За Юнайтед, Сър Алекс, Бербатов и Дон Диего Марадона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
castiel
Контакти:

За Юнайтед, Сър Алекс, Бербатов и Дон Диего Марадона

Мнениеот castiel » 08 дек 2011 10:09

"Манчестър Юнайтед катастрофира в Базел. Всъщност отпадането е съвсем очаквано. Защото тимът на Сър Алекс не е Манчестър Юнайтед още от финала на миналата Шампионска лига.

Очарован от непрестанните хвалби по свой адрес, Фъргюсън прилича на мениджър, който няма идея какъв е проблемът на отбора му и как да го отстрани. Ако не броим голеадата срещу Арсенал /тук вина май повече има винаги странния тим на Венгер/, „червените дяволи“ не знаят къде се намират и логично се размазаха след приземяване без парашут в Швейцария.

На Уембли през май Съра скандално се подигра на Бербатов. За да покаже на света, че само той може да махне от групата за финала голмайстора на Висшата лига. Юнайтед бе развинтен от Барса, но английските медии пожалиха мениджър и футболисти. Даже изглеждаха меки при жалкия вид на Юнайтед. Бяха дори доволни, че скъсваният от хули Бербатов е унизен.

Никой не се задълбочи във факта, че срещу Барселона Манчестър Юнайтед приличаше на парен локомотив от черно бял филм. А Бербатов си замълча като ощипана мома.

Шест месеца по-късно с лятна селекция отборът е жалък. Купи си вратар, който играе с крак, вместо да плонжира при центриране. Има защита, която и Васко Лукаев може да изклати. Половин дузина халфове се редуват титуляри, а всички тормозят топката с войнишки кубинки. В нападение Уейн Рууни си посади коса, но вкарва само на Колийн. Фърги налага млади ментенца като Уелбек и Македа, за да не играе Бербатов. Чичарито се контузи, а Райън Гигс е като призрак, откакто се разбра, че лъже жена си, докато релаксира в пищно деколте на компаньонка.

Резервите бяха още по-отчайващи и преди седмица паднаха от Кристал Палас за Карлинг, докато юношите на Барса изумиха света с класа срещу БАТЕ в Лигата.

Всъщност и Бербатов е контузен. Ама него никой не го и броеше за нещо сериозно срещу Базел. Никой английски таблоид не съжали за липсата на българина. Защото той все е послушко и си мълчи, докато Сън, Манчестър Ивнинг Нюз и компания му се подиграват.

Чичарито скъса връзка на глезена и напусна терена на секундата. Дни по-рано Бербатов стъпи накриво, контузи глезен, но доигра трийсетина минути до почивката. Можеше ли нашият да стисне зъби, да поиска инжекции, за да е поне резерва срещу Базел? Да надвие болката, да влезне в 60-ата миунта, да вкара един-два гола, да спаси честта на Манчестър Юнайтед и да стане най-после герой? Не знам. Бербатов и лекарите знаят.

Но в подобна ситуация на световното през 2006-та, аржентински вратар усети болка в китката и поиска смяна в инфарктен мач. Аржентина отпадна, а в самолета към Буенос Айрес Дон Диего Армандо Марадона каза, че в такъв момент не си на терена, само ако са ти отрязали ръката и докторът не може да я зашие до тъч-линията.

Може би нещо подобно са имали предвид и феновете, които поставиха в своята годишна класация Бербатов между премиера и момчето от Шипка, село Драгор."
Томислав Русев.

