Легендарните отбори: Нотингам на Браян Клъф

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Легендарните отбори: Нотингам на Браян Клъф

Мнениеот CTAHKO » 03 дек 2011 16:54

Devian написа:Такива сватбарски отбори не ми ги хвалете,дето вкарат един гол и след това 90% от разиграванията им са между вратаря и централния защитник по простата причина,че по това време по този начин можеше да се бави играта,ако искате и статия за Астън Вила може да напишете,ама това няма да ги направи по-симпатичен отбор,за който може да се каже,че е играл футбол,то затова и Нотингам биват разкрити от бичкиите на Цска по това време :!:

Е как успя всичко това да го събереш в едно изречение :roll: :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 03 дек 2011 17:30

PIMP написа:
Devian написа:Такива сватбарски отбори не ми ги хвалете,дето вкарат един гол и след това 90% от разиграванията им са между вратаря и централния защитник по простата причина,че по това време по този начин можеше да се бави играта,ако искате и статия за Астън Вила може да напишете,ама това няма да ги направи по-симпатичен отбор,за който може да се каже,че е играл футбол,то затова и Нотингам биват разкрити от бичкиите на Цска по това време :!:

Ми щом е толкова лесно да се вкара 1 гол и да се разиграва защо и ЦСКА не става европейски шампион ?

Аз съм ти отговорил,но явно не си обърнал внимание на думата бичкия :lol:
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 03 дек 2011 17:37

CTAHKO написа:

Е как успя всичко това да го събереш в едно изречение :roll: :lol: :lol: :lol:

Това си е скромно словосъчетание,навремето имах да превеждам Георги Данаилов на държавен изпит,23 печатни реда обобщени в 3 изречения като по средата на второто подчинено изречение започваш да губиш смисъла или започва да ти се раздвоява и разтроява,айде превеждай от там нататък :lol:
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 03 дек 2011 18:24

Сватбарски отбори ? Аз не виждам нищо сватбарско да се играе на контра атака както е при Нотингам.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 17 ное 2013 15:06

1979 – Нотингам

Сензацията е хвърлена още в първия кръг, когато италианският шампион Ювентус напуска турнира след като е елиминиран от шотландския Рейнджърс. Специалистите залагат много надежди на Юве, особено след доброто представяне на Италия на Мондиал`78, но "Старата госпожа" се препъва рано-рано. Един от фаворитите е съставът на Кьолн, в чийто редици се подвизава германският стрелец Дитер Мюлер. "Козлите" обаче са отстранени на полуфинала от английския Нотингам Форест, в едни паметни мачове за привържениците на футбола. След 3:3 в Англия, всичко трябва да се реши на реванша в Кьолн. Там нещата върват към 0:0, когато бранителят Лари Лойд разплаква домакините и класира Форест за финала. Другият полуфинал предлага постен футбол, като шведският Малмьо успява да излъже с минималното 1:0 на реванша Аустрия (Виена).

На финала Нотингам е по-атакуващият тим, докато футболистите на Малмьо, водени от английския си треньор Боб Хаутън, са по-резервирани. На два пъти играчите в червено пропускат сами срещу вратаря Ян Мьолер. В последните секунди на първото полувреме Тревор Франсис, първият английки футболист с цена 1 млн. паунда, отбелязва заветния гол за Форест. Франсис е оставен непокрит и с глава посреща отличното центриране от ляво. Малмьо няма сили да се протипостави на тима на Брайън Клъф и така Нотингам поема щафата от Ливърпул.

30 май 1979, Мюнхен, стадион “Олимпиащадион”, 57 000 зрители

Нотингам – Малмьо 1:0

1:0 Франсис (45)

Нотингам: Шилтън, Андерсен, Лойд, Бърнс, Кларк, Макгавърн (к), Франсис, Бойър, Бъртълс, Уудкок, Робъртсън.

Малмьо: Мьолер, Р.Андерсон, Джонсън, М.Андерсон, Йонсон, Ерландсон, Притц, Тапер (к) (34 – Мелберг), Люнберг, Кинвал, Хансон (82 – Т.Андерсон).

Съдия: Ерих Линемайер (Австрия)

Пътят на Нотингам до титлата:

Първи кръг:
Нотингам – Ливърпул 2:0, 0:0

Втори кръг:
Нотингам – АЕК (Атина) 2:1, 5:1

1/4-финал:
Нотингам – Грасхопър 4:1, 1:1

1/2-финал:
Нотингам – Кьолн 3:3, 1:0

Финал:
Нотингам – Малмьо 1:0