Избор на автомобил .

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Re: Избор на автомобил .

Мнениеот terata » 17 ное 2011 11:45

yuliyan написа:
slavia1913 написа:Аз лично бих те посъветвел:
Вземи си възможно най-нова кола, след 2000 е добре, просто няма смисъл да се набутваш на толкова стари коли, постоянно ще се чупи нещо, просто амортизация, даже и една кола хубава кола като и се натрупат годинкити просто почват отвсякъде проблеми и това го казвам от личен опит с мойте антични Волво и Лада. Другото колкото се може по-малко екстри, да хубаво е ел. стъкла и климатик, но просто още възможности да се счупи нещо, колкото по-просто толкова по-здраво. Японците са хубаво нещо, карах Сивик 2002 за около 6 месеца перфекта кола, много я малтретирах нищо не се счупи, но като и видях цените на частите, та японците много здрави, но като се счупи много солено. При Мерцедес, Ауди и БМВ е същата работа, скъпи части, а особено аудита-та по-старите не са и особено здрави. Ако искаш евтина кола за подръжка ходи, визмаш един Фиат Пунто след 2000 вече са и евтини. Да имат проблеми, но са с най-евтините части от сегашните коли на пазара. Французите са също задоволителни за нормално ползване, но са скучни до мозъка на костите си. Не се хвърляй на мощни коли в момента осебно като млад шофер, плюс с тия цени на горивата не си заслужва просто.

Колите преди 97 година са много по здрави от тези, които са произведени след това. Ако нямаш пари за нова, по добре не си купувай такава, която е произведена около 2000г. Е всяко нещо си има своите изключения, така че ти си решаваш ;)
П.п. Това си е лично мое мнение :)

+1

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Мнениеот mironi88 » 17 ное 2011 11:47

Bourgas написа:Трябва ти стара, маломощна и европейска кола. Стара - за да не ти пука като я удариш, което ще се случва в началото често! Маломощна - за да не се правиш на джигит по улиците, не ми казвай, че няма, че няма да ти повярвам, ама хич! И европейска - за да й е евтина поддръжката. Вземи си един тъп Опел или Фолксваген, поне докато се научиш да караш нормално, а това ще стане като направиш поне 100 000км.

+1
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 17 ное 2011 11:49

Колега,взимай Аудито без да се замисляш.Изключително надеждни,висок клас са и шофирането е удоволствие.Моята А4 е 2000 година,невероятен автомобил.бащата кара Ситроен 2005 година и не мога да ти опиша какво дърво е в сравнение с Аудито.Естествено най-голямата екстра си остава ЕърБег-а и АВS,защото ти дават много сигурност.Климатроника при Ауди е задължителен,така че взимай и карай и умната на пътя.
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 17 ное 2011 11:50

zaxyg написа:А, да, забравих за А3. Проучи горе-долу как вървят цените на частите и ако можеш да си позволиш, определено е много приятна кола. Брат ми кара едно А3, ама е правено нещо и е над 130 коня и там става страшна работата. ;)

Или са му слагали чип, или са сменили софтуера, ако е по-нов модел.

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 17 ное 2011 11:54

Както казаха и доста от колегите- като за първа кола ти трябва нещо обикновено, на което да се научиш да караш. А аз под обикновено разбирам Фолксваген, Опел, Форд. Последните 2 обаче са пословични с ръждясването и "грохването" си. Аз лично съм фен на Фолксвагфен и Сеат. Може и една Ибиса 95-96-97 да си вземеш, малко е дървена возията и управлението, но е с двигател на Поло, здрава е, не е много мощна и според мен е идеална за първа кола.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 17 ное 2011 12:10

брато , ако питаш мене , като за първа кола ти требва нещо гъзарско.. да грабнеш очите на малките пички :) взимаш тоя спаидър за 2800 като се пазариш малко и си топ ! ;) :P

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 17 ное 2011 12:18

Да бе, точно пък за първа кола ще вземе двуместно спортно кабрио. Голяма част от катастрофите са предизвикани точно от такива "гъзари". Я не давай такива съвети!

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 17 ное 2011 12:37

Blagoy написа:Да бе, точно пък за първа кола ще вземе двуместно спортно кабрио. Голяма част от катастрофите са предизвикани точно от такива "гъзари". Я не давай такива съвети!

знаеш ли кво е гъзар за мене бе брат.?.. караш с 40 ... леко ..бавно.. цаисите..прическата... максимум 60 ако нерваците зад тебе прекалено дълго държат клаксоните си и ти дават зор да вдигнеш малко скороста .... паркираш ... слизаш отваряш си lucozade .. слагаш го на задния капак , които е с перфектната форма на мини бар... и гледаш как група бъдещи мутри се набират в парка с лостовете...гледат те идиотски..за миг им минава през ума да ти разбият надменната физиономия с която ги наблюдаваш..но се замислят ..питат се на кои ли е син това копелеце , щом ни гледа така..но ти седиш .. чакаш.. и идва перфектната женка от квартала в които живееш,..тази която вече си зарибил с новата си придобивка.. качваш я .. и караш.. да я видят всички... косата и се вее .. . и тя е с цаиси..ретро цаиси .. :P .. намираш перфектната гледка в перфектния град... и на мини бара ..под синята луна... правиш неща , които лица под 16 години не трябва да правят ;) така разбирам аз гъзарията... с грозната а3 (която ми звучи , като голф3 ) или тъпия полюд си поредния пернишки бек.. единия от многото селски тарикати .. а със спаидъра си специален ,като мауриньо си :) и то за малко пари ;)
Последна промяна от saffron на 17 ное 2011 13:33, променено общо 1 път.
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

radko_piratko
Контакти:

Мнениеот radko_piratko » 17 ное 2011 12:50

фабия 1.9 ТDI 105, като за начало

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 17 ное 2011 12:55

saffron написа:
Blagoy написа:Да бе, точно пък за първа кола ще вземе двуместно спортно кабрио. Голяма част от катастрофите са предизвикани точно от такива "гъзари". Я не давай такива съвети!

знаеш ли кво е гъзар за мене бе брат.?.. караш с 40 ... леко ..бавно.. цаисите..прическата... максимум 60 ако нерваците зад тебе прекалено дълго държат клаксоните си и ти дават зор да вдигнеш малко скороста .... паркираш ... слизаш отваряш си lucozade .. слагаш го на задния капак , които е с перфектната форма на мини бар... и гледаш как група бъдещи мутри се набират в парка с лостовете...гледат те идиотски..за миг им минава през ума да ти разбият надменната физиономия с която ги наблюдаваш..но се замислят ..питат се на кои ли е син това копелеце , щом ни гледа така..но ти седиш .. чакаш.. и идва перфектната женка от квартала в които живееш,..тази която вече си зарибил с новата си предобивка.. качваш я .. и караш.. да я видят всички... косата и се вее .. . и тя е с цаиси..ретро цаиси .. :P .. намираш перфектната гледка в перфектния град... и на мини бара ..под синята луна... правиш неща , които лица под 16 години не трябва да правят ;) така разбирам аз гъзарията... с грозната а3 (която ми звучи , като голф3 ) или тъпия полюд си поредния пернишки бек.. единия от многото селски тарикати .. а със спаидъра си специален ,като мауриньо си :) и то за малко пари ;)

Аз явно съм малко старомоден, не ги разбирам тия неща и никога не са ме влечали.

Върни се в “Свободна зона”