Много добре казано!! От финала Ман е един посредствен отбор , но англичаните се скъсаха да ги хвалят , колко добър мениджър бил съра.. Колко трябва да си добър , та да пускаш дървар като Руни , който за 2 години има вкарани голове , колкото Бербатов вкарва в един мач !!! Как може при започване на новия сезон , ти да държиш резерва голмайстора си от миналия сезон ( При положение , че половин сезон беше резерва!! ) .Изобщо съра е много изкукал и много ме дразни при положение , че не съм фен на Ман , а го гледам само заради нашето момче., иначе снощи много се накефих като отпаднаха :twisted:
[wrapimg=]http://external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQD2RerfQABjoqo3&url=http%3A%2F%2Fvthumb.ak.fbcdn.net%2Fhvthumb-ak-ash3%2Fs403x403%2F632664_10201051998290442_10201051973449821_64103_803_b.jpg&jq=100[/wrapimg]

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Re: За Юнайтед, Сър Алекс, Бербатов и Дон Диего Марадона

Мнениеот Old_death » 08 дек 2011 10:23

Не съм гледал мача,защото бях на работа,но получих душевен оргазъм,когато научих резултата.Крайно време е някой да сложи в ред изкукуригалото старче!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 08 дек 2011 10:27

Томето явно не е спал цяла вечер :)
да му е честито на съра, цяла България ги проклина заради бербатката!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 08 дек 2011 10:40

Ок, сбъркал с Бербатов. Ама това дето сега отборът много по-слаб от преди нещо не ми се вързва.
Отказа се Скоулс, който последната година беше по-често резерва от Бербатов, Гигси остарял и само се наложи смяна на вратаря.
Защитата си е същата, даже се взе един Джоунс, който не е бих казал, че е слаба покупка.
Полузащитниците са същите плюс Йънг, който също не ми изглежда толкова слаб.
Руни все го пуска, по-скоро миналата година беше извън форма.
Това че налага млади от кога е проблем? Поколението на Гигс, Бекъм и другите беше грешка ли? Кристиано беше грешка ли? То няма безгрешни, ама айде стига толкова.
Трябват да се довърши поредното обновяване и да се вземе класен полузащитник. Ама разлика в състава от миналата година едва ли има. И едва ли един Бербатов ще промени всичко, колкото и да ни се иска.

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 08 дек 2011 10:46

Като фен на МЮн от както гледам футбол, кажи речи от 20 и нагоре години, по безличен отбор не сме имали. Болно ми е че не продължихме, обаче от друга страна сатисфакцията е огромна по няколко причини. Първата и най важна, липсата на класен офанзивен халф. Не може с ботушари като Карик и Флечер да се надяваш на късмет и тънки победи години на ред. Андерсон не го броя по обективни причини. Гигс, емблема на отбора не може да играе по 90 минути всеки мач, годините си казват думата. Класата е вечна, но в тези времена на убийствено бърз футбол, няма как да играе всеки мач. Чикчирикчо, толкова прехваления (неосновано според мен) футболист, освен нюх къде да застане, другото му липсва. Има половин финт и лек спринт от 10 метра, толкова с качествата. Уелбек играе на приливи и отливи, не обвинявам момчето защото минутите на терена са твърде малко за да го критикуваме.Най големия проблем след халфовата линия , се казва Руни.Последните 2 години ще ги запомня само с присаждането на кичури, друго не е направил през това време. Търпението на съра е неизчерпаемо спрямо него. За кой ли пореден път се скъсва да пропуска, снощи даже фатално но не чухме и дума за него, както от Фърги така и от медиите. Ясно че си тачат техните, но поне капка реализам и чувство за вина да покажат. Тук идва и въпроса за нашия. Ако снощи беше играл на мястото на Руни и пропусне същите положения, убеден съм че още в съблекалнята щяха да го подпукат, пропуснал такова положение, пък не бил подал на онзи по крилото когато трябва, че той е виновен за отпадането , даже ще го обвинят и за забавянето на гълф стрийма. Сигурно нямаше да останем учудени, при положение че толкова го смачкаха за тези година и половина, така че той се превърна в дежурния виновник и човек готов да поеме храчките без да обели дума. Не съм му адвокат, но при наличието на футболисти като Карик, Валенсия, Парк оххх този човек по скоро може да стане рекламно лице на марка ориз, отколкото футболист в такъв отбор като Манчо.Споменахме и Валенсия, след контузията никакъв го няма. Като банан по живково време, всеки знае че го има но не го е виждал. В отбора няма човек който да реши мача, било с шут от дистанция било с дрибъл, било то с мотивиране на отбора. Липсата на лидер е сериозен проблем.Защитата е поостаряла малко, привличането на поне 1 централен защитник е наложителна като се има в предвид честите напоследък контузии на Видич и Рио. Еванс може да се пробва и в някой ръгби отбор, там сигурно по би се справил. Младите бразилци имат потенциала да се справят с тежестта, трябва да получат повече минути. Време е да помислят за купуването на класни футболисти, последните 2 години няма читаво попълнение, ако не броим Йънг.Нани трябва да си проветри мозъка и да разбере че футбола е колективен спорт и трябва да играеш за отбора, а не за себе си. Толкова индивидуално и егоистично може да играеш само на ПС в къщи, не и на терена. АКо вкарваше по 14-15 гола на сезон, щеше да има покритие за играта си. Даже и снощи на няколко пъти видяхме "мерника" му от далечина. Има добър дрибъл и центриране, но проблема е в главата не в краката.Дали пропуснах някой? Може би съра, но като знам какво е направил а клуба и предвид възрастта му , нямам право да го критикувам. Единствено се моля да проумеят че не може с един и същ отбор всяка година да се бориш на няколко фронта и да се надяваш на финал в ШЛ и титла в това натоварено првенство където има 27 купи, на майстора, на рибаря, на готвача и ред други. Това че станахме шампиони благодарение на силните игри срещу слабите отбори трябва на някой да му алармира нещо. Миналата година нямаме една победа срещо отбори от топ 4.Дано вземат някой като Снайдер или Рибери, иначе класиране в тройката ще бъде сериозен успех.

