Примера Дивисион (сезон 2010/2011)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Примера Дивисион (сезон 2010/2011)

Мнениеот megan fox » 20 юли 2011 17:07

CTAHKO написа:Убеден съм,че Арсенал не само трябва да дадат Фабрегас на Барселона без пари,ами трябва и да доплатят :lol: :lol: :lol:

Разбира се, че НЕ трябва да ни доплащат. Ние трябва да платим на тях, но не и толкова колкото искат! Реално не трябва да им плащаме повече от 7-8, макс 10 милиона евро, защото Фабрегас бе откраднат от нас! Да, таланта му бе доразвит и като играч бе изграден от Венгер и точно затова трябва да платим на Арсенал, но не и тази цена, която ни искат! Тя не е реална, предвид начина по който топчиите се сдобиха със Сеск!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 юли 2011 17:13

gunnersbg написа:Как е откраднат Фабрегас от Венгер ? С качулка на главата и опрян пистолет ли. Всичко е станало с желанието и по волята на въпросния футболист, сам казваш,че е нямал подписан договор с Барселона. Значи по документи, дори тогава не е бил ваша собственост. Да не говорим за сега. Арсенал му плаща заплата,премии, има трудов договор с тях още за четири години. На кой е собственост. Барса какъв документ ще извадят, че е техен, освен разни негови снимки с екипа на каталунците от юношеските му години.
Венгер обикаля да търси таланти, а вие все едно не го правите. Вие скаути нямате ли ? Ами нали половината ваши юноши са дошли от чужди юношески школи - Иниеста, Педро, Меси, Боян и много други .
За Фабрегас, Арсенал постъпи адски коректно в случая - обяви публично цена , дата за преговори. Венгер не е тропнал,че Фабрегас е непродаваем - напротив, плащате 40 милиона и го взимате. Значи вие за разните Тиаго, Хефрен слагате клаузи от по 90-100 милиона евро, за един Санчес направил един силен сезон давате близо 40 милиона, но за Фабрегас офертата ви е 25 милиона евро. И то на няколко вноски. Ако може и Арсенал да му плати и билета и да му купи и апартамент в Барселона.

Ти тъп ли си, или само се правиш на такъв?! Не видя ли, че желанието на едно 16 годишно хлапе няма никаква правна стайност! ТАКА Е ПО ЗАКОН! Така че няма никакво значение дали Сеск е искал или не да премине в Арсенал! Топчиите трябваше да го купят от нас, а не да го отмъкват без пари! Лице, което не е навършило пълнолетие не може да изразява никаква воля! А ако изрази тя няма никаква правна стойност!

А кой от нашите юноши сме откраднали от чужда школа?! Наблягам на откраднали?!

Иначе си прав, че не е нормално да даваме 40 милиона за Санчес, прекалено много са за него, но това не зависи от мен, теб или някой друг! А и както се вижда клуба се опитва и неговата цена да свали, защото осъзнава, че е нереално раздута! А колкото до клаузите на Тиаго и Хефрен... нали ти е ясно, че тези клаузи се уговарят със СЪГЛАСИЕТО на играча?! ;)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 20 юли 2011 17:19

megan fox написа:Още древните римляни са го казали много хубаво: "prior tempore - potior jure" Т.е. Пръв по време, пръв по право! ;) Всички знаем, че Венгер ходи по школите на големите отбори да им обира кадърните деца, още докато са много млади и по-важното ОЩЕ ДОКАТО НЕ СА ПОДПИСАЛИ ДОГОВОРИ, за да няма трансферни суми, а само някакви мизерни обезщетения! Евала на Венгер, че има страхотен нюх да усеща таланта в младите футболисти - в това отношение французина е много голям, но не му прави чест това, което върши! Това си е кражба! Кражба на талант! За толкова години франсето вместо да ходи да краде от школите на отборите да беше развил школата на Арсенал, ама е далеч по-лесно да крадеш на готово, отколкото да изграждаш своя работеща школа! Тези скаути, които използва Венгер, за да му намират таланти за крадене... ако ги използваше за търсене на деца за школата на топчиите... сега Арсенал щяха да имат една от най-силните школи в Европа и света!

