Европейския съюз - новият Съветски съюз?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Европейския съюз - новият Съветски съюз?

Мнениеот CTAHKO » 22 юли 2011 12:05

Captain Stottlemeyer написа:
CTAHKO написа: ......И точно поради тази причина си мисля,че има доста верни неща които е казал автора :!:

Ами авторът говори и за независимост... От неговата (руската) камбанария това е въможно, само че за каква независимост можем да говорим ние с нашите тричави задници?! Ние сме независими дотолкова, доколкото (почти) нищо не зависи от нас. Ако не са руснаците, ще е ЕС, ако не е ЕС ще са американците, ако не са американците, ще са китайците - все някой ще ни командва. Лично аз препочитам, все пак това да е ЕС, където и ние българите имаме някакъв глас. ;)

На ей тези всичките дето си ги изброил им даваме :!: И на всичките по малко,ама не по един път :) :) :)Ако не друго,преди знаехме кой е бащата,а сега вече не е ясно :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 22 юли 2011 12:11

Peter_31 написа:........Въпреки, че си левскар притежаваш завидна обща култура - шегувам се. Иначе съм 1000% съгласен с теб.

Благодаря, ние Левскарите учим тези неща в пети клас. :)
[offtopic]И аз се шегувам, всъщност ги учим във втори клас, но не исках да те депресирам. ;)[/offtopic]
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 22 юли 2011 12:23

CTAHKO написа:
dunavfc написа:
Как ще коментираш това мнение ? И най-вече ме интересува съгласен ли си с написаното,за да си направя сметката какво ти е мисленето..

Мнението ми е,че Русия наистина е по-добре от доста европейски държави(имам предвид в макроикономически план),а дали самото население на тази държава е по-бедно от нас или не :roll: не мога да кажа,защото не съм запознат.Факт е обаче,че ЕС е зависим от Русия,а не обратното.Факт е и че руснаците идват в България,а не обратното.Е ако това е тяхната беднотия...предпочитам тяхната беднотия пред българската :!: Относно това какви изводи ще си направиш относно МОЕТО МИСЛЕНЕ :) :) :) Все ми е тая :)

Човек,Русия е най-голямата страна в света ! С огромни ,невъобразими ресурси и въпреки това,Русия може да се сравнява с страни като Румъния,България,Естония,Чехия и т.н. Могът да се мечтаят,за стандарта на страните от топ 10 в ЕС. И кво като идват в България ? Ние не ходим ли на почивка в Гърци и Турция ?

Потребителски аватар
shumnaliq
Контакти:

Мнениеот shumnaliq » 22 юли 2011 12:25

Здравейте , прочетох цялата тема , защото ми е интересно , но не мога да взема отношение на въпроса , не по друга причина , а защото не съм живял по времето на Соц. режима. Имам 1 въпрос: От цялата работа , там колко години сме в ЕС , та ние от цялата работа на печалба или на загуба сме( там като сметнем всички фондове които ЕС ни дава за развитие на държавата , и всички "наказания" които трябва да изтраем от страна на ЕС)
Re: "българин" "журналист" от 7дниСПОРТ плюе по ЦСКА в Румъния!!

Хан Крум написа:Хомо Гереникус ... 8-)

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 22 юли 2011 12:26

Може би.Казано е,че историята се повтаря.Така,че само времето ще покаже.Ще почакаме пък ще видим.Това е от мен. ;)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 юли 2011 12:27

dunavfc написа:
Човек,Русия е най-голямата страна в света ! С огромни ,невъобразими ресурси и въпреки това,Русия може да се сравнява с страни като Румъния,България,Естония,Чехия и т.н. Могът да се мечтаят,за стандарта на страните от топ 10 в ЕС. И кво като идват в България ? Ние не ходим ли на почивка в Гърци и Турция ?

