Левски София - ЦСКА София - 1:0

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Левски София - ЦСКА София - 1:0

Мнениеот Tommi » 01 май 2012 23:47

шивача написа:
Tommi написа:
Red Warrior написа:Усещаш ли се какви глупости пишеш?

Няма глупости. 8-)

точно глупости си написал......леко съприкосновение с противник, под леко се има предвид тяло в тяло, а не задържане с ръце и то отзад, аре по-обективно.
за мораес е същото, виж как лилипута му се изстреля и как спря в него, не сте обективни :evil:

Не се има предвид само тяло в тяло.
А положението с Мораеш го изгледай на повторение от камерата зад вратата.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 02 май 2012 00:08

Tommi написа:

точно тяло в тяло, нямам предвид рамо в рамо,............. при задържане отзад, когато футболиста се откъсва ВИНАГИ е фал, в случая с Ч.К. може да му сложи ръка когато гардира топката или двамата са в спор за нея, но това си е дузпа с ч.к. като ни я дадат и изгонят мулдер ще ти коментирам и мораес :lol:
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 02 май 2012 01:16

шивача написа:
Tommi написа:

точно тяло в тяло, нямам предвид рамо в рамо,............. при задържане отзад, когато футболиста се откъсва ВИНАГИ е фал, в случая с Ч.К. може да му сложи ръка когато гардира топката или двамата са в спор за нея, но това си е дузпа с ч.к. като ни я дадат и изгонят мулдер ще ти коментирам и мораес :lol:

"Задържане отзад",пък Карачанаков плонжира и се просна по очи(че чак щеше да се самоконтузи)...Интересно!

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 02 май 2012 03:20

Tommi написа:Не се има предвид само тяло в тяло.

То дузпата срещу Мораеш я видя целия стадион само съдията не я видя. И да те питам - в двете ситуации футболистите на ЦСКА изпреварили ли са своите противници за топката??? Футболистите на Левски играят ли с топката и въобще имат ли намерение да играят с нея??? Само ще ти кажа, тъй като съм играл футбол като малък, че навремето един нещастник ме бастиса също както Илиев Мораеш и след това не можех да играя футбол 3 месеца.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Theos
Контакти:

Мнениеот Theos » 02 май 2012 09:40

Red Warrior написа:
Tommi написа:Не се има предвид само тяло в тяло.

То дузпата срещу Мораеш я видя целия стадион само съдията не я видя. И да те питам - в двете ситуации футболистите на ЦСКА изпреварили ли са своите противници за топката??? Футболистите на Левски играят ли с топката и въобще имат ли намерение да играят с нея??? Само ще ти кажа, тъй като съм играл футбол като малък, че навремето един нещастник ме бастиса също както Илиев Мораеш и след това не можех да играя футбол 3 месеца.

Ако въобще има някакво съмнение за дузпа тя е при положението на Карачанаков, но завалията вместо да влезе с топката в мрежата реши да се хвърля за дузпа, при положението на Мораеш...егати...та той търси съприкосновение при положение че топката излиза в аут, тоя подут глезен го размахваше през целия сезон та сега ли трябва да му се връзваме. И какъв среден пръст ви гони бе хора??? Приемете загубата мъжки, и с нея и без нея пак ще сте първи, смешен плач още 5 дни преди мача...не ви ли е малко срам, все някой ви ощетява!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 май 2012 09:43

Колкото и да не харесвам рефера Йорданов, съм напълно съгласен с това, което каза след мача.
- "Тези ситуации неможе да са дузпа на мач Левски - ЦСКА"

Тоест, аз го разбирам така - В такъв мач, неможеш да отсъдиш нещо, ако не си 100 % сигурен. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 02 май 2012 11:40

THE G.A.M.E написа:Колкото и да не харесвам рефера Йорданов, съм напълно съгласен с това, което каза след мача.
- "Тези ситуации неможе да са дузпа на мач Левски - ЦСКА"

Тоест, аз го разбирам така - В такъв мач, неможеш да отсъдиш нещо, ако не си 100 % сигурен. ;)