И точно затова казвам, че Фабрегас е наша собственост! Защото не си губиш правото на собственост, когато ти откраднат нещо! Независимо, че то вече не е твое притежание, то си остава твоя собственост! УЕФА принуди Венгер и Арсенал да платят някакво мижаво обезщетение на Барселона за отмъкнатият Фабрегас, но това не е достатъчно! За да бъде всичко чисто и справедливо сега французина трябва да го пусне... е не за същите жълти стотинки, но не и да иска 40 милиона паунда! Просто не е редно! И само не ми казвай, че Фабрегас сам е изявил желание да отиде в Арсенал, защото едно 16 годишно лице няма право да изразява правно-релевантна воля и тя няма тежест пред съда! С други думи желанието на едно 16 годишно хлапе не пораждат никакви правни последици, защото то не е дееспособно! Т.е. дори Сеск наистина да е искал да отиде в Арсенал това не поражда никакви правни основания и не оправдава кражбата на Венгер! От тази гледна точка на правото и използвайки правните норми записани в Закона за Собствеността мога да казвам, че Сеск е наша собственост! ;)

Знаеш, че те уважавам, но това са пълни глупости.
Първо, основна "движеща сила" зад трансфера на Фабрегас е........майка му, която иска той да научи английски и да живее в друга среда. Самият Фабрегас (както и Пике между другото) е казвал, че в тогавашния момент е било абсурд да се наложи в първия отбор (то и сега е така, ама това е друга тема) и е предпочел да напусне, вместо да търка пейката.
Второ-Фабрегас в момента е собственост на Арсенал и те имат право да му слагат каквато цена си искат, ако ще и 100 милиона да са. Все едно ти да си купиш кола за 5000 лева, да я ремонтираш и тунинговаш и тя да струва 20000 и в един момент човекът, от който си я купил да иска да я вземе за 2500, щото преди това е била негова. Има ли логика в това?
На 2000% съм сигурен, че Венгер не е отвлякъл Фабрегас в някоя тъмна уличка и го е замъкнал в Лондон. Това решение е взето с негово съгласие и със съгласието на неговите родители, които имат правото да решават кое е най-добро за техния син. Ако Барса толкова са го искали са щели да направят всичко възможно да го задържат- и гаранция са щели да го направят. Това, което в момента Барселона и нейните футболисти правят е гадно и не по-малко непочтено от "кражбата", която е извършил Венгер.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 20 юли 2011 17:24

megan fox написа:
Разбира се, че НЕ трябва да ни доплащат. Ние трябва да платим на тях, но не и толкова колкото искат! Реално не трябва да им плащаме повече от 7-8, макс 10 милиона евро, защото Фабрегас бе откраднат от нас! Да, таланта му бе доразвит и като играч бе изграден от Венгер и точно затова трябва да платим на Арсенал, но не и тази цена, която ни искат! Тя не е реална, предвид начина по който топчиите се сдобиха със Сеск!

Я да те попитам като един виден форумен юрист :) В момента кой държи правата на Фабрегас :roll: Това нещо може ли да стане без неговото съгласие и подпис :roll: Как и на каква основа определяте цената на един футболист,който има договорни отношения с друг клуб :roll: След като имате развитаи и перспективна школа,толкова ли не можете да му намерите заместник на този Фабрегас,че оревахте варталъка как хем бил много скъп,хем тябвало Венгер да го пусне ;) Ти като юрист трябва най-добре да знаеш,че с молби и интервюта по медиите няма как да стане,понеже става въпрос за договорни отношения ;) И не на последно място,като ви се вижда скъп,накрая ще се появят Ман сити и ще платят исканата от Арсенал сума и сърцето на "вашата собственост"веднага ще се премести от Барселона в Ман сити :)
Последна промяна от CTAHKO на 20 юли 2011 17:28, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 юли 2011 17:27

Относно първо... може и да е така, нямам представа.
Относно второ... тук примера ти не е удачен! Защото Арсенал НЕ са купили Сеск от нас! За да е удачен примера ти трябваше да бъде такъв: Аз да открадна твоята кола, да я тунинговам и поправя, а накрая ти да искаш да ми я купиш за 2500... Еми предвид, че колата съм я откраднал от теб... по закон аз трябва да ти я върна, а ти да ми платиш само вложените в нея подобрения! - така е по закон! ;)