Оле майко :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 22 юли 2011 12:47

Буковски накрая го казва ясно - независимост. Независимост и в мисленето. А то идва със знанието, а знанието - с търсене на отговори. И затова питам - защо от държави с висок стандарт в Европа не са членове на Евросъюза - Швейцария, Швеция, Монако, Монте Карло.
Доколко опиянението по Евросъюза се различава от опиянението на една голяма част от западните интелектуалци по Сталин и неговия Съветски съюз през 30-те и 40-те години.
На вас харесва ли ви тези, от които зависи Евросъюза, да са недосегаеми до края на живота си? На кого това по подобава - на средновековен аристократ или на съвременен демократ?
Кой какво знаеше за Евросъюза преди да ни приемат и кой ни пита дали искаме да сме членове на този съюз.
Колко знаем сега за този Съюз - например - за колко от европроектите колко пари сме получили (т.е. върнали са ни доказаните разходи) и какви лихви сме платили, за да реализираме тези проекти, докато Евросъюза ни върне част от инвестиците. Колко още "висят" - т. е. финансират се със заеми, за лихвите на които Евросъюза не плаща.
От кои банки вземаме заемите за европроектите - не е ли от Европейската банка за развитие.
Колко внасяме и колко получаваме - ама чисто - т.е. като се приспаднат нашите разходи до момента, в който получим парите.
На какво се дължи високият стандарт в развитите страни и какво отношение има той към факта, че всички те имат външни дългове далеч над 50 процента (средно) , а Русия има 10. Кой накрая ще плати тези дългове, за които на всички е ясно, че са несъбираеми кредити и къде сме ние в пирамидалната схема на Евросъюза?
Има навярно още много въпроси, но един последен - коя медия е против Евросъюза? И на какво ви напомня това - въпросът е за тези, които са чели Работническо дело преди "промените".
Колкото до съдбата на малките народи - обърнете се към българските професори преди 40-те години. А май с най-висок стандарт са градовете-държави в Европа - те не са с големи народи, нали?

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 22 юли 2011 12:50

CTAHKO написа:...На ей тези всичките дето си ги изброил им даваме :!: И на всичките по малко,ама не по един път :) :) :)Ако не друго,преди знаехме кой е бащата,а сега вече не е ясно :lol: :lol: :lol:

В едно украинско село жена ражда негърче. Младата майка е много притеснена, но нейният съпруг веднага я успокоява: Скъпа, не се притеснявай. Сега вече със сигурност знаем, че не е русначе. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 22 юли 2011 12:52

CTAHKO написа:
dunavfc написа:

Оле майко :lol: :lol: :lol:

Не ми казвай,оле майко,ами кажи кое не е вярно ?

Потребителски аватар
chepishev73
Контакти:

Мнениеот chepishev73 » 22 юли 2011 13:02

dunavfc написа:
chepishev73 написа:Пълни глупости, ама от където и да го погледнеш, си е баш така. Русия, като не е в ЕС, да не са зле? Иди да видиш там криза има ли???? :lol: ЕС та ЕС - голяма работа като сме в ЕС. И защо трябва да сме в някакъв "С"??

Ти си болен мозък бе :shock: Как може да сравняваш Русия с ЕС бе ненормалник ? Нямало криза в Русия,ей богу толкова си прост,че незнам има ли смисъл да ти обяснявам такива елементарни неща.Руснаците могат само да си мечтаят да имат стандарта Франция,Германия,Великобритания,Испания...Ти чул ли си някой нормален европеец да емигрира в Русия ? Знаеш ли,че там хората изобщо не живеят по-добре дори и от нас българите,дето сме последната дупка на кавала ?

Това, че ме наричаш и "болен мозък", и "ненормалник", и "прост", показва, че наистина точно ТИ няма смисъл да ми обясняваш "такивата елементарни неща". Сигурен съм, че не знаеш какъв е стандарта на живот на руснаците. Само не ми говори за бедните( от тях си има достатъчно и в ЕС). Мнението ти говори много за теб като личност и за начина ти на мислене (т.е. никакво мислене). Отиди и виж стандарта на живот в Русия (и не в Москва или Питер, както каза Великия Капитан преди теб) http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=93655&page=1

Върни се в “Свободна зона”