"За" или "Против" задължителното гласуване на избори

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

"За" или "Против" задължителното гласуване на избори

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Re: "За" или "Против" задължителното гласуване на избори

Мнениеот stannn » 20 юни 2011 08:27

daimio написа:Твърдо против-правото на избор започва от там да гласуваш или не а възможността за избор е в основата на демокрацията.Без да говорим за това че в нашата държава за който и да гласуваш все си изтеглил късата клечка.Над 20 години преход са достатъчно добър показател за това.

И като не виждаш точния избор трябва да се гласува просто ей така? Трябва ли и българите да станем като изборните туристи и циганите живеещи по катуните?
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
daimio
Контакти:

Мнениеот daimio » 20 юни 2011 08:29

stannn написа:
daimio написа:Твърдо против-правото на избор започва от там да гласуваш или не а възможността за избор е в основата на демокрацията.Без да говорим за това че в нашата държава за който и да гласуваш все си изтеглил късата клечка.Над 20 години преход са достатъчно добър показател за това.

И като не виждаш точния избор трябва да се гласува просто ей така? Трябва ли и българите да станем като изборните туристи и циганите живеещи по катуните?

прочети пак :) :) :)

Потребителски аватар
Right_side
Контакти:

Мнениеот Right_side » 20 юни 2011 08:35

Каква демокрация ... това е свободия. Трябва да загърбим или оставим настрана някои демократрически права за привилегията да не сме управлявани от турци и комунисти. Стамболовия режим също е бил тоталитарен , но е било работено за общото благо на България и народа.
Българийо, събуди се!!!

Потребителски аватар
daimio
Контакти:

Мнениеот daimio » 20 юни 2011 08:38

Right_side написа:

Каква демокрация ... това е свободия. Трябва да загърбим или оставим настрана някои демократрически права за привилегията да не сме управлявани от турци и комунисти. Стамболовия режим също е бил тоталитарен , но е било работено за общото благо на България и народа.

Айде убеди ме сега че е има такъв политик в България.

Потребителски аватар
Right_side
Контакти:

Мнениеот Right_side » 20 юни 2011 09:11

daimio написа:
Right_side написа:

Айде убеди ме сега че е има такъв политик в България.

като цяло за 130 години държава не сме имали силни управници ( 1-2 изключения) и днес е така ,но въпреки това трябва да има задължителен вот за хората завършили средно образование. Туркалите и пенсионерите с промити мозъци не си поплюват ,затова всичко е по-добре от Станишев и Доган.
Българийо, събуди се!!!

Потребителски аватар
daimio
Контакти:

Мнениеот daimio » 20 юни 2011 09:22

Като цяло и аз и ти искаме да живеем по добре.Ти вярваш че ще стане с активно гласуване а аз вярвам че ще стане с активно НЕ гласуване.Това е единствения останал начин според мен политиците да се сетят че е нужно да засилят интереса към себе си с някой популистки действия за които слушаме ама не виждаме.А за нашите политици от последните 60 години всичко добро за народа се определя като популизъм.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 20 юни 2011 09:32

Категорично "ЗА" задължителното гласуване. Гърците не са по-глупави от нас, напротив ;) А ние, за съжаление, превърнахме свободата в слободия, така че малко затягане на режима ще ни се отрази добре. Примери: Чили, Южна Корея, Турция. Категорично "ЗА" въвеждане на образователен ценз (най-малко завършено основно образование)! :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 20 юни 2011 09:39

Аз съм ЗА и то с двете ръце. Другата важна промяна която трябва да се гласува е изборите да бъдат валидни при гласували над 60 % от имащите право. Както е при сърбите, там при активност под 50 % изборите са невалидни! В Сърбия гласуваха по 15-20 % защото на хората им е писнало от разни отрепки и показаха на политиците че трябва да мислят за народа, а не обратното ! Не че не може и без правителство, вижте Белгия на пример, ама трябва да им се даде урок на тези крадливи уроди !

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 20 юни 2011 09:59

nikita33 написа:Това нещо не може да е задължително,например ако никой не ти харесва,какво правим тогава?

Знаеш ли, че ако гласуването беше задължително и съответно избирателната активност беше поне 95%, ДПС щяха да имат не повече от 7-8 депутата и съответно нямаше 20 години да извиват ръцете на всяка партия, която е спечелила изборите?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Мнениеот Кролик » 20 юни 2011 10:12

Твърдо "ЗА". Като не харесвате големите партии, гласувайте за малките. Може пък там да има свестни и кадърни хора. Аз лично не пропускам избори, като в повечето случаи гласувам за по неизвестни партии. Не харесвам болшинството от управляващите ни сега "лидери" и моята гражданска позиция е да дам шанс и на останалите в сянка разумни хора.
Според мен, най-лошото нещо в Бг е да има партия с 50%+1 депутати в парламента. Това ги прави недосегаеми и правят глупости - справка Царя, като видя че на следващите избори няма да спечели и даде мощно рамо на Доган. Той разбира се не пропусна шанса и направи изборен рекорд за ДПС !!! После се "радвахме" на цирка "тройна коалиция" с решения 3-5-8 !?!?
Така че, мислете с главите си и не се оставяйте на демократичната анархия заляла България. Пътувам доста зад граница и на "запад" няма такава демокрация като нашата.
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?

Върни се в “Свободна зона”