В.Стефанов: Само Славия може да докаже, че е на 100 години!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Имат ли Ботев (Пд) неоспорими доказателства за създаване на клуба през 1912-та година

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Re: В.Стефанов: Само Славия може да докаже, че е на 100 години!

Мнениеот slavia_forever » 25 юни 2012 22:29

HEATSEEKER написа:Искам да попитам г-н Венци Стефанов ще се извини ли на Черно море за гнусната лъжа която каза , че само Славия имала протокол.Това е и въпрос към всички слависти :?:

Ами покажи го за да видим дали ще ти се извини. Протокол за създаване на СПОРТНО ДРУЖЕСТВО през март 1913-та година. Давай го за да спрат спекулациите.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 25 юни 2012 22:30

Muscarin написа:
А ти какво очакваш? Тема във форума на Славия , пусната от ваш? Кво е тва? Някаква неимоверна любов към бат Венци, или нещо друго! Казвал съм много пъти, ти си доста свестен за разлика от едни други елементи, поне ти не се забърквай в тия дивотии.

Много приказки се изприказваха, а до момента явно само славистите говорят с факти и документи.

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 25 юни 2012 22:34

slavia_forever написа:
Muscarin написа:
А ти какво очакваш? Тема във форума на Славия , пусната от ваш? Кво е тва? Някаква неимоверна любов към бат Венци, или нещо друго! Казвал съм много пъти, ти си доста свестен за разлика от едни други елементи, поне ти не се забърквай в тия дивотии.

Много приказки се изприказваха, а до момента явно само славистите говорят с факти и документи.

И анкетата! Която, ти сам така услужливо пусна! Доволен ли си?

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 25 юни 2012 22:51

Muscarin написа:
slavia_forever написа:
Muscarin написа:

И анкетата! Която, ти сам така услужливо пусна! Доволен ли си?

Да, естествено! Анкетата е абсолютно целенасочена. Тя беше създадена за да докаже още веднъж, че отговорът "Да" е всъщност отговор не на въпроса за доказателства, а въпрос на пристрастия. Ако дори и един от тези гласували с "Да" аргументира отговора си адекватно, аз съм първия човек, който ще го признае. Затова темата стои и постоянно се обновява, за да се пише повече по нея и всички, които не са от Ботев Пд да преценят адекватни ли са изявите на привържиците на този отбор или не. И докато казвате, че цяла България ви признава, до момента виждам как основно вие сами си се самовеличаете, а като дойте време да натежи някоя ваша дума и се проваляте тотално. Просто думите ви не тежат, защото не почиват на нищо. Нито доказателства, нито документи, нито учредител с вързаст и визия 1912 г., нито мачове нито нищо - насреща сказания, предания и легенди от поколение на поколение. Хората да гледат и да преценяват, колко струват преданията и твърденията ви в контекста на "неоспорими доказателства" по думите ви.

desso
Контакти:

Мнениеот desso » 25 юни 2012 22:53

Не мислех да се включвам в тази без мислена дискусия но се провокирах от някой пловдивски фенове на Ботев .Честно да си призная досега ми беше все тая дали си празнуват 100 , 200 или 300-та годишнина но поне да имат доблеста да си признаят че официално Славия е най-стария клуб но не те държат да убедят дори и славистите че те са най , най ...Както и да е поствам част от книгата архивите на Пловдив на техния месия Алваджиев , с тази част те се гордеят и твърдят че това е едно доказателство че са основани 12година , за мен лично според описанието на Никола става пределно ясно че това е едно махленско-детско отборче съставено от деца на възраст между 10-12годишни което макар и да носи името Ботев няма как да е основоположникът на спортен клуб Ботев Пд .Не смятам да коментирам и откровената лъжа на Никола където споменава че те са първия футболен клуб не само в Пловдив но и в България , това ми дава основание да се съмнявам и в другите му писания но дори да кажем че са достоверни то ми дават още основания да смятам че не март 1912г е рождената на Ботев.

