll:

Разликата в двете е, че при фашизма се позволява съществуването на достатъчна частна собственост и известна гражданска инициатива (не политическа разбира се).Иначе дори не знам дали подозираш колко си прав - идеологиите, всъщност по-скоро методите на двата режима, са на 95% сходни.

Потребителски аватар
Wishes
Контакти:

Мнениеот Wishes » 24 юли 2012 12:11

Изображение
Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой, без да знае защо и за какво, във всекидневния живот ние само чувстваме, че човек е тук заради тези, които обича, и много други свързани с него човешки същества.Айнщайн

Потребителски аватар
mitko_r
Контакти:

Мнениеот mitko_r » 24 юли 2012 12:11

futbolqga написа:
CTAHKO написа:Аз пък не виждам къде е разликата между фашизма и комунизма :roll:

Разликата в двете е, че при фашизма се позволява съществуването на достатъчна частна собственост и известна гражданска инициатива (не политическа разбира се).Иначе дори не знам дали подозираш колко си прав - идеологиите, всъщност по-скоро методите на двата режима, са на 95% сходни.

+ 1. Т.е. фашизма е малко "по- демократичен" от комунизма. Той и затова не прокопса като репресивен апарат и си изчезна с падането на фашистка Германия след СВ 2 . Комунизмът е съвършения модел за репресия на едно общество по всички линии - икономика, съдебна система, медии и т.н.... Темата е дълга , а и не ми се коментират модели, които нямат място в съвременния свят.
Роди се и поведе ни в борба,
обесен бе, но нивга не умря...

Потребителски аватар
thebully
Контакти:

Мнениеот thebully » 24 юли 2012 12:13

падна строя,и някой живота така ги е ударил че още не могат да го преживеят,хахахаха нема такава тема :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
HASTA DE LA VICTORIA

Върни се в “Свободна зона”