Нов трус от 4 по Рихтер в Пернишко

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

venom

Re: Нов трус от 4 по Рихтер в Пернишко

Мнениеот venom » 24 май 2012 03:44

CHE написа:и трус 1 по рихтер удари в разград :P

Сигурно от многото греди се е получил :lol:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 24 май 2012 04:59

По-тъпото е, че (може аз да не съм видял?!), никъде никой не каза, как се отразяват тези трусове на Козлодуй и атомната ни централа, защото след трагедията в Япония ми се струва, че това е много важно!!!

Казаха, даваха даже преки включвания.
Мен друго ми е дерт - защо няма съдебна отговорност за медиите, които разпространяват неверни слухове с цел увеличаване на тиража си/цъканията. Значи, много се смеят на цензура и ала-бала в Китай и други държави, ама понякога е нужна. Че те могат да докарат човек до болестн състояние подобни медии.
Аз примерно отсявам - казват хората - земетресение не може да се предскаже! Точка! Ема, има лековерни хора, плашливи и не толкова информирани. Четат нейде: "Чакайте още по-силен трус - предсказват специалисти" и те вярват.
Еми, съд за такива!
... и средно образование за тея дето им вярват...

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 24 май 2012 06:30

mertezaker написа:
kartago на 24 Май 2012 01:52
Нещо много взехме да се "разтрисаме" в последно време, а по принцип не сме силно активно сеизмична зона?! В Бургас пак нищо не усетихме, както и онзи ден, но.....ако ни удари цунами и в Перник нищо няма да разберат! :mrgreen: По-тъпото е, че (може аз да не съм видял?!), никъде никой не каза, как се отразяват тези трусове на Козлодуй и атомната ни централа, защото след трагедията в Япония ми се струва, че това е много важно!!!

Ти се шегуваш, но трета нощ не спя нормално, а живея близо до София

Пич, не се шегувам въобще, или го приеми като черен хумор! Звъним всеки ден на приятели в Перник, притеснени сме! Преди 10 години май имаше земетресение в Турция ( загинаха там около 29 000 човека), е те тогава почти ме изхвърли от леглото(на 1-ия етаж в къща) събудих си семейството и се изнесохме! Просто колкото и да кофти, трябва да знаем, че има и по-кофти, и малко и с усмивка да гледаме на нещата, че иначе спасение няма! Иначе изцяло съм с вас и искрено ви съчувствам!!!!

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 24 май 2012 06:33

metodito написа:
По-тъпото е, че (може аз да не съм видял?!), никъде никой не каза, как се отразяват тези трусове на Козлодуй и атомната ни централа, защото след трагедията в Япония ми се струва, че това е много важно!!!

Казаха, даваха даже преки включвания.
Мен друго ми е дерт - защо няма съдебна отговорност за медиите, които разпространяват неверни слухове с цел увеличаване на тиража си/цъканията. Значи, много се смеят на цензура и ала-бала в Китай и други държави, ама понякога е нужна. Че те могат да докарат човек до болестн състояние подобни медии.
Аз примерно отсявам - казват хората - земетресение не може да се предскаже! Точка! Ема, има лековерни хора, плашливи и не толкова информирани. Четат нейде: "Чакайте още по-силен трус - предсказват специалисти" и те вярват.
Еми, съд за такива!

Аз написах, че може би аз не съм видял и чул ( ограничил съм ТВ до минимум!), а иначе съм съгласен с тебе! Тъпото е, че лошите, гадните новини продават! Просто искат да ни покажат, че има и по-лошо от нашето, уж да ни успокоят! Ненавиждам този тип мислене! Или като този лаф! Всяка вечер по новините ни казват добър вечер и после половин час ни обясняват защо не са добри!!!

Потребителски аватар
sslevski
Контакти:

Мнениеот sslevski » 24 май 2012 07:36

Легнах си в 23,30 и съм бил в най-дълбокия сън.Нищо не съм усетил.
[wrapimg=]http://media.giphy.com/media/3EAKx3B7pIkygglk7C/giphy.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 24 май 2012 07:44

8-)

Земетресенията са природни бедствия, които не могат да бъдат предсказвани. Ако можеха, най-високотехнологичната нация японците нямаше да пострадат така. Въпреки, че не могат да се предсказват, все пак, когато става въпрос за вторични трусове, народа може да бъде подготвен. Поне да не сме много изненадани, а да го очакваме. Не, че човек може да направи кой знае какво, ама все пак ...
Затова и онзи ден пуснах тема с критика към големите телевизии, които прибързано успокояваха хората, че всичко е свършило.
За съжаление още не е ! Никой не може да каже дали следващия вторичен трус няма да е по-силен дори от първия. Няма такава гаранция !
Така че без да се паникьосвате излишно - имайте си едно наум поне до края на седмицата ...
Още повече, че предстоят почивни дни, в които хората ще си бъдат по домовете ...
Иначе ви желая весели празници, напук на Рихтер ! ;)
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
messi7
Контакти:

Мнениеот messi7 » 24 май 2012 08:07

Аз го усетих и не беше леко. Тамън заспивах и леглото пак реши да се мести. Но живея в квартал, сравнително близо до Перник - Княжево и може би заради това. :roll:
Изображение

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 24 май 2012 09:23

metodito написа:
Еми, съд за такива!

Най-пострадали от трусовете от последните дни край пернишко са зрителите на BTV.
Факт :!:
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Messinho
Контакти:

Мнениеот Messinho » 24 май 2012 09:29

Ех тия винекели бе...пак ли са празнували :)
08.01.1994 г. Барселона Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
10.12.2011 г. Реал Мадрид - Барселона 1:3

ЦСКА ДО ГРОБ!!!
Изображение

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 24 май 2012 09:46

marmi52 написа:8-)

Земетресенията са природни бедствия, които не могат да бъдат предсказвани. Ако можеха, най-високотехнологичната нация японците нямаше да пострадат така. Въпреки, че не могат да се предсказват, все пак, когато става въпрос за вторични трусове, народа може да бъде подготвен. Поне да не сме много изненадани, а да го очакваме. Не, че човек може да направи кой знае какво, ама все пак ...
Затова и онзи ден пуснах тема с критика към големите телевизии, които прибързано успокояваха хората, че всичко е свършило.
За съжаление още не е ! Никой не може да каже дали следващия вторичен трус няма да е по-силен дори от първия. Няма такава гаранция !
Така че без да се паникьосвате излишно - имайте си едно наум поне до края на седмицата ...
Още повече, че предстоят почивни дни, в които хората ще си бъдат по домовете ...
Иначе ви желая весели празници, напук на Рихтер ! ;)

И на мен това ми направи впечатление.Значи възмущават се как може да се твърди, че се очаква да има втори по-силен трус..Аз пък се възмущавам как може да се твърди, че със сигурност няма да има.Това е природа, бе хора!!!Никой не може да предскаже със сигурност какво ще се случи!Не казвам, че трябва да се всява паника, но е хубаво хората да си имат едно наум в следващите една-две седмици.

Върни се в “Свободна зона”