България подписа за забрана на торентите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Muscarin

Re: България подписа за забрана на торентите

Мнениеот Muscarin » 29 яну 2012 16:28

PFC Litex написа:Много добре разбираш за какво става дума. Всички сме участници в пъзела и всеки носи своята вина.
Утре си купуваш/подаряват ти автомобил, но се оказва краден, същият ще ти бъде конфискуван и не можеш нищо да направиш, след което по обратният ред ще търсят виновниците.

След като всичко според теб е законно и е редно да се прави, защо това сайт вече е в историята http://www.megaupload.com/ ?

Muscarin, аз искам да карам последен модел на Ауди, Опел или друга марка, кажи по какъв начин да го направя, тъй като нямам възможност, но пък и не искам да бъда наказван за същото? - толкова ли е трудно да се води дискусия като се гледа глобално на нещата, а не само от своята къщичка.
След като даваш пример с Windows, колко често ако няма от къде да го намерим ще се налага да си купуваме същият?

Примерът ти с автомобилите не е уместен, не виждам общото с темата.За Уиндоуса не можах да те разбера......

Едно от нещата за които междувпрочем съжелявам, е че навремето като си купех касета с музика я слушах с месеци, а сега.......сещате се.Развали се романтиката.

Истината е ,че компаниите печелят много! Прекалено много и неоснователно мрънкат.Да си намалят цените! С удоволствие бих съпортнал някоя група или музикант, но не и при цена 20-25 лева за диск-примерно!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2012 16:31

Защо примерът ми да не е уместен?
Дали стоката е хляб, автомобил, музика или филм всичко е едно едно и също - продукт.
Интелектуална собственост е = на продукт, за който са разходвани средства, време, нерви и т.н. за неговата направа.

Примерът с Windows е адски елементарен, колко често трябва да си купуваме същият ако няма от къде да си го откраднем?
Изображение

Потребителски аватар
flo
Контакти:

Мнениеот flo » 29 яну 2012 16:32

Viktor4o_Rs написа:Спокойно, дори и да стане нещо такова, пак ще се намерят вратички, на това поне сме определено царе :lol: :lol: :lol: Непонятно ми е как държава като Германия не се е присъединила, а ние веднага сме първи, но как да е ... В интерес на истината, в много държави по света наистина има зверска забраназа теглене от торенти и нарушителите наистина се наказват строго :roll: Друг е въпросът, че навън се разхождат на свобода изнасилвачи и убийци, а теб може да те глобят за изтеглянето на някакъв филм или игра.
Според мен, ако има такава забрана, просто ще набараме някой торент сайт от държава, където не е забранено и толкоз :mrgreen: Поставянето на такива забрани доста често постига точно обратният ефект 8-)

Еми по тая логика сървърите на замунда са разположени в няколко държави.Ако има сбарат единия сървър, включват другия.Тук въпроса е че няма да бъдат забранени тракерите, ами ние ко теглим от тях нас ще ни хванат.

Пример.В US тегленето е забранено, но американците могат да ви влизат в pirate bay,но ако теглят от там нещо веднага ще ги хванат т.е. не тракерите се забраняват ,ами тях ги ограничават.

Въпроасът е че излиза много скъпо на интернет доставчиците да следят всеки потребител какво прави, за това не ми се вярва да приемат този закон.

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 29 яну 2012 16:36

PFC Litex написа:Защо примерът ми да не е уместен?
Дали стоката е хляб, автомобил, музика или филм всичко е едно едно и също - продукт.
Интелектуална собственост е = на продукт, за който са разходвани средства, време, нерви и т.н. за неговата направа.

Примерът с Windows е адски елементарен, колко често трябва да си купуваме същият ако няма от къде да си го откраднем?

Ми не мога да се съглася.Купувам си хляб-споделям го с комшията, това наказуемо ли е? Купувам си Ауди, една седмица го карам аз, една седмица комшията, това наказуемо ли е? Производителят на хляб и от Ауди, би трябвало по твоята логика да си търсят правата, след като не печелят от комшията!

А ако следиш бокс офис класациите, би трябвало да знаеш, какви приходи се генерират от филми по кината в България.Въпреки пиратството!

