Трябвали картоните да отпадат за финалните мачове?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Трябвали картоните да отпадат за финалните мачове в евротурнирите?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
ASENOVSKI VOYN
Контакти:

Трябвали картоните да отпадат за финалните мачове?

Мнениеот ASENOVSKI VOYN » 25 апр 2012 23:11

Снощи бях за Барселона, просто защото обичам да гледам нападателен футбол, но щом Челси се класира за финала значи са си го заслужили без значение дали са играли красиво или не и точка по въпроса :!:

А сега да ви припомня един паметен момент: Годината е 2003 някъде средата на май месец и току що е завършил полуфиналният мача в шампионската лига между Ювентус и Реал Мадрид ( 3:1 ) всички на стадиона се радват освен един много голям играч на име Павел Недвет ( аз съм заклет фен на РОМА но не мога да отрека, че Недвет е един от най-добрите играчи които съм гледал някога ), той не спира да плаче а причината е, че малко преди края на мача ( ако не се лъжа ) в центъра на игрището извършва едно глупаво нарушение и получава жълт картон а с него и наказанието от един мач, което го вади от финала срещу Милан.
На финала Ювентус е половин отбор без Недвет и макар и трудно след изпълнение на дузпи губи от Милан воден от своя лидер Андрий Шевченко, а нас феновете ни лишават от сблъсъка между двамата големи на финала .

А сега да се върнем на сношеният мач и многото играчи на Челси които ще пропуснат финала заради натрупани картони, най-вероятно и тази вечер ще има нчкой изгорял поради същата причина.

За това се замислих дали не трябва картоните да се премахват за финалните мачове поради няколко причини :

1) Отборите ще излизат с най-добрите си състави в най-важният мач за годината, представете си на финала Реал Мадтид без Касияс, Рамос, Алонсо, Роналдо, Бензема или Байерн Мюнхен без Нойер, Бабщубер, Лам, Швайнщайгер, Рибери, Робен и Гомес, просто мача няма да е същия ако тези имена ги няма.

2) Ние феновете ще се насладим на едно истинско и много по качествено зрелище когато на терена са най-добрите играчи от съответните отбори.

3) Много незаслужено е когато даден играч е получил картон за симулация в първия мач а във втория да речем за неволно сдърпване или моментен изблик на нерви и по този начин губи правото да играе в най-важният мач за годината, а кои знае може и най-големия в живота на даден играч.

Моето лично мнение е: картоните да се премахват само за финала и да се зачитат за следващият сезон, освен когато картона е директен червен, но само в случаите на откровено груба игра, сбиване или друг вит проява на неспортсменско отношение към другият отбор, а не когато е в следствие на нарушение от последния в зашитата или друга игрова ситуация която не застрашава здравето на съперников играч, а е следствие на моментно прегаряне в мача.

Интересно мие да видя какво мислите и вие и дали се сещате за други големи футболисти пропуснали финали на различни надпревари за натрупване на картони.
9 МАРТ 1230 Битката при Клокотница
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."

Потребителски аватар
bekono
Контакти:

Re: Трябвали картоните да отпадат за финалните мачове?

Мнениеот bekono » 25 апр 2012 23:44

Трябва да отпадат само тези, които са получили червен картон във втория полуфинален сблъсък.
[wrapimg=]http://i45.tinypic.com/2yywn10.gif[/wrapimg] Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
Neftochimic1892
Контакти:

Мнениеот Neftochimic1892 » 25 апр 2012 23:45

Да ! Цял сезон се блъскат за този мач и накрая _!_ :)

Потребителски аватар
АКАДЕМИК София
Контакти:

Re: Трябвали картоните да отпадат за финалните мачове

Мнениеот АКАДЕМИК София » 25 апр 2012 23:45

Според мен картоните трябва да отпадат за финалите. Понякога може да изгориш за някоя глупост, а понякога може и картона (наказанието за финала) да се дължи на съдийска грешка. Така и самият полуфинал ще е по-атрактивен, защото играчите няма да мислят, че ако получат някой картон ще бъдат наказани за финалната среща. А понякога противниковите футболисти знаят кои "висят" с картони и нарочно ги провокират. Затова поне по мое скромно мнение трябва картоните да опадат за финала. Ето сега например Челси е отслабен с цели 4 играчи за финала и така се губи атрактивността предварително. Не съм сигурен, но мисля, че след груповата фаза май се "чистят" картоните. А до финала има още толкова срещи, колкото и в груповата фаза. Логично е и за финала да отпадат картоните или поне за полуфиналите и вече тогава да си мислят самите футболисти.
Изображение

despereaux
Контакти:

Мнениеот despereaux » 25 апр 2012 23:48

Трябва само тези получили червени картони да бъдат наказани, а тези с натрупани жълти да бъдат допускани до финал :)

Потребителски аватар
АКАДЕМИК София
Контакти:

Мнениеот АКАДЕМИК София » 26 апр 2012 00:00

despereaux написа:Трябва само тези получили червени картони да бъдат наказани, а тези с натрупани жълти да бъдат допускани до финал :)

Съгласен съм. Или да бъдат наказвани освен тези с червените, но и тези, които получават жълти картони и двата полуфинала. Затова и може да се "изчистват" картоните преди полуфиналите.
Изображение

Потребителски аватар
hristo1306
Контакти:

Мнениеот hristo1306 » 26 апр 2012 00:04

despereaux написа:Трябва само тези получили червени картони да бъдат наказани, а тези с натрупани жълти да бъдат допускани до финал :)

+1

Потребителски аватар
Tribune East 1912
Контакти:

Мнениеот Tribune East 1912 » 26 апр 2012 00:13

Абсолютно трябва да отпаднат, нормално е в полуфиналите да скочат с всички сили и да си изкарат повечко картони!

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 26 апр 2012 00:26

Какви са тия отпадания на картони,чувате ли се изобщо?
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Върни се в “Свободна зона”