ShooterMan, утре да не цъфнат всички в ТУ Габрово по черни слипове
Стоичков става "Доктор хонорис кауза" на ПУ
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Стоичков става "Доктор хонорис кауза" на ПУ
Сравнявам спортист с титла с друг спортист с титла.Адаша може да е всякакъв, обаче по-добър от него нямаме.
"Some folks are wise and some are otherwise"
McLovin написа:-Ицо- написа:При наличието на "сър" Алекс, не виждам какво се шашкате толкова...
Сравняваш Алекс Фъргьосън с Ицата?![]()
![]()
Определено трябва да сложат нови емотиконки в тоя форум, за да мога да изразявам акуратно емоциите си след такива коментари
Че като треньори не могат да се сравняват, така е, ама като играчи, дядо ти Алекс и той може само да му пърди на патката.
dimitar59 написа:Както го бе казал к.ф.н.проф.д-р Юлиан Вучков-Гледам и не вярвам на ушите си!!! Преди 1989г. в Свищов приемаха футболисти без дипломи за завършено средно образование,а сега раздават титли на лица изключително трудно завършили основно?!
За да спестя въпроси-информацията е от сайта на Дарик.
Чиче,като гледам цифрата зад ДИМИТАР, явно си за пенсия, що не си я гледаш? Знаеш ли какво означава тази титла! Явно не! ГОУЕМ си!
Но Стоичков е по-голям! Ей, това омразата, простотията, завистта....все по хората ходи. Браво страшна тема си отворил!
- metodito
- Контакти:
Вилкомен цу Абсурдистн.
Ицо не е виновен, че му връчват титлата. Но определено ректорът на университета по този начин обижда всички други негови носители на титлата "почетен доктор". А и може човек да се замисли и за други неща...
Не е правилно сравнението с Алекс Фъргюсън и титлата му "сър". Титлата се връчва за особени заслуги към Британската империя и издигане имиджа и сред останалите народи. Тя е "светска" така да се каже титла. Не е академична, военна, медицинска.
В последните 15-ина година Манчестър Юнайтед и Фъргюсън направиха изключително много за издигането престижа на английският футбол. Постиженията му както на домашна, така и на международната сцена са невероятни. Шон Конъри, например и превъплащението му на Джеймс Бонд, а и другите му филми, като "Името на розата" донесоха слава на английското кино извън пределте на Острова и Европа. Алфред Хичкок, Боби Чарлтън, Елтън Джон... хора, които прославят Британската империя. Дали титлата не е йезуитска държавна политика и такива неща, не сме ние да кажем, но "сър" е факт, че се присъжда... що се отнася до хора извън политиката (не някакви пер(к)ове, лордове итъ нъ безделници), на хора, които заслужават уважение.
"Почетен доктор" от друга страна е академична титла. Даденият университет се гордее с "почетните си доктори". Това говори много за самата институция. А за самият получил я, тя е просто едно от многото му признания.
Ако НСА връчваше титлата ... иди-дойди някак си, ама когато се отнася за обикновено висше учебно заведение е смехотворно. И "почетен доктор" се подразбира обикновено, че той има титлата "доктор". Не може главен-асистент да речем да е почетен доктор.
Имам теория за това действие на ректора - спекулация, разбира се.
ГЕРБ са поредната политическа мафиотска групировка, която се упражнява на гърба на Ицо. Посредством него и връзките му, Борисов ще реже ленти и ще казва какво е построил. Яд ме е на Ицо, защото не си научи урока, че тези тъпаци само му се смеят зад гърба и точат доверието му. Та, предвижда се в следващите година-две всички университети да го закъсат яко (за полиция пари - да, за наука и култура - не). И оттам...
Стоичков - близък до Герб - удостоен с титла от ПУ - ...техен "приятел" = ПУ - приятели на ГЕРБ.
Звуча като болен мозък, ма мен нищо не ме учудва вече в тая държава...
П.С. Когато НСА връчи на Бекенбауер титлата е друго. А това с Ицо е все едно да го направят "военноморски капитан I ранг" все едно. Или нещо такова.
Системата на "заслужил майстор на спорта" бе нещо много хубаво. Сега се чудят само някакви изгъзици да правят.
А Ицо заслужава подобна титла - "засл. майстор на спорта". Ама "почетен доктор".
Ицо не е виновен, че му връчват титлата. Но определено ректорът на университета по този начин обижда всички други негови носители на титлата "почетен доктор". А и може човек да се замисли и за други неща...
Не е правилно сравнението с Алекс Фъргюсън и титлата му "сър". Титлата се връчва за особени заслуги към Британската империя и издигане имиджа и сред останалите народи. Тя е "светска" така да се каже титла. Не е академична, военна, медицинска.
В последните 15-ина година Манчестър Юнайтед и Фъргюсън направиха изключително много за издигането престижа на английският футбол. Постиженията му както на домашна, така и на международната сцена са невероятни. Шон Конъри, например и превъплащението му на Джеймс Бонд, а и другите му филми, като "Името на розата" донесоха слава на английското кино извън пределте на Острова и Европа. Алфред Хичкок, Боби Чарлтън, Елтън Джон... хора, които прославят Британската империя. Дали титлата не е йезуитска държавна политика и такива неща, не сме ние да кажем, но "сър" е факт, че се присъжда... що се отнася до хора извън политиката (не някакви пер(к)ове, лордове итъ нъ безделници), на хора, които заслужават уважение.