Потребителски аватар
Червени_шампиони
Контакти:

Мнениеот Червени_шампиони » 29 яну 2012 16:40

Айде да не псувам ще го кажа по културно...спал съм с майките им!
СЕКТОР Г - ТОВА СИ ТИ!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 29 яну 2012 16:42

Прост пример да ми кажеш къде е нарушението: Пишеш текст продаваш го на вестник! Купувам го аз прочитам го и чрез пощата го доставям на брат ми които го препраща на негов приятел пак през пощата! Къде е нарушението и кой е виновен? Пощата ли , аз ли брат ми ли , ти парите от вестника взе ли ги?
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
messi7
Контакти:

Мнениеот messi7 » 29 яну 2012 16:45

Viktor4o_Rs написа:Спокойно, дори и да стане нещо такова, пак ще се намерят вратички, на това поне сме определено царе :lol: :lol: :lol: Непонятно ми е как държава като Германия не се е присъединила, а ние веднага сме първи, но как да е ... В интерес на истината, в много държави по света наистина има зверска забраназа теглене от торенти и нарушителите наистина се наказват строго :roll: Друг е въпросът, че навън се разхождат на свобода изнасилвачи и убийци, а теб може да те глобят за изтеглянето на някакъв филм или игра.
Според мен, ако има такава забрана, просто ще набараме някой торент сайт от държава, където не е забранено и толкоз :mrgreen: Поставянето на такива забрани доста често постига точно обратният ефект 8-)

+681. И аз смятам, че така ще стане. Да видим как ще арестуват над 1милион българи. :lol:
Изображение

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2012 16:49

Muscarin написа:Ми не мога да се съглася.Купувам си хляб-споделям го с комшията, това наказуемо ли е? Купувам си Ауди, една седмица го карам аз, една седмица комшията, това наказуемо ли е? Производителят на хляб и от Ауди, би трябвало по твоята логика да си търсят правата, след като не печелят от комшията!

Като купиш филм го гледаш до половината, а другата я даваш да е догледа комшията. Докато автомобилът е при комшията ти няма как да го ползваш и ще ходиш пеша.

Всички разбираме, че това което правим е противозаконно, но в същото време казваме, не, не е така.

Не си мислите, че решат ли, но не само за парлама, а наистина да се приложат действия, то ще видим тракер както се казва през крив макарон :)

То и аз искам да гледам видео от http://www.vevo.com но ядец
child in time написа:Прост пример да ми кажеш къде е нарушението: Пишеш текст продаваш го на вестник! Купувам го аз прочитам го и чрез пощата го доставям на брат ми които го препраща на негов приятел пак през пощата! Къде е нарушението и кой е виновен? Пощата ли , аз ли брат ми ли , ти парите от вестника взе ли ги?

Когато някой продава нещо, той го продава с условия за ползване и при нарушаване на същите подлежиш на наказание.
Ето какво пише под сайтът на Гонг:
© 2009, Gong.bg. Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително. Интервютата, коментарите и новините в Гонг са подготвени с помощта на репортерите на Дарик и новинарските емисии на радиото. Използвани са и информации и новини от БТА, БГНЕС и други източници на новини в интернет. Снимки: SofiaPhotoAgency, БГНЕС, Reuters.

То ест указано е как може трето лице да ползва материалите, а и всички слушаме "Спортно шоу Гонг" и много често Томислав Русев е възмутен от кражбата на техни материали от други сайтове, та в случая Томето не е прав, че си търси правата върху материалите, защото и те са интелектуална собственост.
Изображение

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 29 яну 2012 16:56

Говорим за тракерите! Затова че аз съм дал на брат ми да прочете вестника съм виновен? Той е интелектуална собственост за която аз съм платил! Аз НЕ печеля от това че той е прочел вестника , чул е музиката , гледал е филма той също от това че неговия приятел е направил същото! След като никой по веригата не печели от чуждия продукт от тази размяна къде е проблема?
Проблема е че се правиш на по светец от колкото трябва и това е крайно лицемерно! Спри да теглиш и тогава почни да четеш морал! И ти като синода ! Крадеца вика дръжте крадеца!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 29 яну 2012 16:58

8-)

Преди години гледах един от тези филми за "световната конспирация". Да, да ...
Същите тези, на които някой от вас се присмиват !
Много от нещата в този филм обаче вече се сбъднаха !
В този филм се казваше, че ще дойдат времена, когато на всеки от нас ще се гледа като на престъпник !
Е, честито ! Вече дойдоха тези времена ! 8-)
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Върни се в “Свободна зона”