Каквото и да се говори за Ибрахима Гай, сенегалецът остави диря в родния футбол. Ако питате съперниците на ЦСКА в периода 2001-2006 година, оставил е и доста белези по краката на противниковите нападатели, но не може да се отрече, че с течение на времето бранителят изчисти играта си от излишните грубости и се превърна в ключова фигура за "червените". Титаничните му двубои му с Георги Иванов - Гонзо понякога бяха по-интереси от всичко останало във "вечното дерби". И така до момента, в който Ибрахима реши да приеме офертата на турския Самсунспор. Само след шест месеца в Анадола последва трансфер в Цървена звезда, където Гай бързо се превърна в любимец на "навиячите". По време на престоя му в Сърбия на няколко пъти се заговори, че ЦСКА иска да си го върне, но това така и не стана. От началото на тази година 31-годишният защитник премина в редиците на Ал Ахли от Саудитска Арабия. Воден от Стойчо Младенов, иначе скормният тим от Джеда надмина очакванията и спечели бронзовите медали в първенството. След края на сезона "Екзекутора на Ливърпул" реши да напусне и да се прибере в България. Има ли вариант същото да направи и Гай, попитахме самия футболист.
"Радвам се, че не сте ме забравили и се интересувате от мен", сподели сенегалецът, който има и български паспорт, но винаги е твърдял, че няма да приеме евентуална повиквателна за националния отбор. - Често си спомням за всички хубави мигове в ЦСКА. Този отбор остава завинаги в сърцето ми. Имам много приятели в България и се надявам един ден да се върна".
Гай разкри, че е изключително доволен от отношението към него в Саудитска Арабия и смята да остане в Ал Ахли и през новия сезон. "Тук ми е добре. Никой от ЦСКА не ме е търсил, но не крия, че ще ми е приятно, ако след време отново заиграя в любимия отбор", откровен бе бранителят.
Ибрахима Гай: Обичам ЦСКА и ще се върна
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Ибрахима Гай: Обичам ЦСКА и ще се върна
Гай е велик!!!
Супер диря остави Гай! Благодарение на него Гонзо направи 2-3 трансфера! След чичовото за треньор най ми се иска и Гай да си върнете! 

Тоя го помня само с опитите да прекрати кариерите на дузина футболисти,и доста смешните му изяви срещу Левски...А,да. И с лакътя на Гонзо.
110 години любов!
- a boy named goo
- Контакти:
Гай е сърцат играч, в същото време обаче е вярно , че е малко рисков. Въпреки това си мисля, че няма да е толкова зле да се върне, сегашните ни защитници не са кой знае какво, при евентуална продажба Кирил Котев и Иван Иванов, Ибрахима Гай би бил доста добър вариант за техен заместник. Въпросът е обаче какви пари би искал за заплата, тъй като именно това беше причината да напусне ЦСКА предният път.
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Фицджералд Кенеди
Джон Фицджералд Кенеди
a boy named goo написа:Гай е сърцат играч, в същото време обаче е вярно , че е малко рисков. Въпреки това си мисля, че няма да е толкова зле да се върне, сегашните ни защитници не са кой знае какво, при евентуална продажба Кирил Котев и Иван Иванов, Ибрахима Гай би бил доста добър вариант за техен заместник. Въпросът е обаче какви пари би искал за заплата, тъй като именно това беше причината да напусне ЦСКА предният път.
Иванов е по-рисков от Гай.Църньото трябва да се върне ,щото в центъра на отбраната сме трагични.
- Бижутера
- Контакти:
Според мен Иван Иванов е по-добре.
Прави грешки,но е млад и перспективен,пък и българин...по-добре наше момче да взима заплатата,от колкото някакъв африканец
Прави грешки,но е млад и перспективен,пък и българин...по-добре наше момче да взима заплатата,от колкото някакъв африканец

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
От огромния поток на чужденци които идват да играят в БГ много малко са тези които са наистина добри играчи....Въпреки многото му недостатъци Гай е един добър играч,който винаги ще има място в ЦСКА.А не се сещам друг защитиник който може да взриви публиката само с един шпагат!