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 08 дек 2011 10:51

Смятам че Ман Ютд отива към зенита си!Не казвам че няма да е няккъв фактор в първенството...просто тази серия от шампонски титли свършва...Такава е историята!Всеки голям отбор има десетилетия в които е силен после се губи и след години пак е в силата си!Че съра вече губи своята харизма е повече от ясно!Но и да го сменят не мисляче ще помогне...Вижте в Челси след Моу колко треньори с претенции се извъртяха и не става...А че съра се габарка с Берба е повече от ясно...разни "новоизгряващи звезди" се лансират дето халхабер си нямат в колко славен отбор играят!
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 08 дек 2011 10:54

castiel написа:.....Колко трябва да си добър , та да пускаш дървар като Руни , който за 2 години има вкарани голове , колкото Бербатов вкарва в един мач !!! Как може при започване на новия сезон , ти да държиш резерва голмайстора си от миналия сезон ( При положение , че половин сезон беше резерва!! )......:

Ами ако прочетеш по-внимателно целия материал още веднъж, а последното изречение и на глас, ще си отговориш сам на риторичния въпрос, който поставяш. ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 08 дек 2011 10:57

Щом Васко Лукаев развинтва защитата на Ман. Юн.,значи не случайно е трети в класацията за футболист на годината.А си представям бат Боко ко шъ ги праии кът ги фане. :)

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 08 дек 2011 10:58

Аш. Йънг и Даунинг са много надценени играчи , типично за британските футболисти .
Само Астън Вила потриват доволно ръце от трансферите на 2-та в Ман. Ю. и Ливърпуул !!!!

Потребителски аватар
drogooo
Контакти:

Мнениеот drogooo » 08 дек 2011 11:02

Като бихме Арсенал в третия кръг с 8 парцала защитата ви харесваше!?!
Като бихме Челси с тройка кръг по-късно... халфовата линия беше чуднаааа!?!
Като вкараха на Болтън и Тотнъм 8 парцала... нищо за атакуващите не се каза!?!
Като обърнаха Сити за Къмюнити Шийлд и им набиха тиквите .с една тройка.... да не ви цитирам кво лизане и превъзнасшне беше!?!
Сега гледам същите нещо не ви кефят... не ставали!
Не сте фенове ми посеричи!!!
ИзображениеИзображение

Върни се в “Футбол - Свят”