Ето какво пише в своята „Пловдивска хроника“ Никола Алваджиев относно създаването и първите стъпки на „Ботев“ Пловдив:

„В 1911 година бе започнало да се говори из града за някаква нова игра „футбал“, или както я наричаха „ритни топка“, която възпитаниците на френския колеж „Св. Августин“ вече играели. Ходехме да ги гледаме. Стояхме с часове захласнати, не откъсвахме очи от играчите. Как потрепваха детските ни сърца, когато топката по някаква случайност излизаше от чертата на игрището и попаднеше между нас! Онзи, който я улавяше, я отнасяше внимателно, боязливо, сякаш свещенодействуваше пред някакъв идол, и със страхопочитание я подаваше на някой от играчите. И някак неусетно у нас, хлапаците, се зароди горещото желание да започнем да играем и ние. В махалата закипя – разговори, предложения, копнежи, отчаяние, надежди. Най-после взехме решение да основем дружество, да съберем пари и си купим вътрешна топка (плондер). Външна вече имахме. Уши ни я един обущар безплатно, за хаир (Стефото, така се казваше той).

"В началото на месец март 1912г. групичката от двадесетина момчета, живущи предимно откъм северната страна на Бунарджика, ул. „Изворна“ (днес ул. „Ген. Д. Николаев“), в Орта мезар, в Мараша, сложихме основите на първото футболно дружество „Ботев“, първо не само в Пловдив, но в България. Състави се учредителен протокол, избра се настоятелство с председател Стоян Пухтев, подпредседател Ненко Пенелов, секретар Петър Делев, домакин Теню Русев, членове Никола Алваджиев, Димо Сидеров и Асен Мерджанов. В скоро време домакинът започна усилено събиране на „членските вноски“ (по няколко стотинки), но все още не можехме да си купим плондер. Намерихме му колая обаче – вмъкнахме в топката един свински мехур, надухме го с уста, защото нямахме помпа и...футболният сезон в Пловдив бе открит!

За игрище ни служеше плацът на 21-и п. полк, дето е днес Зеленчуковата борса. Всичкото си свободно време прекарвахме там, уроците почнаха да понакуцват. Важното бе – идеята! Понеже нямахме противници в лицето на друго дружество, играчите се разделяха на два „тима“ (отбора), за очертания на вратите поставяхме дрехите си, ритахме топката безсистемно, без правила, без съдия. Екипът на играча – дълги панталони, вехтички, бос, друг със скъсани, продънени обуща, които дотогава са седели захвърлени в някое кюше, трети обуваха ботуши, а един, за по-голям салтанат, слагаше...шпори!

Така протекоха първите месеци от живота на спортното дружество „Ботев“. После то започна да се движи по релсите на организираността. Направихме няколко срещи с колежаните, които от сърце ни помагаха, като ни показваха начините на игране и ни записваха някои от правилата. Топка все още нямахме, та грях не грях, откраднахме една от нашите приятели. Те разбраха, но се направиха на слепи. Обичаха ни тези момчета. Па и повечето от тях бяха синове на паралии бащи, та за тях бе лесно да си поръчват топки чак от Франция. "

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 25 юни 2012 22:56

slavia_forever написа:
Muscarin написа:

Славчо, аре да си имаме уважението майна :roll:

Като един типичен славист говорещ само с факти и документи, покажи такива , че протоколите, снимките , поздравите за първите ни юбилеи са фалшиви :?:

Защото ако не можеш да докажеш че са фалшиви какво правим тогава с годината, майна :oops: Или са фалшиви или годината си е 1912, има ли среден вариант :roll:

Нали ти казах доста по назад в темата /там където се правиш на недовидял /, че няма да те оставя намира да си говориш клишетата и заучените фрази :roll:

