В Пловдив съм бил повече от 20 пъти и нито веднъж пред паметника на Альоша.във Варна също съм бил, но не ми се е натрапвал.. сигурно, защото Почивка не ми е дестинация.
Оскверняване е всеки акт на посегателство върху гроб или паметник.Няма значение чий е гробът и чий паметникът.Нищо не ми отговори за искането ни в Македония да не се оскверняват гробовете на български войници... още от първата световна.Правилно ли е, след като сме били окупатори от тяхна гледна точка?!
Ако си бил 20 пъти в Пловдив и не видял Альоша, мога да ти препоръчам очен лекар
За гробовете - в Македония или другаде - навсякъде гробовете се почитат - точно както трябва да отнасяме към плочата на летците. Съветският паметник не е гроб - завоевателят размахва ухилено шмайзера над поредния поробен народ, и ако искаш да почетеш "героичната" му победа, спечелена с нула изстрели и жертви - парцала, за инструкции и препарати на Позитано и отивай да търкаш
Да си чувал за Народен съд, за Белене, те от Космоса ли идват ? И точно любмата ви СССР работи за откъсването на Македония от България и създаването на урода Съюзна република Югославия