Борисов: Да направят пенсиите в Европа, като българските

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

haha

Re: Борисов: Да направят пенсиите в Европа, като българските

Мнениеот haha » 05 окт 2011 22:55

Отнася се с тотално неуважение към българите,които го избраха да е на власт,държи се изключително арогантно и самонадеяно.Не е сериозно,като му задават въпроси относно безработицата да казва на студентите да стана овчари.Питат го за повишените цени,той не дава и дума да му се каже и учи хората как да садят картофи.Признавам си,мислех,че при този мандат може да има някакво подобрение в България,но Бойко и верните му кучета докарват страната на неочаквано ниски нива,дори за песимист като мен.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Мнениеот mormona » 05 окт 2011 22:57

BLUE CHAMPIONS написа:
Hrabar написа:Частният сектор си частен сектор, там държавата не е може да определя какви заплати да се раздават. .

:o Я пак? Кой определя прага на минималната работна заплата за страната? Да не би да е счетоводителката на фирмата ми? Ако ми се наложи праг от 500 лв. няма как да наемам хора за по 250лв. които им стигат за съществуването им само. Ако се работи и усърдно по трудовото законодателство, няма да има хиляди работещи на половин работен ден,неусигорявани или работещи за по 100лв за 4-6 часа на ден. Но по важно е да ни се обеснява как другите държави затъвали а ние сме стабилни защото 300-500 000 мутри са осигурили материални облаги за 10 поколения напред за сметка на останалите мизерстващи и докарани до просешка тояга българи.

Еми аз например почнах работа на 17 и съм бачкал досега стабилно време. От последната фирма ме освободиха заради намаляване обема на работа. Там бях на 4 часов работен ден и зимах по 100лв. на 2 седмици или 200лв. на месец... Счетоводителя на фирмата им ми разказа играта следкато първо ми загуби трудовата книжка, която после установих , че не е трябвало изобщо да им давам, а след това неможа да ме освободи поради намаляване обема на работа или по член 22 . Вместо това ме махаха по взаимно съгласие, та да немога да ида и на борсата, просто не бяха наясно хората и в частност счетоводителя им.Добрече маика ми е главен счетоводител та разбира. А защо е така? Щото счетоводителя им е некадърен и е минал покраи счетоводството. А що го държат ? Щото нямат пари. Работи им за 100 - 200лв. А маика ми - главния счетоводител - няма работа от 3 години...Пуска автобиография като луда от 2009 и почна работа на 2 места за по 2 месеца в тоя пеиод. После фирмите фалираха и се закриха щото клиентите на тия фирми се отказаха от услугите им.Що е така? Щото клиентите на тия фирми нямат пари... :evil:
Правете сметка.
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 05 окт 2011 23:14

Защо се връзвате на приказките на Бойко? Той обикновено много говори, а почти нищо не прави. Преди ме кефеше, щото ръсеше бисери, ама нещо почна да ми писва...
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 05 окт 2011 23:32

За стандартът на живот преди ВСВ...мисля, че горе публикувах две изказвания на един министър и един депутат в периода 1939-1940, които описват невероятният стандарт на живот. Да се вземе произволен град/село и да се сравни с произволен град/село във Франция е и да очакваме сравнението да е в наша полза е нонсенс!

В годините между двете световни войни България съумява да преодолее Втората национална катастрофа и нейното развитие отново тръгва във възходяща линия. Особено осезаемо това започва да се усеща след голямата икономическа депресия от 1929-1933 г., когато България изживява възходящо и спокойно стопанско развитие. Промишлената продукция в периода 1929-1939 г. нараства със 70 %-
През 1929 година избухва Голяма депресия. Тя на нашата страна се отразява изключително силно по линия на драстично спадналите международни цени на земеделската продукция. По това време 75% от БВП на България се формира в сектора на селското стопанство. За сравнение, днес делът на земеделието в БВП е около 10%. Това удря изключително силно селяните и те спират да купуват индустриални стоки. Това довежда до масови фалити в производственият сектор, което пък довежда до висока безработица в градовете и т.н. Това, че към 1939 производството се е увеличило със 70% на база началото на декадата в икономиката се нарича възстановяване, а не нарастване.

а капиталовложенията се увеличават от 9,6 млрд. лв до 18,1 млрд. лв. това в срок от 10 години, не знам защо го изтъкваш като постижение, а и източник не знам какъв ползваш.

Разширяват се ж.п. линиите, които към 1939 г. достигат към 3 400 км. това е така

Стопанското оживление се отразява на търговията и в периода 1934-1935 г. са сключени търговски договори с 24 европейски страни. тук преполагам имаш предвид междудържавните клирингови спогодби. Не знам защо го изтъкваш като някакъв плюс при условие, че те са в резултат на силни административни ограничения за внос на стоки, които са в резултат на провеждането на протекционистична икономическа политика.

Вносът се увеличава 2,2 пъти, а износът 2,4 пъти, като балансът винаги е положителен - мисля, че горе споменах за протекционистичната политика, при която силно се ограничава вносът на чужда продукция. А доколко търговският баланс е бил винаги положителен и как при все това се налага държавата да емитира все нови и нови задължения, както външни така и вътрешни...ще проверя.

