Радо Стойчев - Фен тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Re: пресконференция на Радо Стойчев

Мнениеот AceVentura » 17 май 2012 17:19

mistreated написа:
AceVentura написа:Ходи ставай ти треньор!

Ти не виждаш по-далеч от носа си.
Това, че не виждаш очевадни неща, не те прави компетентен по темата. 300 пъти казах, че Лазаров е най-големия боклук в българския волейбол.
Това не оправдава Стойчев за простотиите, които сътвори за година и половина.

Ти го казваш, че е боклук, но всичко което пишеш е като негова защита.

И това да се губи мач нарочно, никога не трябва да стои на дневен ред. Най-малкото не се знае какви ще са последствията, да някои си го позволяват, но да си мислиш, че на малка държава като нас, ще ни се размина и то прецаквайки по-големите, ами онея във FIVB не пасат трева.

И кво трябваше да направи Стойчев в мача с Германия? Бях на 7-8 ред до скамейката и:
Братоев нямаше психиката как да изкара мача след като се сдуха по време на серията, Пенчев след 2рата сгрешена топка умря, Алексиев след смяната първия гейм на волейболен език - изгасна. Владко Николов не беше никакъв лидер, а точно обратното още повече "сдуха" Братоев и Пенчев.

И(може би за разлика от теб) виждам, че Националите са ни на нивото на Германия и Италия, ако не и едно ниво по-надолу. Можем да ги бием в пълен състав, но с разпределител като Братоев(нищо лично) много трудно. Направи си извадка и му виж вдиганията. В 85% от случаите той вдига към нападателя към който гледа(обяснено като за идиоти). Ако ти виждаш по-надалеч от носа си и разбираш от Волейбол, щеше да разбереш, че не сме по-силни от Германия и Италия.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 17 май 2012 17:52

yasen написа:понеже ти следя мненията и коментарите, и ми се струва, че не си провокатор или дразнител, а си сериозен човек, ще ти задам въпроси.
1. понеже плюеш Радо, означава ли, че си на страната на инженера и смяташ, че Радо трябваше да напусне сега, три седмици преди последния ни шанс за олимпиадата?
2. Радо не си е сменял позицията откакто е започнал да води отбора, Лазаров е лицемер, интригант, заедно с останалите членове на БФВ и те питам как може в неделя всички без един да гласуват за уволнението на Стойчев, а в сряда, всички без двама да гласуват за връщането на Стойчев в отбора?
3. Смяташ ли, че трябва такива хора да управляват волейбола, след всичко което се случи през последните години, а то са предимно скандали?
4. Всеки един треньор заслужава шанс да си довърши работата, защо Радо да се извинява, при положение, че отбора ще играе на ОИ в Лондон?
Стойчев многократно е коментирал, че няма да играе за загуба на България, в Италия може да го е правил, но тук е различно, тук говорим за национална идентичност и ценности, които явно липсват при теб...
5. кой смяташ, че трябва да стане треньор сега? кой ще вдигне отбора?

1. Не съм на "страната на инженера", просто точно в този случай мненията ни съвпадат. Радо трябваше САМ да си подаде оставката, даже не трябваше да чака да го гонят. Но както казах, досега Радо не си е признал НИТО веднъж за грешките си. Ако можеш да ме обориш - моля те дай ми цитат от негово интервю или видео, в което се извинява за допуснати грешки в мачовете със Словакия и Германия.
2. Всички знаем как и защо беше гласувано връщането на Стойчев. Никой от УС не си е променил позицията. Позицията на УС в момента не е тяхна, а тази на Супермен. Същата е и позицията на Радо. С прости думи - в момента всички вършат това, което нареди Супермен.
3. Не, не смятам, че такива хора трябва да управляват волейбола ни. Хиляди пъти съм повтарял, че Данчо Лазаров е най-голямото зло в българския волейбол. Призовавал съм неведнъж и в този форум да бъде изритан от президенсткото му място много по-рано.
4. Да, смятам, че един треньор заслужава да си довърши работата и точно затова казвам, че Пранди трябваше да заведе този отбор на Олимпиадата! Защото точно Пранди започна този олимпийски цикъл. И защото Пранди беше махнат след бронзов медал на Европейското и победа в малкия финал над Русия с 3:0, и след един нещастно загубен 1/4 финал на световното срещу Куба, когато елементарни грешки от страна на Тошко (незавършената контра в края на втория гейм) и Жеков (вдигането на Братоев вместо на Владо при мачбол в 4-тия гейм) ни лишиха от влизане в 4-ката.
Националната ми идентичност и ценностна система не си ти този, който да каже дали съществуват. Аз ставам и лягам с проблемите на този отбор, аз пия валериани и съм в прединфарктно състояние, когато губим. Дали можеш да ме разбереш или не, все ми е тая. Но ако обвиняваш мен, че нямам ценности, защото трябва да загубим стратегически в дадена среща, значи ценности нямат бразилци, италианци, немци, поляци, американци, французи и кой ли още не. Защото всички те са губили пред очите ми тактически. Когато имаш определена ценностна система, за която претендира Радо, ти не я прилагаш само в определени моменти. Или я имаш, или я нямаш. А при Радко виждаме, че може да губи тактически с Тренто. Това не е ли лицемерие?
5. Вече обясних кой трябваше да е треньор в момента. Само че тук се намеси и идиотското държание на Матей, Андрей и Теди. Хора, които никога не съм си представял, че може да постъпят по този начин. Точно Матей и Теди, за които аз през живота си не съм чул някой да каже лоша дума, да ги обвини за загуба или да плюе ей така, за кеф. Точно Матей, който можеше да се превърне в легенда на този отбор. Те решиха да обърнат гръб на целия български народ, който живее с техните победи и загуби. Как може да кажеш "играе ми се на Олимпиада, но не на всяка цена". Коя цена бе Матей? Тази, че трябва да работиш с друг треньор освен Радо ли? Това означава ли, че ако Радо пак се провали, ти отново ще си тръгнеш, защото не искаш да играеш без него? По цял свят се сменят треньори. Вие чули ли сте досега някой лидер на отбор да се е отказал, защото е сменен треньора?
Пранди отказа не защото е обиден на федерация (въпреки, че има пълното право на това). Отказа, защото видя какво е отношението на играчите и реши да не става изкупителна жертва на проблемите в българския волейбол. И си е прав.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 17 май 2012 18:32

mistreated написа:4. Да, смятам, че един треньор заслужава да си довърши работата и точно затова казвам, че Пранди трябваше да заведе този отбор на Олимпиадата! Защото точно Пранди започна този олимпийски цикъл. И защото Пранди беше махнат след бронзов медал на Европейското и победа в малкия финал над Русия с 3:0, и след един нещастно загубен 1/4 финал на световното срещу Куба, когато елементарни грешки от страна на Тошко (незавършената контра в края на втория гейм) и Жеков (вдигането на Братоев вместо на Владо при мачбол в 4-тия гейм) ни лишиха от влизане в 4-ката.
Националната ми идентичност и ценностна система не си ти този, който да каже дали съществуват. Аз ставам и лягам с проблемите на този отбор, аз пия валериани и съм в прединфарктно състояние, когато губим. Дали можеш да ме разбереш или не, все ми е тая. Но ако обвиняваш мен, че нямам ценности, защото трябва да загубим стратегически в дадена среща, значи ценности нямат бразилци, италианци, немци, поляци, американци, французи и кой ли още не. Защото всички те са губили пред очите ми тактически. Когато имаш определена ценностна система, за която претендира Радо, ти не я прилагаш само в определени моменти. Или я имаш, или я нямаш. А при Радко виждаме, че може да губи тактически с Тренто. Това не е ли лицемерие?
5. Вече обясних кой трябваше да е треньор в момента. Само че тук се намеси и идиотското държание на Матей, Андрей и Теди. Хора, които никога не съм си представял, че може да постъпят по този начин. Точно Матей и Теди, за които аз през живота си не съм чул някой да каже лоша дума, да ги обвини за загуба или да плюе ей така, за кеф. Точно Матей, който можеше да се превърне в легенда на този отбор. Те решиха да обърнат гръб на целия български народ, който живее с техните победи и загуби. Как може да кажеш "играе ми се на Олимпиада, но не на всяка цена". Коя цена бе Матей? Тази, че трябва да работиш с друг треньор освен Радо ли? Това означава ли, че ако Радо пак се провали, ти отново ще си тръгнеш, защото не искаш да играеш без него? По цял свят се сменят треньори. Вие чули ли сте досега някой лидер на отбор да се е отказал, защото е сменен треньора?
Пранди отказа не защото е обиден на федерация (въпреки, че има пълното право на това). Отказа, защото видя какво е отношението на играчите и реши да не става изкупителна жертва на проблемите в българския волейбол. И си е прав.

Стойчев: дойде Лазаров и ми каза, ще станеш ли треньор на националите, искаш или не искаш ние ще уволним Пранди.
Стойчев: Идвам да си подам оставката(мисля че ноември) тогава същия Лазаров не му я прие.

Знаеш ли какво става вътре в отбора, че критикуваш Матей, Андрей, Теди и др.? Ако знаеш бъди така добър да ни "просветлиш" да можем и ние да си ги плюем?

След скандала с Пламен 2008 излязоха разни мисли: Пламен се пенсионира след 1-2 години и има мераци да стане Президент на Волейбола и инж жертва олимпиадата за да очерни Пламен.
Радо Стойчев излиза с програма как да се работи за БГ волейбола и веднага е назначен за треньор като още от начало почва да му се подлива вода

Да те питам и аз:
1) Имаше ли време Радо Стойчев да си подаде оставката след мача с Германия?

2) Правилно ли е 1 седмица преди Св.Лига и 3 преди Олимп.Квалификация, треньора да си подава оставката(тогава на 99% ти щеше да си от хората които казват, че бяга от трудностите).

3) Кога е губил тактически с Тренто?

4) Кога немци са губили тактически на какъвто и да е спорт?

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Re: Пресконференцията на Радо Стойчев

Мнениеот marmi52 » 17 май 2012 18:41

8-)

Изображение................................Изображение
............Радостин Стойчев..........................................................Данчо Лазаров

Сблъсъкът между треньора на волейболния ни национален отбор Радостин Стойчев и президента на федерацията по волейбол Данчо Лазаров не е просто сблъсък между личности. Това е сблъсък между епохи !
Инженер Данчо Лазаров е типичен представител на старата комунистическа номенклатура, свикнала да бъде на ръководни постове винаги, навсякъде и на всяка цена. Тези хора не могат да си представят живота си без да са ръководители. Може да са некадърни, но трябва да ръководят ! Те считат, че им е дадено от Бога това право още от време оно ...
В този смисъл инж. Лазаров е представител на една отминала епоха.
Обратно - Радостин Стойчев е пример за това как един съвременен българин може с качества и упоритост да пробие и да се докаже в Европа и света.
Радо е интелигентен и модерен човек. Въпреки, че е постигнал върха на своето професионално поприще (и то цели 3 пъти !), Стойчев не се е самозабравил и не се е главозамаял. Здраво стъпил на земята, Радо Стойчев има свои принципи, които отстоява. Той е убеден в собствените си способности, знае какво иска и как да го постигне.
Ето защо смятам, че сблъсъкa между Радостин Стойчев и инж. Лазаров е сблъсък на две епохи. На миналото и на бъдещето ...
Кой път ще избере българския волейбол зависи до голяма степен от това кой ще победи в този сблъсък !

Едно е сигурно - премиерът на България г-н Бойко Борисов направи много силен ход връщайки Стойчев начело на националния отбор. С това Борисов доказа, че мисли за БЪЛГАРИЯ и за спорта повече от всеки друг свой предшественик !
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 17 май 2012 19:03

AceVentura написа:
ehh написа:Абсурд, ама пълен абсурд! Какви са тези условия, които поставя Стойчев, при положение, че досега има само провали начело на Националния? И сега му се дава да води и последния ни шанс за Олимпиадата. Ами, ако и сега сбърка? Какво правим?
Какво ще кажат слепите му защитници?

Ти само кажи на каква заплата си при инж?

Човека е прав, ако Радовата чета падне от франсетата, пак ли ДЛ ще е виновен?

