Почина човекът, съставил "списъка на Шиндлер"!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

would
Контакти:

Re: Почина човекът, съставил "списъка на Шиндлер"!

Мнениеот would » 11 юни 2011 19:20

Първо, лека му пръст на човека.
Синьо Сърце,и аз съм чел, че Хитлер е смятал славяните за втора ръка хора, но загубата на германците се дължи и на загубеното им време през пролетта на 1941 г, срещу Югославия и Гърция.Особено в Крит, се налага на парашутистите от вермахта да атакуват острова.Вярно е че, нацистите са зло, което е изкало да унищожи евреите, но трябва да се гледа и от другата страна,все пак употребата на атомно оръжие срещу Нагасаки и Хирошима, срещу цивилното японско населиние, също е престъпление срещу човечеството.По Хистори канал, бях гледал филма Нюрнбернския процес, с Алек Болдуин в две части, препоръчвам на хората които се интересуват от история, да го гледат.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 11 юни 2011 19:55

Мда,за Холокоста се прокрадват някои съмнения напоследък...Със сигурност не е това,което пишат учебниците.Концлагерите и "Окончателното решение" са факт ,но дали мащабите са тези,които се описват?И как така толкова много са оцелели оттам?Или провалът(пореден) на западните разузнавания,които са се досещали какво става,но нищо не са направили,та после поиздуват нещата?
Съгласен съм,че Дрезден и Хирошима са престъпление срещу човечеството, и то не по-малки от извършеното от немците...Но т.нар.Съюзници са си смешници-отварят фронт,когато РККА вече победоносно смита из Европа останките от някога славната армия на Хитлер.
Дори и да не беше забавянето в Гърция,нещата нямаше да се променят.Битката за Москва започва при перфектни атмосферни условия.Просто Германия подценява противника и отива на дълга и изтощителна война,която няма как да спечели.Освен това твърде много случайности , съвпадения и съветски грешки се намесват в полза на Вермахта в първите седмици от войната,та да се оплакват от липса на шанс...
Истината е,че тази война се решава в сблъсъка между двете 5 милионни армии,но това е друга тема.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

would
Контакти:

Мнениеот would » 11 юни 2011 20:06

Синьо Сърце, голямото настъпление на група армии Център от Вермахта, срещу руснаците е през декември, така че не може да се говори за перфектно време.Според мен, за загубата на германците оказват влияние и грешните решения на Хитлер и неговите глашатаи -фелдмаршалите Кайтел и Йодл.Бях гледал филм, за битката при Сталинград, където даваха, че германците разполагат с 80 грама хляб на ден и също че нямат подходяща екипировка за тежките условия.А и трябва да се отбележат и добрите умения на Жуков, Василевски и други генерали от червената армия, които допринасят за отблъсването на германците от съветска територия.

Потребителски аватар
federer90
Контакти:

Мнениеот federer90 » 11 юни 2011 20:25

И на мен Списъкът на Шиндлер е между любимите ми филми

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 11 юни 2011 20:53

would написа:Синьо Сърце, голямото настъпление на група армии Център от Вермахта, срещу руснаците е през декември, така че не може да се говори за перфектно време.Според мен, за загубата на германците оказват влияние и грешните решения на Хитлер и неговите глашатаи -фелдмаршалите Кайтел и Йодл.Бях гледал филм, за битката при Сталинград, където даваха, че германците разполагат с 80 грама хляб на ден и също че нямат подходяща екипировка за тежките условия.А и трябва да се отбележат и добрите умения на Жуков, Василевски и други генерали от червената армия, които допринасят за отблъсването на германците от съветска територия.

Това е третото настъпление там!Първото е отбито на Волоколамското направление,и то след пробив на защитните червени линии,мисля,че на 30 септември почва.Но историята е много интересна,аз мисля да направя тема на 22.06.за тази война-и специално сблъсъка Германия-СССР.На много хора ще е безинтересна,но има достатъчно,които явно се интересуват и човек все ще научи нещо ново.Много тайни има там и неизказани неща.Например не Сталинград или Москва са в стратегическия център на сблъсъка-а почти неизвестният(от филмите и книгите) плацдарм Ржев-Вязма,откъдето именно група Център предприема атаките към Москва.В битката за това място двете армии стоварват огромни ресурси ,това е най-кръвопролитната битка и едва ли Жуков и немските командири се гордеят с действията си там.Безмилостна месомелачка и за двете страни!Но те избягват да говорят за това.И за още много неща...
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 12 юни 2011 19:55

Битката между комунисти и нацисти е била неизбежна. Определено не съм съгласен, че Германия е разполага с повече хора в нея, и именно заради това може би и с подценяване, немците атакуват Русия с цел да използват елемента на изненадата. Това е бил и единственият им шанс. В последствие има доста глупави решения както в битката за Москва, така и в тази за Сталинград.
Съмненията за холокоста са много. Честно казано нямам особено желание да пиша всичко прочетено, но ще изразя само една моя мисъл. Германците винаги са били страшно компетентни във всичко което се захванат. Те винаги са давани като пример за дисциплинираност и подчинение. Та вярвате ли, че ако извършват едно такова огромно престъпление, като систематичното избиване на евреите, ще оставят каквито и да било доказателства ? Вярвате ли, че на среща като тази във Ванзее ще има стенописец, та да оставят "запис от срещата" ? И въобще вярвате ли, че ако са имали техниката и ресурсите за избиване на толкова голяма бройка хора, ще оставят толкова много живи свидетели в лагерите ? Доказано е, че в лагерите постоянно са били информирани за развитието на фронта, т.е. елемента на изненада тук липсва. Използвани са прекалено много случайности, за да се "навърже" една наистина невероятна история. :roll:

