История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 10 юли 2012 20:31

калпазанчо написа:
cena62 написа:Изображение

Тия военни шапки какви са? Някой има ли представа? :roll:т.е. защо са на главите на футболистите ни?

Черноморец е отбора на жандармерията.Затова е закрит през 1944,защото е останал без финансиране,
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

nasko75

Мнениеот nasko75 » 10 юли 2012 23:34

не се излагайте, вижте козирките на шапките - тесни са. Тези шапки са средношколски. момчетата са били ученици в горните класове
а за екипите ще трябва да звъня на един стар черноморец - другаря Георги Янев :) трябва да е към 80-те, но е много будно деде и всичко знае :)

иначе за жандармерията - бай Стефан вълчев (бог да го прости), ми е разказвал, че малко от играчите са били назначени в жандармерията и то в предвоенните години. Основно оттам е идвало някакво финансиране и да го наречем - логистична подкрепа. Като гостуват на Сливен или където и да е, жандармерията им дава рейс или камион за пътуване, не иска пара за това, пълни бензин и айде на мача :)
бай Стефан Вълчев, ако не се лъжа беше 22 или 23 набор. Защото около 1949 е във Варна заедно с 8 души от отбора на Черноморец. И основават заедно като студенти Академик Варна
Жалко, че го изпуснах да ми разказва още неща...:(

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 11 юли 2012 00:30

Наско, аз също познавах лично Стефан Вълчев. Имах интересно преживяване с него по време на една екскурзия в Германия и Чехия. А иначе го знам от дете. Бяха големи приятели с баща ми, заедно бяха играли футбол. Но мисля че малко бъркаш, той е около 25-26 набор. Когато основават Академик, най-добрия футболист е бил Гошо Червения(мисля Димитров). Той е бил и национал, а през 60-те години и треньор във Варна(мисля, че стигна и до национала). Тогава внезапно почина, аз бях още малък, но помня как се коментираше това в Бургас. А Стефан Вълчев беше винаги вътре в нещата, властта много го уважаваше и от него винаги се черпеше най-актуалната информация. А и като спортен журналист имаше достатъчно информация и от БФС. Между впрочем, все още е жив шефът на Черноморец от края на 60-те и началото на 70-те - Васил Стоянов. По негово време изгониха Черноморец от А група за черна каса. Стефан Вълчев също беше тогава в ръководството. Правеха разни игри, но нищо не вземаха за себе си. Всичко беше за отбора. От Васил Стоянов може да се получат доста интересни неща за тогавашния отбор, а и за по-предни години.

nasko75

Мнениеот nasko75 » 11 юли 2012 08:52

може и да си пpав за бай Стефан - да е 25-26 набоp
иначе за Чеpвения - да така е
а В Стоянов - не го познавам /\ично

Потребителски аватар
greenandwhite
Контакти:

Мнениеот greenandwhite » 12 юли 2012 18:13

Нефтохимик- сезон- 1981/1982

Изображение
САМО С БОЯ НЕ СТАВА! БУРГАС Е ЗЕЛЕН!

Потребителски аватар
nakamura
Контакти:

Мнениеот nakamura » 12 юли 2012 18:38

greenandwhite написа:Нефтохимик- сезон- 1981/1982

Изображение

бе тва мяза на стадион локомотив май
忍者

Потребителски аватар
greenandwhite
Контакти:

Мнениеот greenandwhite » 12 юли 2012 20:28

nakamura написа:
greenandwhite написа:Нефтохимик- сезон- 1981/1982

Изображение

бе тва мяза на стадион локомотив май

Не бъркаш се това е ст.Нефтохимик по ново лазур ;)
САМО С БОЯ НЕ СТАВА! БУРГАС Е ЗЕЛЕН!

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 12 юли 2012 20:30

Не,това си е точно стадион "Нефтохимик" в автентичния му вид.Мноооого ценна снимка!!!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
nakamura
Контакти:

Мнениеот nakamura » 12 юли 2012 20:39

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Не,това си е точно стадион "Нефтохимик" в автентичния му вид.Мноооого ценна снимка!!!

ми кой тос блок отзади
忍者

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 12 юли 2012 20:50

nakamura написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:Не,това си е точно стадион "Нефтохимик" в автентичния му вид.Мноооого ценна снимка!!!

ми кой тос блок отзади

Това което виждаш на снимката е легендарния сектор А.Това беше единственото място където нямаше трибуни,а дига с трева.Това е и най ниското място на трибуните.Наляво и надясно от снимката трибуните постепенно започват да се издигат и бяха по-високи отколкото са сега.А като минаваше влака и стигнеше точно до това място (дигата) от кабината на локомотива се виждаше перфектно мача и машинистите винаги надуваха мощно свирката и караха много бавно.Отзад са блок 42 и 43 в Зорница............милият ми стадион! Тези дървета отдавна ги няма :( имам впредвид тези които бяха вътре в стадиона,а тези около ж п линията са си там
Последна промяна от NEFTOCHIMIK 1962 на 12 юли 2012 20:57, променено общо 1 път.

Върни се в “Черноморец”