CHE написа:и трус 1 по рихтер удари в разград
Сигурно от многото греди се е получил
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
CHE написа:и трус 1 по рихтер удари в разград
По-тъпото е, че (може аз да не съм видял?!), никъде никой не каза, как се отразяват тези трусове на Козлодуй и атомната ни централа, защото след трагедията в Япония ми се струва, че това е много важно!!!
mertezaker написа:kartago на 24 Май 2012 01:52
Нещо много взехме да се "разтрисаме" в последно време, а по принцип не сме силно активно сеизмична зона?! В Бургас пак нищо не усетихме, както и онзи ден, но.....ако ни удари цунами и в Перник нищо няма да разберат!По-тъпото е, че (може аз да не съм видял?!), никъде никой не каза, как се отразяват тези трусове на Козлодуй и атомната ни централа, защото след трагедията в Япония ми се струва, че това е много важно!!!
Ти се шегуваш, но трета нощ не спя нормално, а живея близо до София
metodito написа:По-тъпото е, че (може аз да не съм видял?!), никъде никой не каза, как се отразяват тези трусове на Козлодуй и атомната ни централа, защото след трагедията в Япония ми се струва, че това е много важно!!!
Казаха, даваха даже преки включвания.
Мен друго ми е дерт - защо няма съдебна отговорност за медиите, които разпространяват неверни слухове с цел увеличаване на тиража си/цъканията. Значи, много се смеят на цензура и ала-бала в Китай и други държави, ама понякога е нужна. Че те могат да докарат човек до болестн състояние подобни медии.
Аз примерно отсявам - казват хората - земетресение не може да се предскаже! Точка! Ема, има лековерни хора, плашливи и не толкова информирани. Четат нейде: "Чакайте още по-силен трус - предсказват специалисти" и те вярват.
Еми, съд за такива!
... и средно образование за тея дето им вярват...
[/center]
metodito написа:
Мен друго ми е дерт - защо няма съдебна отговорност за медиите, които разпространяват неверни слухове с цел увеличаване на тиража си/цъканията. Значи, много се смеят на цензура и ала-бала в Китай и други държави, ама понякога е нужна. Че те могат да докарат човек до болестн състояние подобни медии.
Аз примерно отсявам - казват хората - земетресение не може да се предскаже! Точка! Ема, има лековерни хора, плашливи и не толкова информирани. Четат нейде: "Чакайте още по-силен трус - предсказват специалисти" и те вярват.
Еми, съд за такива!
... и средно образование за тея дето им вярват...

marmi52 написа:8-)
Земетресенията са природни бедствия, които не могат да бъдат предсказвани. Ако можеха, най-високотехнологичната нация японците нямаше да пострадат така. Въпреки, че не могат да се предсказват, все пак, когато става въпрос за вторични трусове, народа може да бъде подготвен. Поне да не сме много изненадани, а да го очакваме. Не, че човек може да направи кой знае какво, ама все пак ...
Затова и онзи ден пуснах тема с критика към големите телевизии, които прибързано успокояваха хората, че всичко е свършило.
За съжаление още не е ! Никой не може да каже дали следващия вторичен трус няма да е по-силен дори от първия. Няма такава гаранция !
Така че без да се паникьосвате излишно - имайте си едно наум поне до края на седмицата ...
Още повече, че предстоят почивни дни, в които хората ще си бъдат по домовете ...
Иначе ви желая весели празници, напук на Рихтер !
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта