Примера Дивисион (сезон 2011/2012)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Примера Дивисион (сезон 2011/2012)

Мнениеот megan fox » 09 сеп 2011 19:52

Alexx написа:Дрън дрън ! отборите в Англия с малки изключения са на самоиздръжка ! Повечето им пари идват от кредити ! Понеже имат достатъчно приходи от ТВ права и други неща банките нямат нищо против те да теглят заем, защото знаят, че с времето тези отбори ще си изплатят дълга , защото имат доходи в дългосрочен план. От там идват парите на англичаните,а не от богатите собсвеници.

Дааааааааа бе! Зарежи отборите пълнеж във ВЛ! Погледни тези, които са в челото на класирането и които се борят за местата в ЕКТ, без значение в кой турнир... Сити, Челси, Арсенал, МЮ, вече и Пул са все собственост на милиардери! Да, банките винаги ще им отпуснат кредит, защото знаят, че дори и клуба да се издъни и да не реализира нужните печалби, че да се покрие дълга собственика може да го направи! Изключение са ония паразити в Юнайтед - Глейзър, но тях ги спасява това, че МЮ са най-големият английски отбор, реализира огромни приходи и печалби! Към тази бройка от отбори трябва да добавим и Тотнъм. Леви май не е милиардер, но със сигурност е милионер и притежава стотици милиони паундове! Та ако не броим МЮ заради Глейзър и Арсенал заради дебила Венгер, който не прави скъпи трансфери не, защото няма пари, а защото не иска... кой от топ отборите не харчи повече, отколкото печели?! Хайде де, кажи ми кой? :? :? :?

П.П. Не случайно казах, че парите, които се харчат на острова зависят от амбициите на собственика на отбора! И дадох доста удачен пример с Фулъм...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 09 сеп 2011 20:08

Да започнем по азбучен ред :

Арсенал - Арсенал имат борд на директорите който решава какви пари ще се харчат,а не един благодетел който води пари от джоба си. Арсенал имат собственик от няколко месеца, но той притежава над 51 % от Арсенал,а не е мажоритарен собственик с пълни 100 % и въпреки това борда има голяма власт ! Отборът е на самоиздръжка и няма благодетел който да вади кинти.

Ливърпул - имат богат собственик от 6 месеца но въпреки това пак са на самоиздръжка и реално от направените трансфери Ливърпул мисля, че са около нулата на продадени и купени играчи. Самия собственик е много добър бизнесмен и знае много добре че ако даде големи пари сега може да няма моментален ефект. Така направи и Бостън ред Сокс.

Ман Сити - те са отбор с типичен богат собственик

Ман Юнайтед - Глейзър са едни кръвопийци и не са дали една стотинка за клуба.

Челси - големите харчове които правеше Челси бяха в началото и тогава идваха от джоба на Абрама. Но преди 2-3 години Абрама реши Челси да преминат на самоиздръжка . Това пак не пречи ако се наложи да даде кинти от джоба си. Въпреки това новата политика на Челси е отборът да бъде на самоиздръжка. Последните пари които излезнаха от джоба му бяха преди 1-2 години да покрие дълга на клуба и от тогава парите идват от генерирания оборот.

Тотнъм- са като Челси. На самоиздръжка, но не се знае дали няма на Леви да му скимне да извади голямата пара.

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 09 сеп 2011 21:02

Абе, аз скоро не съм ходил в Съда и бързам да попитам:
Вече така ли протичат пледоариите?Излиза онзи ми ти наперен адвокат и :
- Това е така защото аз мисля че е така. Онова вие си мислите че заради Правилника е така, но не е защото аз не знам Правилника. Щом ви казвам че е така няма нужда да проверявате. Не ви трябват доказателства - слушайте мене, какво ви казвам.

Добре че тоя форум не се чете от испанци , че дупе да не е яко.
Заради някой писар в адвокатска кантора с претенции за всезнайко , може да си докараме беля.
Ако прочете например Fernando Roig Alfonso че го приравняват с някакъв си мършав адвокат като бай Лапорта ще полудее завалията! Той който е мажоритарен собственик на Баскетболен отбор Памеса Валенсия и ФК Виляреал , един от държащите правата на F1 Valencia, който взе "жълтите" от Трента дивизион , налял е 250 millones para 5 temporadas"». до 2007г. човек заможен оная малотиражка Forbes да вземе да го нарочи за милиардер ... и идва момче-чираче и го нарочва че видите ли той иска още пари от ТV правата за да краде.