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 17 май 2012 19:06

AceVentura написа:Стойчев: дойде Лазаров и ми каза, ще станеш ли треньор на националите, искаш или не искаш ние ще уволним Пранди.
Стойчев: Идвам да си подам оставката(мисля че ноември) тогава същия Лазаров не му я прие.

Знаеш ли какво става вътре в отбора, че критикуваш Матей, Андрей, Теди и др.? Ако знаеш бъди така добър да ни "просветлиш" да можем и ние да си ги плюем?

След скандала с Пламен 2008 излязоха разни мисли: Пламен се пенсионира след 1-2 години и има мераци да стане Президент на Волейбола и инж жертва олимпиадата за да очерни Пламен.
Радо Стойчев излиза с програма как да се работи за БГ волейбола и веднага е назначен за треньор като още от начало почва да му се подлива вода

Да те питам и аз:

2) Правилно ли е 1 седмица преди Св.Лига и 3 преди Олимп.Квалификация, треньора да си подава оставката(тогава на 99% ти щеше да си от хората които казват, че бяга от трудностите).

1. Радо имаше време да се ИЗВИНИ и да си ПРИЗНАЕ грешката. Той не го направи, а обвини част от играчите.
2. Да, правилно е да си подадеш оставката, независимо от това по кое време става това, след като не си си свършил работата. Не ми казвай какво съм щял да кажа. Вече ти казах, че не ме познаваш, за да ми даваш оценки. И пак ти го казвам и за пореден път те предупреждавам да внимаваш какво говориш. Аз щях да приветствам оставка на Стойчев. Тогава нямаше да се стигне и до изцепките на Матей и останалите играчи!
3. Радо игра с резервите в един от мачовете в групите на световното клубно първенство, ако не се лъжа преди 2 години. Същото направиха оня ден и немците срещу Италия в групата. Това се искаше и от Радо в мача срещу Германия на Европейското, както и оня ден срещу Испания. А не после да се оправдава, че Матей бил изморен. Как няма да е изморен, като игра в един безсмислен мач срещу Испания?

На другите глупости няма да отговарям. Ти не говориш с факти, а с някакви конспирации от хиляда и една нощ.
Все още никой не ми е отговорил кога Радо си е признал, че е осрал даден мач.
Както и на много други неща, които съм изнесъл в предния си поуст.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 17 май 2012 19:11

brat domingo написа:
AceVentura написа:
ehh написа:Абсурд, ама пълен абсурд! Какви са тези условия, които поставя Стойчев, при положение, че досега има само провали начело на Националния? И сега му се дава да води и последния ни шанс за Олимпиадата. Ами, ако и сега сбърка? Какво правим?
Какво ще кажат слепите му защитници?

Ти само кажи на каква заплата си при инж?

Човека е прав, ако Радовата чета падне от франсетата, пак ли ДЛ ще е виновен?

Хм според теб ако бяхме сменили треньора има по-голяма вероятност да бием ли?

Аз го питах човека кои са ни провалите?
Играхме финали на Св.Лига за първи път от 4 години.
Отпаднахма на Европейското Първенство от шампиона на Св.Лига и носителя на Св.Купа?
и на двата турнира играхме без единственото ни либеро - Салпаров, с двама центрове контузени и Матей Казийски който едва ходи

Сега паднахме от Германия които НЕ СА по-слаби от нас, като играхме само с 22 годишен разпределител който не можа да се наложи във Втора Руска Лига.

Волейбола не е като футбола - сменяш треньора сменя схемата и всичко тръгва.

И за 100тен път - проумейте го най-накрая, не сме толкова добри колкото ви иска.

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 17 май 2012 19:17

mistreated написа:
AceVentura написа:Стойчев: дойде Лазаров и ми каза, ще станеш ли треньор на националите, искаш или не искаш ние ще уволним Пранди.

