Програмата на Ботев за третия дял на първенството

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Re: Програмата на Ботев за третия дял на първенството

Мнениеот bulgaro » 02 апр 2012 09:14

B3ATS написа:Пък и нали след Локо (Пд) , другият ви голям враг е Берое :mrgreen: Преди ставаха яки дербита на "Тракия" с вас. Бих се радвал да се завърнете в "А" група , но да е заедно с великотърновци ;)

:lol: :lol: :lol:
Кои сте вие, че да сте ни враг?
А това с "дербито на Тракия" ми е много смешно, още повече, че Бургас например е вторият по големина град в Тракия и два пъти по-голям от Стара Загора, така че с Бургас по може да има "дерби на Тракия", от колкото със Стара Загора.
Да не говорим, че половин Стара Загора живее и работи в Пловдив ;)

Иначе, да, винаги идваме стабилна бройка за мача с Берое, просто защото сте ни най-близо и идват много хора, които не биха пътували до Благоевград или Варна, например.
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 02 апр 2012 10:38

B3ATS написа:Пък и нали след Локо (Пд) , другият ви голям враг е Берое :mrgreen: Преди ставаха яки дербита на "Тракия" с вас. Бих се радвал да се завърнете в "А" група , но да е заедно с великотърновци ;)

От както се помня, Ботев Пд е имал един единствен враг: Левски Сф!

Потребителски аватар
B3ATS
Контакти:

Мнениеот B3ATS » 02 апр 2012 10:50

bulgaro написа:

:lol: :lol: :lol:
Кои сте вие, че да сте ни враг?
А това с "дербито на Тракия" ми е много смешно, още повече, че Бургас например е вторият по големина град в Тракия и два пъти по-голям от Стара Загора, така че с Бургас по може да има "дерби на Тракия", от колкото със Стара Загора.
Да не говорим, че половин Стара Загора живее и работи в Пловдив ;)

Иначе, да, винаги идваме стабилна бройка за мача с Берое, просто защото сте ни най-близо и идват много хора, които не биха пътували до Благоевград или Варна, например.

Всички в България наричат мачовете между Ботев и Берое "Дербито на/за Тракия". От както съм бероец , винаги е имало особен заряд преди сблъсъците с вас. Напиши го в гуугъл и ще ти излезнат много теми с това наименование , свързващи двата отбора :

"Ботев" спечели битката за Пловдив - идва битката за Тракия
Берое обърна Ботев в тракийското дерби
Гонг : Gong : Кадрови проблеми в Берое преди дербито на Тракия
Топспорт - Берое спечели дербито на Тракия

Все пак това наименование идва от миналото , когато Ботев и Берое са властвали на Земята и са водили тежки сблъсъци помежду си :P
Преди 20-30-40-50 години Бургас не са съществували на футболната карта ;)

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 02 апр 2012 11:15

B3ATS написа:
Всички в България наричат мачовете между Ботев и Берое "Дербито на/за Тракия". От както съм бероец , винаги е имало особен заряд преди сблъсъците с вас. Напиши го в гуугъл и ще ти излезнат много теми с това наименование , свързващи двата отбора :

"Ботев" спечели битката за Пловдив - идва битката за Тракия
Берое обърна Ботев в тракийското дерби
Гонг : Gong : Кадрови проблеми в Берое преди дербито на Тракия
Топспорт - Берое спечели дербито на Тракия

Доколкото видях в Гугъл, все старозагорци го определяте тоя мач за "Дерби на Тракия".
Аз съм идвал за първи път на този мач в Стара Загора през 1992 или 1993 г., в последствие през годините са играни много мачове, като за "дербито на Тракия" чух едва в последните години. Никой в Пловдив не нарича този мач така, нито днес, нито преди 20 години.
Ако за хората в Стара Загора е "Дерби на Тракия" - ок, все ми е тая, но за нас не е мач по-различен от мачовете с Поморие, Спартак Варна или Славия, т.е. един обикновен мач, близко и следователно удобно/евтино гостуване :)

B3ATS написа:Все пак това наименование идва от миналото , когато Ботев и Берое са властвали на Земята и са водили тежки сблъсъци помежду си :P
Преди 20-30-40-50 години Бургас не са съществували на футболната карта ;)

Поне от 25 години съм съзнателен фен, не помня някога Ботев да е "властвал на Земята" :lol: , все сме били в сянката на Левски и ЦСКА.
Върху Берое нямам никакви наблюдения, нито познавам клубната ви история. Вие може и да сте "властвали" :lol:

А Бургас винаги е бил на футболната карта, до началото на 90-те с Черноморец, след това с Нефтохимик, сега пак с Черноморец и т.н. ;)
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

Върни се в “Ботев”