Между собственик и президент ( избираем) сигурно има разлика.

"Това, което се случва, не е добро за футбола. Страхувам се за бъдещето на Примера дивисион. Ако нещата не се променят скоро, това ще означава смърт за испанския футбол до 3-4 г. Ако искате в лигата да има само два мача, добре. На мен ми се налага да продавам играчи, за да балансирам бюджета, докато на тези два клуба постоянно им дават големи заеми, с които да погасят огромните си дългове", обяви Роиг.

И е прав - брутните задължения на "Барселона" са 552 млн. евро и клубът изтегли миналото лято кредит от 155 млн., за да ги погасява навреме. Това не попречи на каталунците да харчат отново щедро това лято - купиха Сеск Фабрегас от "Арсенал" за 29 млн. и Алексис Санчес от "Удинезе" за 26 млн. А приходите от продажби са 24 млн. от "Милан" за правата на Златан Ибрахимович, 12 млн. от "Рома" за Боян Кркич, 3,75 млн. от "Спортинг" (Лисабон) за Хефрен, 3 млн. от "Севиля" за Мартин Касерес и 1,5 млн. за преотстъпването на Александър Хлеб във "Волфсбург". И все пак при подобни дългове харчовете трябва да се избягват.

В "Реал" не е по-различно, даже е по-зле, при все че двата гранда получават по около 135 млн. от тв права. При мадридчани дълговете са над 680 млн. и клубът тегли два заема по 150 млн., за да ги обслужва. А харчовете на "Реал" бяха още по-безразсъдни - 55 млн. евро за Фабио Коентрао, Нури Сахин, Рафаел Варан и Хосе Мария Кайехон. Срещу това едва 7,5 млн. приходи - от продажба на Есекиел Гарай (5 млн. - в "Бенфика") и преотстъпванията на Фернандо Гаго в "Рома" и Серхио Каналес във "Валенсия".

Именно това дразни останалите клубове. Предвид тази неравнопоставеност те не могат да настигнат класата на "Реал" и "Барса". Отбори като "Малага" и "Атлетико" (М) се опитват с огромни харчове да заличат дистанцията, но най-много да бъдат конкуренция на "Севиля" и "Валенсия", които, да признаем, вътрешно се стремят просто към 3-то или 4-то място, даващи право за Шампионската лига. Миналия сезон каталунците спечелиха титлата с 96 т., пред "Реал" с 92. Далеч назад следваха "Валенсия" (71) и "Виляреал" (62).
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 сеп 2011 21:10

megan fox написа:
Pichichi написа:Най-малкото което могат да направят всички отбори е да откажат да се предават мачовете на Барса и Реал когато са гости , това може да е само началото .

Е точно това и да искат да го направят НЕ МОГАТ, ЗАЩОТО НЯМАТ ПРАВО! Отбора ДОМАКИН държи ТВ правата на мача, така че отбора гост няма значение какво иска и какво ще отказва! Ако не иска да се предава мача..., да не се явява за него и да губи служебно с 3:0! Както знаем обаче - това носи и наказание от вадене на 3 точки от актива, така че отбора гост едва ли ще избере тази перспектива!

А не виждам как останалите 18 отбора в Примера ще откажат да им се излъчват домакинските мачове с Барса и Реал, след като цяла година ги чакат, за да понапълнят малко касата на клуба с пари от реклами и спонсорства!

Така че идеята ти пада в канала. ;)

Не мисля че си ме разбрал , имам предвид когато Барса и Реал са гости !!!
Или и тогава те държат правата ? То ако ги сравниш с това което взимат техните домакини от тези права май е така !!!