"Почетен доктор" от друга страна е академична титла. Даденият университет се гордее с "почетните си доктори". Това говори много за самата институция. А за самият получил я, тя е просто едно от многото му признания.
Ако НСА връчваше титлата ... иди-дойди някак си, ама когато се отнася за обикновено висше учебно заведение е смехотворно. И "почетен доктор" се подразбира обикновено, че той има титлата "доктор". Не може главен-асистент да речем да е почетен доктор.
ГЕРБ са поредната политическа мафиотска групировка, която се упражнява на гърба на Ицо. Посредством него и връзките му, Борисов ще реже ленти и ще казва какво е построил. Яд ме е на Ицо, защото не си научи урока, че тези тъпаци само му се смеят зад гърба и точат доверието му. Та, предвижда се в следващите година-две всички университети да го закъсат яко (за полиция пари - да, за наука и култура - не). И оттам...
Стоичков - близък до Герб - удостоен с титла от ПУ - ...техен "приятел" = ПУ - приятели на ГЕРБ.
П.С. Когато НСА връчи на Бекенбауер титлата е друго. А това с Ицо е все едно да го направят "военноморски капитан I ранг" все едно. Или нещо такова.
Системата на "заслужил майстор на спорта" бе нещо много хубаво. Сега се чудят само някакви изгъзици да правят.
А Ицо заслужава подобна титла - "засл. майстор на спорта". Ама "почетен доктор".
Едно време се раздаваха чинове в армията и в полицията на спортисти...сега вече се раздават и академични титли! Смешното в случая е, че Стоичков получава титла от университет, който няма нищо общо със спорта,( Поправете ме ако бъркам!)
-
peliforewer
- Контакти:
След като агент Тара стана носител на орден Стара планина,защо Ицо да не стане доктор.В случая важи поговорката за лудия и зелника.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
peliforewer написа:След като агент Тара стана носител на орден Стара планина,защо Ицо да не стане доктор.В случая важи поговорката за лудия и зелника.
Ами да му дадат и на Стоичков орден "Стара планина", с лента!
Защо сравняваш несравними неща-орден и почетна научна титла?Да направиш почетен доктор, човек, който надали има и средно образование, а и приносът му към специалностите, които се изучават в ПУ сигурно е равен на нула, или бъркам нещо?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
змисли друг начин
Много се радвам,че има хора,които са разбрали защо всъщнаст съм отворил тази тема.Че Ицо е най-успелия и титулован футболист в България е факт неоспорим.Че помогна изключително много на ПУ за новата спортна база-да.Че беше използван в предизборната кампания на ГЕРБ-да.Но всяко нещо си има мярка.Не може учебно заведение,доказано и с огромен авторитет не само в страната но и в чужбина,да се излага така.Можеше университета да измисли друг начин да засвидетелства благодарността си към Стоичков.Но да присъдиш такава титла на човек,който може би изпитва затруднения с таблицата за умножение...
Не искам да ме разбирате погрешно.Аз много уважавам Ицо като футболист.Но тук става въпрос за принципи.
metodito написа:Вилкомен цу Абсурдистн.
.Че помогна изключително много на ПУА Ицо заслужава подобна титла - "засл. майстор на спорта". Ама "почетен доктор".
Много се радвам,че има хора,които са разбрали защо всъщнаст съм отворил тази тема.Че Ицо е най-успелия и титулован футболист в България е факт неоспорим.Че помогна изключително много на ПУ за новата спортна база-да.Че беше използван в предизборната кампания на ГЕРБ-да.Но всяко нещо си има мярка.Не може учебно заведение,доказано и с огромен авторитет не само в страната но и в чужбина,да се излага така.Можеше университета да измисли друг начин да засвидетелства благодарността си към Стоичков.Но да присъдиш такава титла на човек,който може би изпитва затруднения с таблицата за умножение...
Не искам да ме разбирате погрешно.Аз много уважавам Ицо като футболист.Но тук става въпрос за принципи.
Кашчей написа:peliforewer написа:След като агент Тара стана носител на орден Стара планина,защо Ицо да не стане доктор.В случая важи поговорката за лудия и зелника.
Ами да му дадат и на Стоичков орден "Стара планина", с лента!
Защо сравняваш несравними неща-орден и почетна научна титла?Да направиш почетен доктор, човек, който надали има и средно образование, а и приносът му към специалностите, които се изучават в ПУ сигурно е равен на нула, или бъркам нещо?!
В ПУ има много подходящи магистратури, в които Стоичков би бил в свои води - "Приложна лингвистика с испански език", „Английски език и методика за РЧЕО" (ранно чуждоезиково обучение), но за мое огромно съжаление не тръгна "Актуалната русистика". Обаче ако догодина Ицето все още говори на руски ("работАет" кърти отвсякъде), може и да се съберат достатъчно кандидати. Направо виждам как защитава блестящо дипломна работа на тема "Обсценная лексика на зелёном газоне"
- child in time
- Контакти:
Ицо със сигурност заслужава подобно признание повече от 75% от досегашните удостоени!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати!