За и Против Финансовият Феърплей на УЕФА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

За и Против Финансовият Феърплей на УЕФА

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: За и Против Финансовият Феърплей на УЕФА

Мнениеот megan fox » 24 юни 2011 17:33

Frankie Lampard написа:А Барселона на загуба ли е ? :roll: Защото май четох в Goal.com част от доклада им, но не си спомням добре.

Не, на печалба е за миналата година, включително е изплатила 47 милиона евро от дълга си. :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 24 юни 2011 17:34

Дърво без корен написа:
Paralel написа:
Дърво без корен написа:Разрешава ли правилникът на УЕФА даден клуб да рекламира фирма на собственика, като това се води спонсорски договор?
Аз съм ЗА да има ограничения, защото Реал, Интер, Ман. Сити, Челси.... това са направо самозабравили се клубове и президенти (собственици).Особено Реал са ми крайно противен отбор точно поради тази причина :evil:

Реал Мадрид е клубът, който прави най-много пари в света за последните години. За сезон 2010-2011 клубът е регистрирал загуба от 73 млн. евро от трансфери, плаща най-големите заплати в световния футбол след Барселона, изплаща големи заеми, но въпреки това е 30 млн. евро на печалба! Ако Реал са ти антипатични, не знам Челси и Манчестър Сити какви трябва да са ти!

Как да го разбирам, че са хем на загуба 73 милиона, хем и на печалба от 30 милиона?
А и не беше ли точно Реал отборът, който бе спасен от фалит от Испанската държава, за да продължи със същата политика на безумно пилеене на пари?!

Когато се извади сумата, която е спечелена от продадени футболисти от парите, които сме дали за нови попълнение, сме 73 милиона евро назад. А като се извадят всички разходи за годината от всички приходи - 30 милиона евро напред. Не ми е ясно как трябва да пиша в този форум, за да ме разбират.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 24 юни 2011 17:36

MCMXIII написа:Имам някакви спомени, че преди години, май бе през 90- те, държавата помогна на Реал Мадрид, щото бяха закъсали. Защо бяха закъсали не зная, но не честно да им помагат.

Ох това е една много болна тема. Как навремето Испания спаси Реал от фалит. Реал бяха много яко притиснати от кредиторите си и им се наложи да си продадът тренировъчната си база за 150 милиона долара (или евро, ама май бяха долари). С тези пари Реал си оправиха с кредиторите си, но по-интересното бе следното: въпросната тренировъчна база бе купена от испанското правителство и после бе... подарена обратно на Реал Мадрид! Т.е. испанските данъкоплатци подариха 150 милиона долара, за да се спаси Реал от фалит... :(

Потребителски аватар
Frankie Lampard
Контакти:

Мнениеот Frankie Lampard » 24 юни 2011 17:40

Кога тогава Реал и Барселона са ги натрупали тези дългове ? Съответно 700 и 520 милиона евро ... Реал Мадрид преди втория мандат на Перез си харчеха нормално, а Барселона преди ерата Гуардиола не правше гръмки и глупави трансфери като този на Ибрахимович... От къде идват тези чудовищни дългове :?

Потребителски аватар
Neftochimic1892
Контакти:

Мнениеот Neftochimic1892 » 24 юни 2011 17:40

Аз съм против ! Искам гръмки трансфери ;)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 24 юни 2011 17:46

Frankie Lampard написа:Кога тогава Реал и Барселона са ги натрупали тези дългове ? Съответно 700 и 520 милиона евро ... Реал Мадрид преди втория мандат на Перез си харчеха нормално, а Барселона преди ерата Гуардиола не правше гръмки и глупави трансфери като този на Ибрахимович... От къде идват тези чудовищни дългове :?

На Барселона дълга се формира донякъде от глупавите трансфери на Пеп... Ибра, Чигрински, Касерес, Адриано, Хлеб и тн... замисли се какви пари бяха дадени за тях! Чигрински го купихме за 25 милиона, а после го върнахме на Шахьор за 10 милиона... Касерес го взехме за 18, сега пускаме без трансфер, Хлеб го купихме за 20 милиона от Арсенал, сега напуска без трансферна сума... и тн.
+ нали излязоха аферите на Лапорта! По негово управление се водеше, че клуба няма дълг, а се оказа, че е имал, но е бил прикриван...