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 09 сеп 2011 21:16

Та общо-взето това е болката на президентите на Групо18
Изображение
Ройг, Солер, дел Нидо, Йоренте,Анхел Торес хвърлят лични пари, търсят спонсори за да имат просперитет а две банди спонсорирани, финансирани директно от държавата без капка финансова дисциплина разгулно харчат пари.
Как може Перес - провалил се веднъж отново да прави галактикос ?
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 10 сеп 2011 00:29

Pichichi написа:Не мисля че си ме разбрал , имам предвид когато Барса и Реал са гости !!!
Или и тогава те държат правата ? То ако ги сравниш с това което взимат техните домакини от тези права май е така !!!

Както казах отбора домакин държи ТВ правата за мача, така че това, което си написал не ощетява Барса и Реал, а само отбора домакин! Те точно от тия мачове печелят най-много и ако решат тях да не ги излъчват... тогава вече наистина ще умрат от глад! :lol: :lol: :lol: На разните такива отборчета 80% от мачовете им почти никой не ги гледа, но когато трябва да играят срещу някой от двата гранда ги гледа цял свят! Така че за тези отбори ще бъде истинско самоубийство да не предават мачовете си с Барса и Реал.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 10 сеп 2011 00:30

Los Che написа:Абе, аз скоро не съм ходил в Съда и бързам да попитам:
Вече така ли протичат пледоариите?Излиза онзи ми ти наперен адвокат и :
- Това е така защото аз мисля че е така. Онова вие си мислите че заради Правилника е така, но не е защото аз не знам Правилника. Щом ви казвам че е така няма нужда да проверявате. Не ви трябват доказателства - слушайте мене, какво ви казвам.

Зависи! Ако аз съм адвоката нещата са точно както си ги написал, ако е някой друг... тогава ми се обаждат на мен, за да им кажа какво да правят! :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 10 сеп 2011 00:37

Alexx написа:Арсенал - Арсенал имат борд на директорите който решава какви пари ще се харчат,а не един благодетел който води пари от джоба си. Арсенал имат собственик от няколко месеца, но той притежава над 51 % от Арсенал,а не е мажоритарен собственик с пълни 100 % и въпреки това борда има голяма власт ! Отборът е на самоиздръжка и няма благодетел който да вади кинти.

Я ми обясни как е възможно това, което съм подчертал, защото май нещо яко бъркаш понятията! Мажоритарният пакет акции ще рече 50% + 1 акция!!! Който го има може да взема самостоятелни решения, дори да разпусне борда на директорите или да назначи нов борд! Така че щом новият собственик на топчиите има над 51% никой в Арсенал не може да му каже дори копче! За да управляваш една компания не са ти нужни 100% от акциите!

П.П. Да им имам самоиздържката на Челси... От зимата насам кога успяха да направят толкова милиони, че да купят толкова играчи? Или забрави, че само за онова дърво Торес бачо Абрамович се изръси няк'ви си "жалки" 50 милиона...

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 10 сеп 2011 12:06

Мисля че бъркате да сравнявате в коя лига колко пари са дадени за трансфери и по това да се съди кой , какъв бил.
В Англия дават 42 мил за Анди Керъл :roll: . В Испания за толкова пари ще вземеш поне двама и то много по-качествени играчи от това дърво.
Въобще,ама въобще не е аргумент че Уигън са дали за някакво поредно дръвце сума пари.Това си е до мениджмънт на самите отбори.Агуеро идва в Ман С и веднага променя класата на отбора.Не мисля същото за Керъл който го взеха със статута на звезда.В Испания има много футболисти които, само защото не е светнал прожектора на ВЛ върху тях,за това не са супер известни и скъпи.Това според мен е пък до мениджмънт на лигата.
В Англия според мен далеч футбола не е по-добър.По-добър е крайния продукт - стадиони,телевизионни предавания,посещаемост,реклама. А това че Уигън и Ливърпул дават някакви суми за някакви спънати коне,въобще няма връзка с класата на футбола и конкуренция.По-скоро обратното.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Мнениеот sMotLiO » 10 сеп 2011 12:28

Само дето Керъл никога не е бил със статута на звезда.

Млад футболист с обещаващи качества,който все още не се е доказал и грам на най-високо ниво =/= звезда
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Върни се в “Свободна зона”