Santiago Munezz написа:megan fox написа:След като срещу нас ще се играе грубо и с бетон, ние ще симулираме, за да вадим нарочно картони, че да разбием този бетон! - А дано най-после да го запомниш и да не ми се налага в скоро време (близките 2-3 часа) да отговарям отново на този въпрос...
Само че този "бетон",това "катеначо" си е част от футбола това си е футболен прийом.За разлика от симулациите.Или дай като неможете да пробиете този бетон с футболни средства да почнете да лежите по-терена като утрепани.
И сега правиш ли разликата между деф.футбол(или както обичате вие феновете на Барса да го наричате антифутбол) и симулациите?Дано да си разбрал,че едното (бетона) е напълно редовна част от играта а симулациите не са!
Или за да ме разбереш по-добре мога да ти поставя въпроса така:Симулациите футболен прийом ли са?Дефанзивния футбол футболен прийом ли е?Щото излиза,че за да пробиете един отбор използващ футболни средства вие използвате нефутболни.
Лично за мен (все пак питаш мен) нито симулациите, нито Катеначото, да не говорим за накъсване на играта с ужасно много нарушения - това НЕ са футболни прийоми!!! През моите очи всичко се свежда до следното: Най-добрата защита е нападението (това Барса го доказва постоянно), т.е. двата отбора трябва да се захапят в титанична битка и да правят само атаки и изобщо, нито за миг да не мислят за защитата! Няма значение колко гола ще ти вкарат, важното е да вкараш един повече (или поне да се опиташ), пък ако мача завърши примерно 8:6 - страхотно, какво по-добро от това за нас футболните фенове?! Знам, че феновете на Реал няма да им е приятно, но спомнете си Класикото 2:6 (абстрахирайте се от резултата и кой победи - това в случая няма никакво значение), просто си спомнете футбола, който се игра нея вечер!!! И двата отбора 5 пари не даваха за защитата, бяха хвърлили всичко в атака, всичките сили на двата отбора отиваха в атака, атаките бяха мълнеоносни, топката се движеше от едната до другата врата за секунди (Барса пак си играеше с многоходовите подавания, но този път се правеха на такава скорост, че все едно терена се преминаваше с 2-3 паса), опасностите се нижеха една след друга и пред двете врати, видяхме много голове, повечето изключително красиви и в крайна сметка се получи истински спектакъл!!! - е хайде сега помислете си какво предпочитате: да гледате такива мачове, или да гледате пинизчийски измъчени срещи за 1 на мъка?!
Ако зависеше от мен щях да забраня в правилника защитният футбол и всеки път, когато даден отбор играе в над 50% от времето окопан в глуха защита и дебнещ на контри ще губи служебно с 5:0!!! Хората искат да гледат голове, атаки, красота, а не как някви са напълнили гащите от страх и само и само да не загубят са се окопали като Опълченците на Шипка! А най е трагично, когато даден отбор вече пада с 2-3 гола, но продължава да играе в глуха защита.... Е защо бе мама му стара?! Дали ще паднеш с 1:0 или с 10:0 все тая, все губиш и няма да получиш точки! Поне се опитай да играеш пък знае ли човек може чудото да стане и да обърнеш мача! За справка финала на ШЛ от 2005-а, как Пул не се предадоха и от 3:0 докараха нещата до 3:3, дузпи и после спечелиха трофея! - те това е, но подобно нещо не може да се стигне, ако си мухльо, имах предвид пъзльо. Мъчиш се да се надиграваш, ако паднеш - паднеш - в крайна сметка не е срамно да загубиш от по-добър от теб, но да имаш претенции, че си някво величие, а в същото време да играеш мишкарската, супер страхливо и да си се окопал с 10 човека отзад... - в това нещо лично според мен няма нищо футболно!
Футбола е игра на голове, а те се бележат с... АТАКИ!!! Шаха е игра на тактиката!