Разцвет изживява и българската култура- това със сигурност е така

Българският лев ПРЕДИ войната е равен на щатския долар, много над френския франк , левът прави най-големия скок в историята си и става конвертируема валута. Българският лев е "вързан" към долара през 1929 година. Всъщност е вързан към златото, през долара. 1 грам злато е струвал около 92 лева. Сега колко струва един грам злато-40 лева ли? До преди 1-2 години струваше около 20-30 лева. Много силен ще да е бил тогавашният лев.В края на 1928 година сме окъсали отвсякъде и теглим външен заем известен като Стабилизационен заем. Толкова силно сме имали нужда от пари, а сме нямали, че Англия и Франция се възползват от това и дори поставят чисто политически кадрови условия за отпускането му, като например да бъде отстранен министърът на войната ген. Вълков. "Конвертируемостта" на лева просъщестува цели две години, отменена е през 1931 година, когато е премахнат и златният стандарт, просто защото финансовият натиск на развихрилата се световна криза прави златното покритие на лева невъзможно. Пенсионният ни фонд преди 1944 година е в ТОП 5. Повечето хора на запад също не са вземали пенсии, а са разчитали на земеделието. това за "топ 5"...как да го коментирам, не знам.
Последна промяна от Hrabar на 05 окт 2011 23:38, променено общо 1 път.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 05 окт 2011 23:37

BLUE CHAMPIONS написа:
Hrabar написа:Частният сектор си частен сектор, там държавата не е може да определя какви заплати да се раздават. .

:o Я пак? Кой определя прага на минималната работна заплата за страната? Да не би да е счетоводителката на фирмата ми? Ако ми се наложи праг от 500 лв. няма как да наемам хора за по 250лв. които им стигат за съществуването им само. Ако се работи и усърдно по трудовото законодателство, няма да има хиляди работещи на половин работен ден,неусигорявани или работещи за по 100лв за 4-6 часа на ден. Но по важно е да ни се обеснява как другите държави затъвали а ние сме стабилни защото 300-500 000 мутри са осигурили материални облаги за 10 поколения напред за сметка на останалите мизерстващи и докарани до просешка тояга българи.

Ти не ме разбра. Държавата определя минимална работна заплата а не максималната. Частникът може да раздава и милионни заплати стига да има възможност. Но той раздава мижави заплати, защото има кой да работи за тези заплати. Държавата индиректно може да влияе на заплатите в частният сектор, повишавайки заплатите в публичният сектор. Съществува такава зависимост.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

GibbonKolev
Контакти:

Мнениеот GibbonKolev » 06 окт 2011 01:33

Ти не ме разбра. Държавата определя минимална работна заплата а не максималната. Частникът може да раздава и милионни заплати стига да има възможност. Но той раздава мижави заплати, защото има кой да работи за тези заплати. Държавата индиректно може да влияе на заплатите в частният сектор, повишавайки заплатите в публичният сектор. Съществува такава зависимост.

И не само, държавата може да въведе правила за това каква част от приходите трябва да се дават на хората. Но тъй като всеки в парламента има някаква фирмичка това никой няма да го гласува, Също грешка на правителството е, че развива само един-два града в България и това са София, Варна Бургас и курортите по нашето черноморие, Там човек може да си намери качествена работа на добро заплащане, докато в другите региони са ги оставили на самотек не случайно Общините Видин и Сливен са пред фалит. Тъй като съм от Сливен мога да кажа, че в моя град не е влязла нито една външна инвестиция през последните години хората които работят в града работят предимно в бивши кумонистически предприятия и то за мизерни пари. Но за съжаление няма друга алтернатива. Да не говорим, че се унищожиха работещи предприятия по времето на масовата притевизация, Както в момента управляващите се опитват да унищожат други две емблематични държавни предприятия с национално значение за държавата. Това са БДЖ и Български пощи.

Потребителски аватар
Gateca
Контакти:

Мнениеот Gateca » 06 окт 2011 14:37

Hrabar, ти четеш информацията, както дявола евангелието. Когато погледнем стандарта на живот в България и го сравним с някои други европейски страни в периода между двете войни нещата изглеждат по-друг начин. Не трябва да се забравя също, че ние губим Първата световна война и сме поставени в неизгодно положение. Вземи например една Германия, където по-това време влизаш в закусвалня, поръчваш и плащаш веднага, защото докато се нахраниш инфлацията ще е увеличила цената трикратно. За 50 %-товата безработица и тоталната липса на средства там няма да говорим. Гърция, Сърбия и други наши съседи само са могли да ни завиждат. Вземи една Русия, където има комунизъм, страна, която може да изхранва половината свят, в която по-това време процъфтява човекоядството, където милиони умират от глад. Според теб, ако в България не е дошъл комунизма сме били обречени ли? С ръка на сърцето, кажи, ако не бяхме преминали през този строй, къде щяхме да сме? За сравнение вземи страни, развиващи се до един и момент и разделени на комунистически и капиталистически - ФРГ - ГДР, Южна Корея - Северна Корея. Едните процъфтяват, на другите развитието им е спряно и т.н. Това имах предвид! Да не се отклоняваме от темата - Бойко е уродливо отроче на комунизма, едно от многото, съчетава 3 в 1, мутра, комунист, капиталист и си е идиот, може би наравно тъп или малко повече от Тодор Живков.
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел

Потребителски аватар
Flash1912
Контакти:

Мнениеот Flash1912 » 08 окт 2011 15:56

Хората са го казали отдавна - от истината най-много боли. За това и така реагирате на Борисов - казва ви истината без типичните увъртания на политиците.

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 08 окт 2011 16:42

Flash1912 написа:Хората са го казали отдавна - от истината най-много боли. За това и така реагирате на Борисов - казва ви истината без типичните увъртания на политиците.

[offtopic]:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/offtopic]
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 окт 2011 18:03

Flash1912 написа:Хората са го казали отдавна - от истината най-много боли. За това и така реагирате на Борисов - казва ви истината без типичните увъртания на политиците.

На нас ли ни казва истината ?
Ами ако ни казва, че заплатите и пенсиите ни са ниски, значи да, това е истината ...

Обаче той твърди, че на запад за да живеят добре и да се избавят от "кризата", трябва да си намалят доходите колкото нашите ...
Това ли е истината ? ... :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”