"Време трансферно" или битпазарът на българския футбол

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Неутрален
Контакти:

Re: "Време трансферно" или битпазарът на българския футбол

Мнениеот Неутрален » 28 май 2011 12:25

luxorus написа:
biofreeze написа:Абсолютно съгласен! Все си задавам един въпрос... как сърбите продават 17-18 годишни за по 7-8 милиона(и не само те),а ние чакаме да навършат 21,та да им дадем шанс?

Един сръбски мениджър скоро обясни:МЕНИДЖМЪНТ

Точно така е , аз съм свидетел на оправлението на ДЮ футбол в Сърбия. Мой добър приятел когато беше на 16 години получи покана за лагер с Партизан. Върна се депресиран, каза ми :там се грижат за юношите както за А отбора, повече няма какво да обяснявам. Едно че тренират като луди, друго че ги следят изкъсо за евентуални забежки, трето и най важно традицията на Юго футбола и добро име с което се ползват в чужбина. Също много важно е това че има прекалено много екс югославски треньори които непрекъснато лобират във всички първенства.Имаше случай когато Црвена Звезда продаде Огнъенович на Реал Мадрид, разбира се не без помощта на Миятович, но това беше момче със съмнителни качества успяло да играе в един от най великите отбори в света. Важното е традицията на школите и ИНВЕСТИЦИИТЕ. Ние какво може да предложим ??? Пирин вади футболисти, напук на това че с всички усилия се опитват да затрият отбора, Литекс работят добре, виждаме и Етрополе на последак, обаче къде са столичните отбори ? Само пазаруват от вън, нищо читаво не са изкарали за последните 5-10 години, а иначе носа в облаците като им кажеш че нищо не работят в школите. Трябват ни повече футболисти като Манолев, Попов, Ники М , млади и качествени , готови да играят във елитни отбори, да може да изградат добър имидж на скапания ни футбол. Жалко че в Бг футбола всичко е сбъркано, пирамидата е с върха надолу, това е истината. Сега вместо да виждаме новите бербатов,стилиян,мартин и други , продукти на собствените школи, виждаме борба между по заможните клубове за 5-6 футболисти от провинцията, вместо да си създават сами. В този ред на мисли мога да кажа, добре че София не е България !

adameca
Контакти:

Мнениеот adameca » 28 май 2011 12:37

biofreeze написа:Абсолютно съгласен! Все си задавам един въпрос... как сърбите продават 17-18 годишни за по 7-8 милиона(и не само те),а ние чакаме да навършат 21,та да им дадем шанс?

Според мен е въпрос на мениджъри. Факт е, че освен Данчев и отчасти Танев ние нямаме футболни агенти! Друг е въпроса защо не ги налагаме. В последно време едниственият който налагаше млади играчи беше Мъри...
НЕЗАКОННО ви СЪЗДАДОХА,НЕЗАКОННО ви ВКАРАХА в "А" ГРУПА, НЕЗАКОННО ви ОСТАВИХА В "А" ГРУПА- СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА цДна!!!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Покрай темата - виж Азербайджан - за всички, за които ние с

Мнениеот Странджата » 28 май 2011 12:40

Покрай темата: виж Азербайджан - за всички, за които ние сме велики ...
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1384282

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 28 май 2011 12:47

Тези "несправедливо пренебрегнатите наши юноши" не ми ги хвалете. 99% от тях са връзкарчета и манекенчета, изявяващи се на ниво само по дискотеките и баровете. Не случайно и националните ни гарнитури при юношите и младежите падат от който ги хване. А пък щом разни анонимници от 2-ра и 3-та дивизия на Франция идват тук и са с класа над другите, няма какво да говорим. Яко ни куца детско-юношеския футбол и трябват сериозни реформи. Другото са празни приказки. През това време можем да вземаме със свободни трансфери французи от 2-ра и 3-та дивизия. Такива с лопата да ги ринеш, а и поне са научени като малки да играят футбол в европейски школи.

Hellkeeper
Контакти:

Мнениеот Hellkeeper » 28 май 2011 12:56

Неутрален написа:
luxorus написа:
biofreeze написа:Само пазаруват от вън, нищо читаво не са изкарали за последните 5-10 години, а иначе носа в облаците като им кажеш че нищо не работят в школите. Трябват ни повече футболисти като Манолев, Попов, Ники М , млади и качествени , готови да играят във елитни отбори, да може да изградат добър имидж на скапания ни футбол.

Сам си противоречиш. Хем нищо не са изкарали, хем въпросните играчи са продукт на школата на Левски. Как става този фокус? И защо хем другите ДЮШ били добре, хем нямат изкаран добър играч в чужбина (Бербатов, Стилян и Мартин са изключения)? Може и аз да бъркам нещо, знае ли човек...