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 12 юни 2011 21:29

MoNteSo написа:Битката между комунисти и нацисти е била неизбежна. Определено не съм съгласен, че Германия е разполага с повече хора в нея, и именно заради това може би и с подценяване, немците атакуват Русия с цел да използват елемента на изненадата. Това е бил и единственият им шанс. В последствие има доста глупави решения както в битката за Москва, така и в тази за Сталинград.
Съмненията за холокоста са много. Честно казано нямам особено желание да пиша всичко прочетено, но ще изразя само една моя мисъл. Германците винаги са били страшно компетентни във всичко което се захванат. Те винаги са давани като пример за дисциплинираност и подчинение. Та вярвате ли, че ако извършват едно такова огромно престъпление, като систематичното избиване на евреите, ще оставят каквито и да било доказателства ? Вярвате ли, че на среща като тази във Ванзее ще има стенописец, та да оставят "запис от срещата" ? И въобще вярвате ли, че ако са имали техниката и ресурсите за избиване на толкова голяма бройка хора, ще оставят толкова много живи свидетели в лагерите ? Доказано е, че в лагерите постоянно са били информирани за развитието на фронта, т.е. елемента на изненада тук липсва. Използвани са прекалено много случайности, за да се "навърже" една наистина невероятна история. :roll:

Кой казва,че Германия е с повече хора?При Москва губят при числено превъзходство,при Елня също,в Сталинград са по равно,при Курск също,но вече руското командване се е научило да воюва...Казвам това,щото се шири тъпа легенда,че руснаците с много жива сила печелили битките...Това няма как да стане-имало е такива опити в началото,но чисто оперативно две картечни гнезда и прилична артилерия без проблем отразява пехотна атака на 7-8 000 души!Аз подозирам,че нарочно са пращали там штрафбатовете(съставени от врагове на народа),та хем да спечелят нещо,хем да се отърват от тях...Сталинска му работа-ако не беше този,немците и до Смоленск нямаше да стигнат-но това е за другата тема!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 12 юни 2011 21:59

Синьо сърце написа:
would написа:Синьо Сърце, голямото настъпление на група армии Център от Вермахта, срещу руснаците е през декември, така че не може да се говори за перфектно време.Според мен, за загубата на германците оказват влияние и грешните решения на Хитлер и неговите глашатаи -фелдмаршалите Кайтел и Йодл.Бях гледал филм, за битката при Сталинград, където даваха, че германците разполагат с 80 грама хляб на ден и също че нямат подходяща екипировка за тежките условия.А и трябва да се отбележат и добрите умения на Жуков, Василевски и други генерали от червената армия, които допринасят за отблъсването на германците от съветска територия.

Това е третото настъпление там!Първото е отбито на Волоколамското направление,и то след пробив на защитните червени линии,мисля,че на 30 септември почва.Но историята е много интересна,аз мисля да направя тема на 22.06.за тази война-и специално сблъсъка Германия-СССР.На много хора ще е безинтересна,но има достатъчно,които явно се интересуват и човек все ще научи нещо ново.Много тайни има там и неизказани неща.Например не Сталинград или Москва са в стратегическия център на сблъсъка-а почти неизвестният(от филмите и книгите) плацдарм Ржев-Вязма,откъдето именно група Център предприема атаките към Москва.В битката за това място двете армии стоварват огромни ресурси ,това е най-кръвопролитната битка и едва ли Жуков и немските командири се гордеят с действията си там.Безмилостна месомелачка и за двете страни!Но те избягват да говорят за това.И за още много неща...

Ако искаш да научиш неща,различни от официалната пропаганда,ти препоръчвам(виждам,че се интересуваш) поредицата "Вторая Мировая-день за днём" от Замундата.Големичка е(около 32ГБ),но си струва!

Потребителски аватар
tarikat
Контакти:

Мнениеот tarikat » 12 юни 2011 22:12

gilento93 написа:А аз си мислех,че тоя списък е за затриването а не спасяването на евреите. :lol: Е днес научих нещо ново. :)

:lol: :lol:

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 12 юни 2011 22:35

blue avalanche написа:Ако искаш да научиш неща,различни от официалната пропаганда,ти препоръчвам(виждам,че се интересуваш) поредицата "Вторая Мировая-день за днём" от Замундата.Големичка е(около 32ГБ),но си струва!

Да,благодаря за инфото,ще се възползвам.Аз ровя и по руските сайтове и намирам интересни неща...И знаеш ли,тези хора ме учудват!Не се срамуват да си кажат грешките,да пазят на някой легендарното име(Жуков е гениален,но също е допускал грешки),но съм най-потресен,че не таят омраза и злоба към германците...Гледам на сума ветерани изказванията,на съвременни аналитици,на обикновени хора.След всичко ,което са им причинили-толкова жертви,мъка,страната им е разрушена до основи-ето с това ме спечелиха,трябва да си много широко скроен,за да простиш такова нещо...А и подвизите на бойното поле са факт-но същите тези хора е трябвало да оставят оръжията и да въздигнат отново страната си от руините-жп линии,пътища,градове и села,заводи и селски стопанства,мини и поля..Няма нищо!А те са го направили-без план"Маршал",без да има кой да им помогне-и този подвиг не е по-малък от военния!Но явно това е великата нация-как пък веднъж не ги чух да мрънкат...Като гледам как си почитат ветераните(все по-малко им остават,логично),и като гледам ние кви сме кияци,ми се реве!А те не плачат за раните,нанесени на родната им земя,не плачат за жертвите-а ги почитат!И твърдят,че никога няма да позволят това да се повтори!
Склонен съм да им вярвам!

Върни се в “Свободна зона”