А няма как да си след като се намираш на 60 метра от положенията.Тотално грешно пласиране на съдията.За случая с Карачанаков мога да кажа,че който и да бе на негово място щеше да падне.Дори и някой от феновете тук.Всичко става заради това, което прави Карачанаков-изпреварва Мюлдер.В това време Мюлдер използва ръцете си и го задържа.В така ситуация всеки би изгубил равновесие и догонването на топката става невъзможно.Такова положение се свири винаги дузпа,защото ситуацията се развива в непосредствена близост до вратата и се води голова.Докато ако същото нарушение бъде извършено извън полето,то се води тактическо и би могло да не бъде отсъдено.Но в наказателното подобна игра се санкционира задължително.Ситуацията с Мораеш е същата-там дори и има опасност от контузия.Много хора не вярват на това,че е настъпен,но аз вярвам,защото видях положението по телевизията,където излъчиха близък план от камера,различна от тази,която е заснела ситуацията на снимките в тая тема.Оправдания в тази ситуация няма.Вратарят е човек,който би следвало да си преценява постъпките и да знае кога,къде и как да се намеси за да опази противниковия футболист и себе си от травми.Същото важи и за всички останали футболисти.Във всички такива положения вратарите не излизат с краката напред,а се хвърлят в краката на футболиста да уловят топката.Отделно от това след интервенцията на Илиев Жуниор Мораеш се намеира в близост до топката и би могъл спокойно да я догони и вкара,ако наистина не бе настъпен зверски.Всичко това + снимките на подутия глезен показва,че ситуацията не е била симулация.Вместо да даде дузпа обаче съдията реши да подпомогне тотално Лудогорец в битката за титлата като даде и картон на Мораеш,което го вади от мача за Ботев Вр.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 02 май 2012 11:59

Отново ще повторя, че играта на отбора не се получи.Имахме всички предпоставки да влезнем уверено и спокойно в това дерби.Въпреки това някои от играчите, като че ли прегоряха и максимата "по-силния да реанимира по-слабия" отново се потвърди.До гола Левски задържаха малко повече топката, но чистите положения бяха за ЦСКА.Стигаме до спорните ситуации за дузпи.При първата реално има контакт между двамата, но Карачанаков пада прекалено лесно.Забелязъл съм, че в такива напечени мачове реферите рядко отсъждат дузпа за подобно падане.За мен втората ситуация е доста по-спорна.На едната от снимките ясно се вижда как Илиев е застъпал обувката на Мораес.Някои хора твърдят, че не е ясно дали има контакт между обувките на Илиев и Мораес.Това изобщо не е вярно!Ако вратарят на Левски беше стъпил на тревата предната част на обувката му нямаше да е толкова повдигната.Отделен е фактът, че съдията беше на около 60 метра от ситуацията.Интересно как е видял, че Мораес е симулирал, въпреки това с тази игра не заслужавахме да победим..Реалният резултат беше хикс.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 май 2012 12:07

bobonikolov написа:За случая с Карачанаков мога да кажа,че който и да бе на негово място щеше да падне.Дори и някой от феновете тук.

Ами аз като бивш футболист ( но все още играещ за кеф ) ... Мисля, че мога да опонирам ...
При такова "дърпане" ( кавичките са уместни ) ... Може да падне само някой, който е около 50-60 кг.
Да не говорим, че падането на Карачанаков е напред ( с плонж ) ... А не, както би трябвало да е при дърпане - назад и настрани. ;)

Чесно казано, и аз на стадиона си помислих, че ситуацията с Карачанаков е по-скоро дузпа.
Обаче от ТВ повторенията се вижда, че дърпане в истинският смисъл на това действие - няма.
Има опиране на ръката на Мюлдер в рамото, след което вашият човек усетил това, плонжира напред.

И пак като футболист да уточня ...
Почти съм сигурен, че ако Карачанаков беше паднал с тяло назад и крака напред ( което си е реалното действие при дърпане и задържане ) ... Рефера щеше да маркира наказателният удар. :)

Тоест, неопитноста на момчето му попречи, да изстиска пълният потенциал на тази ситуация. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 02 май 2012 12:37

THE G.A.M.E написа:
bobonikolov написа:За случая с Карачанаков мога да кажа,че който и да бе на негово място щеше да падне.Дори и някой от феновете тук.

Ами аз като бивш футболист ( но все още играещ за кеф ) ... Мисля, че мога да опонирам ...
При такова "дърпане" ( кавичките са уместни ) ... Може да падне само някой, който е около 50-60 кг.
Да не говорим, че падането на Карачанаков е напред ( с плонж ) ... А не, както би трябвало да е при дърпане - назад и настрани. ;)

Чесно казано, и аз на стадиона си помислих, че ситуацията с Карачанаков е по-скоро дузпа.
Обаче от ТВ повторенията се вижда, че дърпане в истинският смисъл на това действие - няма.
Има опиране на ръката на Мюлдер в рамото, след което вашият човек усетил това, плонжира напред.

И пак като футболист да уточня ...
Почти съм сигурен, че ако Карачанаков беше паднал с тяло назад и крака напред ( което си е реалното действие при дърпане и задържане ) ... Рефера щеше да маркира наказателният удар. :)

Тоест, неопитноста на момчето му попречи, да изстиска пълният потенциал на тази ситуация. ;) иначе и карата при нарушението си свива краката, има го и елемента на симулацията, НО това се свири на 100"

леле и ти си футболист :oops: в ситуацията има задържане и пускане, второ, карата е на скорост, не от място, че да се обърне по гръб! не ми се обяснява, хвани баба ти да те върже с един сезал и се опитай да повториш ситуацията, ще останеш удовлетворен , че си научил нещо ;)
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Върни се в “ЦСКА”