А колкото до другата част ... ами защото дори и да има интерес към даден играч, то от дадения отбор му искат нереално високи цена.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 28 май 2011 12:57

Има много правилни мнения тук. Надявам се с Гонзо начело, "Левски" да промени политиката си спрямо младите си футболисти.
Предполагам , че и ЦСКА могат да извадят по-добри младежи от акуаровци и нелсъновци, както и на Герена такива недоразумения като Матондо и Мюлдер да си тръгнат заменени от българчета, ако не от нашата школа, то поне да са млади и перспективни българи.
И наистина в Литекс, Пирин и Етрополе се работи с младите.
Друг проблем е политиката на самите клубове и парите, които искат за звездите си.
Примерите са много - Делев, Дембеле...Ако Локо ПД бе казало едно милионче, Батко нямаше да го даде и кой знае, къде щяха да завършат пловдивчани и къде ние...
Последна промяна от metodito на 28 май 2011 13:01, променено общо 1 път.

Hellkeeper
Контакти:

Мнениеот Hellkeeper » 28 май 2011 13:00

metodito написа:Има много правилни мнения тук. Надявам се с Гонзо начело, "Левски" да промени политиката си спрямо младите си футболисти.
Предполагам , че и ЦСКА могат да извадят по-добри младежи от акуаровци и нелсъновци, както и на Герена такива недоразумения като Матондо и Мюлдер да си тръгнат заменени от българчета, ако не от нашата школа, то поне да са млади и перспективни българи.

Аз се надявам да се промени политиката в ДЮШ-овете, като цяло и да не се викат деца, които са син на еди кой си, а такива, които имат качества, защото имам някакво такова чуство, че има доста такива, които нямат и грам талант, но са в отбора и такива, които имат талант, но нямат ... да кажем връзки, с които да се уредят да са там.

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 28 май 2011 13:49

Най-лошото е, че нямаме достатъчно съвестни и класни треньори, които да придадат истински качества и манталитет на младите. Нямаме и достатъчно добра материална база за развитие на качествата. Нямаме и нужната мрежа от влиятелни мениджъри с име във футбола. Юношите явно не искат да следват добрия пример на Бербатов или Стилиян, а се впускат в чалга действителността и посредствеността. Голям футболист се става или с уникален талант, или с много, много работа. В България вечно разчитаме на огромния талант, защото просто работи никой не иска да върши. Свидетел съм на тренировки на ДЮШ, при които треньорът идва пиян, хвърля топката на децата и вика: "играйте", това не е нормално. Свидетел съм и как деца на по 14-15 години отиват пияни на тренировка, това също не е нормално. Как да очакваш после резултати? В истинските школи се мисли ЕДИНСТВЕНО за футбол и професионално развитие, за друго няма място. Сърбите имат школи, големи треньори и лобита в мениджърските среди от много време. Там явно са разбрали какъв е работещият модел, а ние просто си караме по инерцията на глупостта и посредствеността.

biofreeze
Контакти:

Мнениеот biofreeze » 28 май 2011 13:55

adameca написа:

Според мен е въпрос на мениджъри. Факт е, че освен Данчев и отчасти Танев ние нямаме футболни агенти! Друг е въпроса защо не ги налагаме. В последно време едниственият който налагаше млади играчи беше Мъри...

Прав си.Следя много изкъсо ситуацията в Левски през последните 4-5 години.Смело мога да твърдя,че изпуснахме не малко кадърни момчета,за да се дава шанс на някой чужденец или пък на някой на 27,тепърва да разкрива таланта си.Веднага бих посочил пример с 16-годишният Жак Коен.Лично,никога не съм го гледал,но съдейки от 50-те вкарани гола за един сезон,явно има хлюб. Не съм против чужденците,напротив Грийн,Гара,Дарко дигат здраво класата на отбора.БЕЗ ТЯХ НЕ МОЖЕ!В крайна сметка сме далеч от социализма и не можем да задържим кадърните българи,та да имаме и силно първенство.Просто трябва да се дава шанс,не само в мачове с/у Монтана в последния кръг,а и в други(2/3 от мачовете на Герена бием с по по над 3 гола,е мама му стара,толкова ли не могат да пуснат две деца да играят?!)

Потребителски аватар
naso
Контакти:

Мнениеот naso » 28 май 2011 17:24

boys85 написа:Тези "несправедливо пренебрегнатите наши юноши" не ми ги хвалете. 99% от тях са връзкарчета и манекенчета, изявяващи се на ниво само по дискотеките и баровете. Не случайно и националните ни гарнитури при юношите и младежите падат от който ги хване. А пък щом разни анонимници от 2-ра и 3-та дивизия на Франция идват тук и са с класа над другите, няма какво да говорим. Яко ни куца детско-юношеския футбол и трябват сериозни реформи. Другото са празни приказки. През това време можем да вземаме със свободни трансфери французи от 2-ра и 3-та дивизия. Такива с лопата да ги ринеш, а и поне са научени като малки да играят футбол в европейски школи.

ама има несправедливо пренебрегнати юноши на 2 нива, сещаш се
кой ти говори, за тези, пренебрегнати за първи път в А отбора? става въпрос за тези, които още в ДЮШ търкат пейката, понеже на други бащите "черпят" треньорите.
ГУНДИ Е ВЕЧЕН

Върни се в “Футбол - България”