yasen написа:понеже ти следя мненията и коментарите, и ми се струва, че не си провокатор или дразнител, а си сериозен човек, ще ти задам въпроси.
1. понеже плюеш Радо, означава ли, че си на страната на инженера и смяташ, че Радо трябваше да напусне сега, три седмици преди последния ни шанс за олимпиадата?
2. Радо не си е сменял позицията откакто е започнал да води отбора, Лазаров е лицемер, интригант, заедно с останалите членове на БФВ и те питам как може в неделя всички без един да гласуват за уволнението на Стойчев, а в сряда, всички без двама да гласуват за връщането на Стойчев в отбора?
3. Смяташ ли, че трябва такива хора да управляват волейбола, след всичко което се случи през последните години, а то са предимно скандали?
4. Всеки един треньор заслужава шанс да си довърши работата, защо Радо да се извинява, при положение, че отбора ще играе на ОИ в Лондон?
Стойчев многократно е коментирал, че няма да играе за загуба на България, в Италия може да го е правил, но тук е различно, тук говорим за национална идентичност и ценности, които явно липсват при теб...
5. кой смяташ, че трябва да стане треньор сега? кой ще вдигне отбора?
1. Не съм на "страната на инженера", просто точно в този случай мненията ни съвпадат. Радо трябваше САМ да си подаде оставката, даже не трябваше да чака да го гонят. Но както казах, досега Радо не си е признал НИТО веднъж за грешките си. Ако можеш да ме обориш - моля те дай ми цитат от негово интервю или видео, в което се извинява за допуснати грешки в мачовете със Словакия и Германия.
2. Всички знаем как и защо беше гласувано връщането на Стойчев. Никой от УС не си е променил позицията. Позицията на УС в момента не е тяхна, а тази на Супермен. Същата е и позицията на Радо. С прости думи - в момента всички вършат това, което нареди Супермен.
3. Не, не смятам, че такива хора трябва да управляват волейбола ни. Хиляди пъти съм повтарял, че Данчо Лазаров е най-голямото зло в българския волейбол. Призовавал съм неведнъж и в този форум да бъде изритан от президенсткото му място много по-рано.
4. Да, смятам, че един треньор заслужава да си довърши работата и точно затова казвам, че Пранди трябваше да заведе този отбор на Олимпиадата! Защото точно Пранди започна този олимпийски цикъл. И защото Пранди беше махнат след бронзов медал на Европейското и победа в малкия финал над Русия с 3:0, и след един нещастно загубен 1/4 финал на световното срещу Куба, когато елементарни грешки от страна на Тошко (незавършената контра в края на втория гейм) и Жеков (вдигането на Братоев вместо на Владо при мачбол в 4-тия гейм) ни лишиха от влизане в 4-ката.
Националната ми идентичност и ценностна система не си ти този, който да каже дали съществуват. Аз ставам и лягам с проблемите на този отбор, аз пия валериани и съм в прединфарктно състояние, когато губим. Дали можеш да ме разбереш или не, все ми е тая. Но ако обвиняваш мен, че нямам ценности, защото трябва да загубим стратегически в дадена среща, значи ценности нямат бразилци, италианци, немци, поляци, американци, французи и кой ли още не. Защото всички те са губили пред очите ми тактически. Когато имаш определена ценностна система, за която претендира Радо, ти не я прилагаш само в определени моменти. Или я имаш, или я нямаш. А при Радко виждаме, че може да губи тактически с Тренто. Това не е ли лицемерие?
5. Вече обясних кой трябваше да е треньор в момента. Само че тук се намеси и идиотското държание на Матей, Андрей и Теди. Хора, които никога не съм си представял, че може да постъпят по този начин. Точно Матей и Теди, за които аз през живота си не съм чул някой да каже лоша дума, да ги обвини за загуба или да плюе ей така, за кеф. Точно Матей, който можеше да се превърне в легенда на този отбор. Те решиха да обърнат гръб на целия български народ, който живее с техните победи и загуби. Как може да кажеш "играе ми се на Олимпиада, но не на всяка цена". Коя цена бе Матей? Тази, че трябва да работиш с друг треньор освен Радо ли? Това означава ли, че ако Радо пак се провали, ти отново ще си тръгнеш, защото не искаш да играеш без него? По цял свят се сменят треньори. Вие чули ли сте досега някой лидер на отбор да се е отказал, защото е сменен треньора?
Пранди отказа не защото е обиден на федерация (въпреки, че има пълното право на това). Отказа, защото видя какво е отношението на играчите и реши да не става изкупителна жертва на проблемите в българския волейбол. И си е прав.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...