Проучване: Доверието в капитализма намалява в световен мащаб

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Проучване: Доверието в капитализма намалява в световен мащаб

Мнениеот rhaegar » 24 юли 2012 11:44

Тва да си регистрираш 6 ника и да спориш сам със себе си не е лесно. Отдайте нужното уважение на човека, не се подигравайте.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 24 юли 2012 11:46

rhaegar написа:Тва да си регистрираш 6 ника и да спориш сам със себе си не е лесно. Отдайте нужното уважение на човека, не се подигравайте.

И аз имам подобни съмнения :lol:
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 24 юли 2012 11:46

alexveselinov написа:
shumkar_44 написа:Слушай какво бе, за твое сведение аз съм преподавал астрономия в Украйна и Литва, викан съм на конференции в Брюксел и къде ли още не! Имам основна заслуга за откриването на нова двойна звезда в галактиката Андромеда, а ти имаш жълто около устата, момче! Тъжното е, че вие младите сега си седите пред блока, защото нямате работа, а навремето не беше така!! И масово затлъстявате, вместо да се хванете на сериозен спорт като футбол или спортно ходене! Слушай какво, ако се интересуваш повече, ще ти пратя моя телефонен номер да се свържем и да ти обясня някои неща. До тогава за домашно имаш да идеш при баба си и да я питаш кога и е било по-добре - преди или след комунизма. А сега марш да залягаш над книгите!

Точно заради хора като теб тази държава скоро няма да се оправи!

Прав си, моята вина е, че цял живот се стремя към знания и духовно обогатяване, както и прослава на българската държава с научни открития. Очевидно в съвременна България няма място за такива хора.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 юли 2012 11:46

W84me написа:
CTAHKO написа:Че те в момента водят по-социалистическа политика от нас по времето на социализма.Това важи и за скандинавските държави.Във Франция управляващите също са социалисти ;)

И зле ли са германците и скандинавците? А, хитрец?

О,ама това се дължи изцяло на социализма и комунизма нали :? :lol: Болшинството от държавите в Европа(а и не само),на които кризата им се е отразила най-малко,са монархии :!: Може и да са конституционни,но са монархии 8-)При това са капиталистически държави ;) А социализма и комунизма изключват понятия като "демокрация","религия","монархия" :!: При нас къде ги виждаш социалистите или пък демократите ;) От както е паднал режима на Живков,до сега нито социалисти са ни управлявали,нито демократи :!: Нито социалистите са ни леви,нито демократите десни 8-) Всички са в кюпа.
Последна промяна от CTAHKO на 24 юли 2012 11:51, променено общо 2 пъти.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
fen na batmanlevski
Контакти:

Мнениеот fen na batmanlevski » 24 юли 2012 11:50

fen na stanley roise написа:Прпоръчвам ви да разгледатее този сайт:
http://www.cheguevara.net16.net/index.php
Присъединете се към нас!

Напълно Ви подкрепям !
Вън капитализма от България.

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 24 юли 2012 11:56

И са кво...викате да бутаме капитализЪма и да връщаме комунизЪма, а? :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 юли 2012 11:57

shumkar_44 написа:Слушай какво бе, за твое сведение аз съм преподавал астрономия в Украйна и Литва, викан съм на конференции в Брюксел и къде ли още не! Имам основна заслуга за откриването на нова двойна звезда в галактиката Андромеда, а ти имаш жълто около устата, момче! Тъжното е, че вие младите сега си седите пред блока, защото нямате работа, а навремето не беше така!! И масово затлъстявате, вместо да се хванете на сериозен спорт като футбол или спортно ходене! Слушай какво, ако се интересуваш повече, ще ти пратя моя телефонен номер да се свържем и да ти обясня някои неща. До тогава за домашно имаш да идеш при баба си и да я питаш кога и е било по-добре - преди или след комунизма. А сега марш да залягаш над книгите!

Убеден съм,че по времето на соца си се скъсал да ходиш по конференции в Брюксел и къде ли още не ;)

Потребителски аватар
mitko_r
Контакти:

Мнениеот mitko_r » 24 юли 2012 11:58

fen na stanley roise написа:Капитализмът проповядва и поддържа елитаризъм, правото на някои да притежават повече от останалите, защото са по-способни по един или друг начин от тях. Този капиталистически елит се обособява в условията на уж свободния пазар, като критерият е елементарен – колкото повече натрупаш, толкова по-велик си. От своя страна фашизмът търси признак да раздели хората на важни и незначителни, на елит и баластра. В капиталистическата система признакът стои в основата на обществото, той е умението да трупаш пари. На тази почва фашизмът на имотните класи избуява под различни форми. Най-елементарната му проява е така нареченият „фейс-контрол” на публичните места, до които не те допускат, ако не си със съответния външен вид. Още по-откровена проява е съществуването на понятия като „висше общество” или „елит”, които по правило се отнасят за хора с огромни финансови възможности или допускани в тяхното общество лица. Фашизмът на експлоататорската класа започва с триметровите бетонни огради покрай имотите им и свършва с бляскавите корици на списанията и вечерните балове в Бояна.
Като утвърждаваме капиталистическата система в икономиката, ние малко или много утвърждаваме и фашисткия морал – правото на едни хора да управляват безконтролно живота на другите. Дали това става с лумпенизирани отряди на улицата, с продадени адвокати в съда или със зализани мениджъри във фабриката, фашизмът не е по-малко фашизъм. Когато те изритат от работното място, защото не си бил облечен по вкуса на управителя, няма да е толкова страшно, колкото в „трудовите лагери за превъзпитание на мързеливите и враждебните”. Но принципът на потискане е същият. Ако не се научим да го разпознаваме и да го отричаме, светът ни все-повече ще заприличва на „трудово възпитателно общежитие”.

Пффф, изобщо, ама изобщо никаква представа нямаш нито от фашизъм, нито от комунизъм , нито от какъвто и да е било социален строй или партиен режим. Просто си един смешник... и най-вероятно си същия луд , който е пуснал темата но с друг ник... :oops: :oops:
Роди се и поведе ни в борба,
обесен бе, но нивга не умря...

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 24 юли 2012 11:59

CTAHKO написа:

Убеден съм,че по времето на соца си се скъсал да ходиш по конференции в Брюксел и къде ли още не ;)

Къде съм казал, че съм бил на конференции по време на социялизма?
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 юли 2012 11:59

Аз пък не виждам къде е разликата между фашизма и комунизма :roll:

Върни се в “Свободна зона”