А колкото до така формираното трето (без да е опоменато като такова :mrgreen: ) Да, ако родителите му са дали съгласието си да премине в Арсенал - всичко е ок, но самото мнение на Сеск към онзи момент не е имало правна стойност! ;)
А какво правят играчите на Барса? Казват, че Сеск е добре дошъл у... дома си! Нима това не е вярно?! Някой от нашите играчи да е призовал Фабрегас да бойкотира отбора си?! Даже Пеп изрази несъгласието си към бойкота на Фабрегас! Но това разбира се остава недооценено! Важното е, че че играчите на Барса канят Сеск в отбора ни... УаУ, това е ужасно престъпление. А ако все пак приемем това като непочтено... да види Венгер колко е хубаво това, което той прави с години!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 юли 2011 17:35

CTAHKO написа:
megan fox написа:

Я да те попитам като един виден форумен юрист :) В момента кой държи правата на Фабрегас :roll: Това нещо може ли да стане без неговото съгласие и подпис :roll: Как и на каква основа определяте цената на един футболист,който има договорни отношения с друг клуб:roll: След като имате развитаи и перспективна школа,толкова ли не можете да му намерите заместник на този Фабрегас,че оревахте варталъка как хем бил много скъп,хем тябвало Венгер да го пусне ;) Ти като юрист трябва най-добре да знаеш,че с молби и интервюта по медиите няма как да стане,понеже става въпрос за договорни отношения ;) И не на последно място,като ви се вижда скъп,накрая ще се появят Ман сити и ще платят исканата от Арсенал сума и сърцето на "вашата собственост"веднага ще се премести от Барселона в Ман сити :)

Въпроса ти за заместник е повече от удачен! Аз десетки пъти съм казвал, че Сеск НЕ НИ ТРЯБВА! Десетки пъти съм изразявал несъгласието си с тази политика на клуба да върне Фабрегас едва ли не на всяка цена в Барселона! Лично според мен е 1000 пъти по-добре да се даде шанс на Тиаго, но всичко това не зависи от мен! Имаме си треньор и ръководство и те наистово искат да се оръсят сериозно с една камара пари за една... резерва! Това е меко казано тъпо, не го одобрявам, но аз съм просто фен на отбора и нищо не зависи от мен. И да ти кажа честно адски много се надявам Сити накрая да изкарат големите пачки за Сеск, че да се свърши с тази сапунена драма! На мен лично ми е писнало! Друг е въпроса, че Сити може и да изкарат парите, но Фабрегас може да стопира трансфера, защото самият футболист трябва да иска да премине в съответният клуб. ;)

А колкото до договорите... нали знаеш, че те могат да се развалят?! ;) Не съм запознат с английското законодателство, но 100% и те си имат техен вариант на нашето ЗЗД (Закон за задълженията и договорите). И винаги има вратички, чрез които един договор да бъде развален. Както казах не знам какво е английското законодателство, но предвид, че България и Англия са членки на ЕС повечето такива неща са доста сходни, та това ще рече, че Сеск една година трябва да отказва да тренира и играе за Арсенал, после да плати обезщетение равняващо се на заплатите му до края на договора му и ще бъде свободен! Т.е. Сеск има договор за още 4 години. Той трябва една година от кариерата си тотално да я забрави и провали, да не играе нито един мач, а накрая за останалите 3 години от договора му ще трябва да плати обезщетение възлизащо на 6 милиона (доколкото знам толкова му е заплатата) на година за 3 години, т.е. 18 милиона евро (или паунда, някой фен на Арсенал да каже) на Арсенал! Е не мислиш ли, че разликата м/у 18 милиона евро или паунда е чувствителна спрямо 40-те милиона паунда,които искат Арсенал за Сеск?! Повече от двойно е!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 20 юли 2011 17:41

megan fox написа:Относно първо... може и да е така, нямам представа.
Относно второ... тук примера ти не е удачен! Защото Арсенал НЕ са купили Сеск от нас! За да е удачен примера ти трябваше да бъде такъв: Аз да открадна твоята кола, да я тунинговам и поправя, а накрая ти да искаш да ми я купиш за 2500... Еми предвид, че колата съм я откраднал от теб... по закон аз трябва да ти я върна, а ти да ми платиш само вложените в нея подобрения! - така е по закон! ;)