За Реал схемата предполагам е подобна, но там някой техен фен да каже.
А и незабравяй първият престой на Перес в Реал и ерата Галактикос... Зидан, Фиго, Бекъм и тн да не би да отидоха без пари в Реал?! Колко години трансфера на Зидан бе най-скъпият в света? Една година по-рано този на Фиго бе най-скъпият... тези пари нали трябва да се вземат от някъде и после да се върнат... ;)

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 24 юни 2011 17:49

Frankie Lampard написа:Кога тогава Реал и Барселона са ги натрупали тези дългове ? Съответно 700 и 520 милиона евро ... Реал Мадрид преди втория мандат на Перез си харчеха нормално, а Барселона преди ерата Гуардиола не правше гръмки и глупави трансфери като този на Ибрахимович... От къде идват тези чудовищни дългове :?

Ако трябва да съм съвсем честен, не мога да ти отговоря :mrgreen: :mrgreen: И на мен ме се струват твърде много тези дългове. Иначе именно Реал Мадрид е клубът в световния футбол, който за първи път започва да харчи големи пари за трансфери. През сезон 96-97 харчим еквивалента на 60 милиона евро за нови футболисти.
Последна промяна от Paralel на 24 юни 2011 17:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nekakav
Контакти:

Мнениеот nekakav » 24 юни 2011 17:49

Авторът на темата, казваш, че Реал/Барса/Байерн ще бъдат ограничени, а Сити/Малага не ... защо Перез да не може да прави същата врътка като шейха на Сити?

Иначе и на мен не ми е ясно как точно ще бъдат ограничени тия пари ... а и малко комунистическа ми се вижда тая идея. Колкото си изкарал, толкова да харчиш ...

Да не говорим, че всички смотаняци, които сега реват за равенство на по-малките отбори с по-големите, ще започнат да реват колко е слаб футбола и как грандовете са слабаци ...

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 24 юни 2011 17:50

Какъв ти финансов-феърплей? Думата феърплей във футбола ,а и в спорта като цяло,отмира бавно и сигурно! Футбола стана бизнес ,а не спорт! До 5-10 години Арабските шейхове+Китайските бизнесмени,тотално ще завладеят Европейския футбол!(А както всички знаем ,за тях няма никакви ограничения във финансите)! А вече основите са положени, и то доста добре! Да погледнем само,колко Азиатски букмейкърски къщи са спонсори на редица европейски грандове,Азиатския пазар можем спокойно да кажем ,че е неограничен! Редица китайски ,тайландски и сингапурски инвеститори придобиват сериозно влияние в Европейският футбол,а и спорт!
Да вземем за пример Катар-Катарците сключиха мултимилионен договор с Барса,Кралската фамилия до 2-3 години ще закупи Манчестър Юнайтед! Световното Първенство 2022 -Ще бъде зашеметяващо,грандиозно! Само погледнете проектите за стадионите,та това ще бъдат най-скъпите стадиони в света! Неповторими!
Това е-Фифа не случайно избра Русия 2018+Катар 2022 за домакини на СП!
Уефа ще въведе това правило,няма спор,но то така е замислено ,че се явява перфектната ниша,за Арабските и Китайски инвеститори!
Всичко е бизнес ,бизнес и пак бизнес за Миларди,и ако си мислите,че на Уефа им пука за малките отбори-жестоко се лъжете!
Както каза някой по-горе: Богатите пак ще бъдат Богати-Бедните ще са си пак бедни!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 24 юни 2011 17:52

nekakav написа:Авторът на темата, казваш, че Реал/Барса/Байерн ще бъдат ограничени, а Сити/Малага не ... защо Перез да не може да прави същата врътка като шейха на Сити?

Защото Перес НЕ Е СОБСТВЕНИК на Реал Мадрид! Той е президент, който се избира с избори и има мандат! Реал, Барса, Атлетик Билбао и още един от испанските отбори не са АД-та и не са собственост на някой милиардер! Ако Перес реши да прави като арабските шейхове трябва да изкара парите от своя джоб... да не е луд! Към момента Барса и Реал правят трансферите си с кредити, които после изплащат. ;)

Върни се в “Футбол - Свят”