ПП. Въпросът естествено остава отворен и към жълтомразците :idea:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 25 юни 2012 23:00

slavia_forever написа:Да, естествено! Анкетата е абсолютно целенасочена. Тя беше създадена за да докаже още веднъж, че отговорът "Да" е всъщност отговор не на въпроса за доказателства, а въпрос на пристрастия. Ако дори и един от тези гласували с "Да" аргументира отговора си адекватно, аз съм първия човек, който ще го признае. Затова темата стои и постоянно се обновява, за да се пише повече по нея и всички, които не са от Ботев Пд да преценят адекватни ли са изявите на привържиците на този отбор или не. И докато казвате, че цяла България ви признава, до момента виждам как основно вие сами си се самовеличаете, а като дойте време да натежи някоя ваша дума и се проваляте тотално. Просто думите ви не тежат, защото не почиват на нищо. Нито доказателства, нито документи, нито учредител с вързаст и визия 1912 г., нито мачове нито нищо - насреща сказания, предания и легенди от поколение на поколение. Хората да гледат и да преценяват, колко струват преданията и твърденията ви в контекста на "неоспорими доказателства" по думите ви.

Олекваш с всеки следващ коментар.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 25 юни 2012 23:01

И аз пак ще питам , дано ме забележи тоя път :mrgreen:

Аз пък ще продължавам да си пускам въпросите , докато форевара или някой от подръжниците на идеята му не се сети да ми отговори

Добре де , продължавате да пишете кви ли не дивотии , що не вземе да ми отговори някой от "разбирачите" на въпроса ?

Поради каква причина тогава навсякъде се пише че клубът ни е основан 1912 ? И то още от най ранните си години ? Аз не съм видял някъде до сега да е написано че сме създадени 1917 ,или нещо което да ме е накарало да си мисля че има друга дата ? Какъв интерес са имали през 1927 да си празнуват 15 годишнината ? Или още тогава идеята е била да се заблудят феновете на все още несъществуващ клуб ? ИНТЕРЕСНО МИ Е ДА ЧУЯ ВСИЧКИ КОИТО ТОЛКОВА ДРАПАТ ЗА ДОКУМЕНТИ , ФАКТИ , ДОКАЗАТЕЛСТВА ? КАК СИ ОБЯСНЯВАТЕ ТОВА ГОСПОДА ? Или от Лаута имат теория как от най ранни години се води пропаганда за умишленото състаряване на клуба , за да може точно през 2012та да сме на 100 години Липсата на неоспорими доказателства , не може и няма как да отрече че клубът ни е на 100 години ! И всеки нормален човек би го разбрал !

АЙДЕ ОТГОВОРЕТЕ ДЕЕЕЕЕЕ ?????

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 25 юни 2012 23:03

Тия въпроси се появяват за 5ти път в темата , толкова ли пък никой не ги забеляза :) Искрено ще се радвам ако все пак някой отговори :!:

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 25 юни 2012 23:13

1912plovdiv написа:
slavia_forever написа:
Muscarin написа:

Славчо, аре да си имаме уважението майна :roll:

Като един типичен славист говорещ само с факти и документи, покажи такива , че протоколите, снимките , поздравите за първите ни юбилеи са фалшиви :?:

Защото ако не можеш да докажеш че са фалшиви какво правим тогава с годината, майна :oops: Или са фалшиви или годината си е 1912, има ли среден вариант :roll:

Нали ти казах доста по назад в темата /там където се правиш на недовидял /, че няма да те оставя намира да си говориш клишетата и заучените фрази :roll:

ПП. Въпросът естествено остава отворен и към жълтомразците :idea:

Никого не мразя, уважавам Ботев Пд. Никъде не съм казал, че нещо е фалшиво. Казвам, че за доказателства могат да се смятат неопровержими документи като учредителен протокол, участниците в него с имена, снимки история, години на раждане и смърт, реални мачове. Не може едни отбори да го имат, други да го нямат и да имат наглостта да се мерят с тези, които го имат. Това не мога да приема.

Върни се в “Славия”