Ти изкарваш че едва ли не Венгер се е промъкнал през нощта в къщата на Фабрегас и го е отмъкнал за Лондон без ничие знание. Което просто не е така. По тая логика, представителите на Рома и Лацио трябва да висят пред "Олд Трафорд" денонощно и да кандидатсват за Петручи и Македа-да си ги върнат за около милион.

megan fox написа:А колкото до така формираното трето (без да е опоменато като такова :mrgreen: ) Да, ако родителите му са дали съгласието си да премине в Арсенал - всичко е ок, но самото мнение на Сеск към онзи момент не е имало правна стойност! ;)

Мнението на Сеск е имало значение ЗА НЕГОВИТЕ РОДИТЕЛИ. Това е достатъчно. Не вярвам да са го засилили в Арсенал ако той не е искал, независимо на 16 или на 13.

megan fox написа:А какво правят играчите на Барса? Казват, че Сеск е добре дошъл у... дома си! Нима това не е вярно?! Някой от нашите играчи да е призовал Фабрегас да бойкотира отбора си?! Даже Пеп изрази несъгласието си към бойкота на Фабрегас! Но това разбира се остава недооценено! Важното е, че че играчите на Барса канят Сеск в отбора ни... УаУ, това е ужасно престъпление. А ако все пак приемем това като непочтено... да види Венгер колко е хубаво това, което той прави с години!

Не е морално. Всички знаем, че Сеск иска в Барса, не е нужно една и съща сапунена опера да я гледаме второ лято поред. През ден някой обяснява това, което вчера е казал негов съотборник. Най-малкото е досадно за нас, неутралните "зрители".
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 20 юли 2011 17:48

ФАБРЕГАС НЕ Е ОТКРАДНАТ ОТ ВЕНГЕР! Повтаряйте си го това всеки ден, но няма да стане истина. Никога!
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 20 юли 2011 18:12

Аз не мога да разбера какво спорите с фокса като си повтаря едни и същи заучени фрази. Венгер не е откраднал Фабрегас.Когато има кражба има правно-наказателни последици. В случая няма никакви последици от тази уж кражба. Никой не осъдил Венгер.

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 20 юли 2011 18:50

megan fox написа:А колкото до така формираното трето (без да е опоменато като такова :mrgreen: ) Да, ако родителите му са дали съгласието си да премине в Арсенал - всичко е ок, но самото мнение на Сеск към онзи момент не е имало правна стойност! ;)
А какво правят играчите на Барса? Казват, че Сеск е добре дошъл у... дома си! Нима това не е вярно?! Някой от нашите играчи да е призовал Фабрегас да бойкотира отбора си?! Даже Пеп изрази несъгласието си към бойкота на Фабрегас! Но това разбира се остава недооценено! Важното е, че че играчите на Барса канят Сеск в отбора ни... УаУ, това е ужасно престъпление. А ако все пак приемем това като непочтено... да види Венгер колко е хубаво това, което той прави с години!

Какво правят играчите на Барселона - дразнят всеки нормален и незаслепен футболен фен с изказванията си! Феновете, по примера на играчите като гледам...
Всеки един от тези футболисти излезе да говори за Фабрегас, постоянно излизат интервюта, пълни с глупостите им!
Интервю на Шави качено в ОФИЦИАЛНИЯ сайт на Барселона, в което говори за Сеск - как е страдал, как го държим насила, че е нещастен.
Това влиза ли му в задълженията, а?! Не, но всички са изключително НАГЛИ, ДОСАДНИ, БЕЗОЧЛИВИ каталунски дразнители, на които трябва да им търпим изявите и непристойното поведение!
Оферта на Барса за 26 милиона за Фабрегас - каква е тази подигравка и с футболиста /който иначе "много цените"/, и с Арсенал?
Не, трябва да мътите постоянно водата и да създавате интриги, заедно с миризливите вестничета в Каталуния, защото нямате ЧЕСТ!
Плащайте или хващайте гората - но не, трябва да изливаме помия и лъжи, докато вземем Фабрегас без пари, защото е "ваша собственост"!
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Върни се в “Архив”