На заседанието си в сряда правителството реши да предложи законодателна промяна, с която да се узакони незаконното ползване на близо 65 хектара от Национален парк "Пирин" над Банско от "Юлен" АД, концесионер на ски пистите и лифтовете в курорта.
Министърът на околната среда Нона Караджова потвърди, че в нарушение на концесионния си договор компанията е построила писти и лифтове извън дадените й от държавата 99.55 хектара.
По думите й, ако площта на ски зоната се намали до разрешените граници, това ще означава да се събарят лифтове и да се затварят писти, което няколко министри определили като "безумно".
Затова кабинетът "Борисов" решил да се предложат текстове в Закона за концесиите, с които ще се даде възможност да се правят промени в концесионните договори и в конкретния случай незаконните писти и лифтове да бъдат узаконени "в интерес на региона и на страната"
Анкета: Доволни ли сте от управлението на ГЕРБ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
macko_razbivach
- Контакти:
Re: Герб готви "амнистия" за крадците на земя
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? 
FCH написа:Само трибунала в Хага ще ги оправи бойковите говеда... да се готвят след Кадафи!
Когато НК не действа, трябва да се прилага АК !!!!!!
белж.НК-Наказателен кодекс , АК- автокам Калашников
Левски-цска -17.11.1968 - 7:2 , 23.09.1994 - 7:1 - 51 години синини от бича !
Не знам защо четете без да осмисляте какво четете. Какво ви говори това -
Тъй като явно много хора ще се затруднят да вденат, ще обясня с думи прости - тези територии са предвидени за застрояване още през 2005г. от предишното правителство. При това положение просто се променя концесионния договор, което не е проблем щом в случая има законово основание!
В същото време Териториалният устройствен план от 2005г. включва по-голямата площ” - обясни министър Караджова.
Тъй като явно много хора ще се затруднят да вденат, ще обясня с думи прости - тези територии са предвидени за застрояване още през 2005г. от предишното правителство. При това положение просто се променя концесионния договор, което не е проблем щом в случая има законово основание!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
Т.нар. политически елит у нас насита няма. Очаквам някой слънчев ден /ако съм още тук де/ да се събудя и държавата ни барабар с хората да е продадена...За доброто на региона!
- Синьо сърце
- Контакти:
За кого да гласуват тези,които не харесват ГЕРБ?
Или са разочаровани от ББ.Темата определено не е за привържениците на тази партия,те са направили избора си,в което няма нищо лошо.При нас обаче нещата са размити и има много хора,които ще гласуват ПРОТИВ,без да са наясно за кого.Та какви са алтернативите?
БСП,Синята коалиция,ДПС,НДСВ,ВМРО,Яне...Наистина сложна картинка.Още по-сложно става,защото тези избори са местни и президентски,а не на парламентарни листи...Тук бих помолил модовете да сложат една анкета по партии-все пак дава някаква насока.
Дайте вашите мнения и коментари.Аз лично клоня към сините,но какво правим при балотаж в София Кадиев-Фандъкова?Биха ли подкрепили Кадиев?и ако балотажът е сините-Фандъкова,биха ли червените подкрепили сините?Оправдано ли е тоталното гласуване анти-ГЕРБ,без значение за кого?
Подобен е и казусът за президент.Защото при наказателно гласуване ПРОТИВ,е много вероятно ГЕРБ да загуби.Но ще има ли кандидат,който би накарал всички да го подкрепят тотално?Кунева?
Тук бих искал да кажа,че колкото и да се правим на демократи,без потенциала на БСП трудно ще бъде постигнат успех.Аз обаче смятам,че да бъде разбутана хегемонията на ГЕРБ е по-важно от партийните търкания.
Как смятате вие?
БСП,Синята коалиция,ДПС,НДСВ,ВМРО,Яне...Наистина сложна картинка.Още по-сложно става,защото тези избори са местни и президентски,а не на парламентарни листи...Тук бих помолил модовете да сложат една анкета по партии-все пак дава някаква насока.
Дайте вашите мнения и коментари.Аз лично клоня към сините,но какво правим при балотаж в София Кадиев-Фандъкова?Биха ли подкрепили Кадиев?и ако балотажът е сините-Фандъкова,биха ли червените подкрепили сините?Оправдано ли е тоталното гласуване анти-ГЕРБ,без значение за кого?
Подобен е и казусът за президент.Защото при наказателно гласуване ПРОТИВ,е много вероятно ГЕРБ да загуби.Но ще има ли кандидат,който би накарал всички да го подкрепят тотално?Кунева?
Тук бих искал да кажа,че колкото и да се правим на демократи,без потенциала на БСП трудно ще бъде постигнат успех.Аз обаче смятам,че да бъде разбутана хегемонията на ГЕРБ е по-важно от партийните търкания.
Как смятате вие?
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
- Kolovatigb1987
- Контакти:
Re: За кого да гласуват тези,които не харесват ГЕРБ?
Всички са бивши комунисти няма файда да се гласува за никой , не се занимавайте с глупости !!!
- Avanti_Ragazzi
- Контакти:
Синята коалиция,аз винаги си гласувам за тях!!! 
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
- wicked1913
- Контакти:
Най-вероятно за ВМРО.
Жалко,че няма добра алтернатива... и всички са разпокъсани за различни партии да гласуват.
Колкото и да не ми се иска да го казвам,нещата са като комунизма,абсолютно няма никакъв начин правителството на мутрата да падне.
Спечелиха си цяла София,което не е хич малко + замазване на положението в Лудогорието,Северозапада, от части Пловдив и голяма част от електората на дпс...
Жалко,че няма добра алтернатива... и всички са разпокъсани за различни партии да гласуват.
Колкото и да не ми се иска да го казвам,нещата са като комунизма,абсолютно няма никакъв начин правителството на мутрата да падне.
Спечелиха си цяла София,което не е хич малко + замазване на положението в Лудогорието,Северозапада, от части Пловдив и голяма част от електората на дпс...
фалшива коса - фалшив футбол!
Дунав ЗАВИНАГИ
Червени Шивачки Не Струвате !
Червени Шивачки Не Струвате !
Май пак ще гласувам за " Костенурките нинджа "