Да те питам и аз:

1. Радо имаше време да се ИЗВИНИ и да си ПРИЗНАЕ грешката. Той не го направи, а обвини част от играчите.
2. Да, правилно е да си подадеш оставката, независимо от това по кое време става това, след като не си си свършил работата. Не ми казвай какво съм щял да кажа. Вече ти казах, че не ме познаваш, за да ми даваш оценки. И пак ти го казвам и за пореден път те предупреждавам да внимаваш какво говориш. Аз щях да приветствам оставка на Стойчев. Тогава нямаше да се стигне и до изцепките на Матей и останалите играчи!
3. Радо игра с резервите в един от мачовете в групите на световното клубно първенство, ако не се лъжа преди 2 години. Същото направиха оня ден и немците срещу Италия в групата. Това се искаше и от Радо в мача срещу Германия на Европейското, както и оня ден срещу Испания. А не после да се оправдава, че Матей бил изморен. Как няма да е изморен, като игра в един безсмислен мач срещу Испания?

На другите глупости няма да отговарям. Ти не говориш с факти, а с някакви конспирации от хиляда и една нощ.
Все още никой не ми е отговорил кога Радо си е признал, че е осрал даден мач.
Както и на много други неща, които съм изнесъл в предния си поуст.

Ок ти си най-големия треньор и ги разбираш всичките схеми и смени.

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 17 май 2012 19:28

mistreated написа:
yasen написа:понеже ти следя мненията и коментарите, и ми се струва, че не си провокатор или дразнител, а си сериозен човек, ще ти задам въпроси.
1. понеже плюеш Радо, означава ли, че си на страната на инженера и смяташ, че Радо трябваше да напусне сега, три седмици преди последния ни шанс за олимпиадата?
2. Радо не си е сменял позицията откакто е започнал да води отбора, Лазаров е лицемер, интригант, заедно с останалите членове на БФВ и те питам как може в неделя всички без един да гласуват за уволнението на Стойчев, а в сряда, всички без двама да гласуват за връщането на Стойчев в отбора?
3. Смяташ ли, че трябва такива хора да управляват волейбола, след всичко което се случи през последните години, а то са предимно скандали?
4. Всеки един треньор заслужава шанс да си довърши работата, защо Радо да се извинява, при положение, че отбора ще играе на ОИ в Лондон?
Стойчев многократно е коментирал, че няма да играе за загуба на България, в Италия може да го е правил, но тук е различно, тук говорим за национална идентичност и ценности, които явно липсват при теб...

1. Не съм на "страната на инженера", просто точно в този случай мненията ни съвпадат. Радо трябваше САМ да си подаде оставката, даже не трябваше да чака да го гонят. Но както казах, досега Радо не си е признал НИТО веднъж за грешките си. Ако можеш да ме обориш - моля те дай ми цитат от негово интервю или видео, в което се извинява за допуснати грешки в мачовете със Словакия и Германия.
2. Всички знаем как и защо беше гласувано връщането на Стойчев. Никой от УС не си е променил позицията. Позицията на УС в момента не е тяхна, а тази на Супермен. Същата е и позицията на Радо. С прости думи - в момента всички вършат това, което нареди Супермен.
3. Не, не смятам, че такива хора трябва да управляват волейбола ни. Хиляди пъти съм повтарял, че Данчо Лазаров е най-голямото зло в българския волейбол. Призовавал съм неведнъж и в този форум да бъде изритан от президенсткото му място много по-рано.
4. Да, смятам, че един треньор заслужава да си довърши работата и точно затова казвам, че Пранди трябваше да заведе този отбор на Олимпиадата! Защото точно Пранди започна този олимпийски цикъл. И защото Пранди беше махнат след бронзов медал на Европейското и победа в малкия финал над Русия с 3:0, и след един нещастно загубен 1/4 финал на световното срещу Куба, когато елементарни грешки от страна на Тошко (незавършената контра в края на втория гейм) и Жеков (вдигането на Братоев вместо на Владо при мачбол в 4-тия гейм) ни лишиха от влизане в 4-ката.

Аз съм убеден, че играчите са манипулирани от Радо, за да се държат по този начин. Между другото, Андрей каза, че никога не е казвал, че няма да играе без Радо.

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 17 май 2012 19:39

brat domingo написа:
mistreated написа:

Аз съм убеден, че играчите са манипулирани от Радо, за да се държат по този начин. Между другото, Андрей каза, че никога не е казвал, че няма да играе без Радо.

Владо Николов го каза в Гонг.

Върни се в “Волейбол”