CTAHKO написа:Ако напрвим една аналогия на случващото през последния месец,ще видим следната картинка:Приема се закон за горите и се започват протести и медиите гърмят,а цялата общественост е възмутена как првителството прави каквото си иска и приема лобистки закони

Връщат закона и заявяват,че няма да се приеме,докато няма консенсус по него.Веднага избухва пожар във Витоша,който е гасен повече от 4-5 дена,при положение,че може да се изгаси за толкова часа и това е заради по-големия ефект върху обществото.Веднага в публичното пространство започва кампания за очернянето на екологичните организации организирали протестите.Все едно ако не протестираха срещу закона,нямаше да има пожар

През това време уволняват една съдийка и всички спират да се занимават със закона и протестите и повече от седмица ни пълнят главите с нейното уволнение,а през това време "Закона за горите" се приема и то без никакви протести,а медиите го отразяват като незначителна новина

Докато се занимават с нея,излиза пет годишен доклад на ЕС за България,който изобщо не е цветущ и положителен за България.С този доклад,медиите и обществото имаха възможност да се запознаят и да го анализират точно три часа и половина,защото толкова е разликата във времето между излизането му и атентата в Бургас

Сега на дневен ред е медиите няколко седмици да ни занимават с Бургаския атентат(което си е напълно нормално с оглед случилото се там),а критиките на ЕС ги пишете бегали.Целта ми не е да вкарвам някой в конспиративни теории.Това си е чиста фактология на водещите събития,случили се през последния месец.Дали са свързани поежду си аз не зная,но ми се струва,че пекалено много са съвпаденията,за да са случайност.Поради тази причина съм склонен да мисля,че атентата в Бургас се дължи по-скоро на криминален акт,зад който стоят икономически интереси,от колкото терористичен акт на фундаменталисти,независимо кой,какво се опитва да го изкара

Няма да се учудя,ако изкарат,че атентатора е недоволен дюнерджия
Последствията от вчерашния атентат: Икономиката на една област умира поне в близките 3-4 години.Един цял отрасъл в България загива за същия период.Израел и САЩ имат солидни аргументи за нападение и бомбардиране на нови цели,нови военни действия,имайки в наше лице един сигурен съюзник

Управляващите ни ще имат още един довод за ограничаването на свободата ни и поредния повод за подслушване,наблюдение и следене,на който и да е в тази държава.В общи линии,с един куршум,много зайци

Едно е сигурно:кажете "Сбогом на свободата,сбогом и на туризма"