Във Бургас пребиха сектанти от "Свидетелите на Йехова"!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Re: Във Бургас пребиха сектанти от "Свидетелите на Йехова"!

Мнениеот obi4am_pirin » 18 апр 2011 19:00

crap написа:
obi4am_pirin написа:
storm написа:Да се хванем на бас ? Я ми кажи какво се прави в евангелска църква разбирачо ?

storm не се занимавай с този!И той е като тези биячите!Търси си повод да млати!На бялото ще каже черно и почва...

:lol: :lol: :lol:
[offtopic]От всичките ти глупости и всичките празни приказки, тази беше най-безумна![/offtopic]
:lol: :lol: :lol:

Ясно уцелих в десетката!
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 18 апр 2011 19:00

Ето репортаж на dnes.bg.
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 18 апр 2011 19:01

dafquezz написа:Доколкото знам, разлика във вярванията между католическа и евангелска църква няма, разликата май е в отношенията с Ватикана... може и да бъркам, не съм вярващ, само съм чел Библията и малко история.

Вид протестанство е евангелизмът. Както и да е на мен не ми пречи, пречат ми само сектите. Християнство, мюсюлманство, будизъм щом са позволени, да си седят...
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

CapO
Контакти:

Мнениеот CapO » 18 апр 2011 19:01

С риск да ме нахраните всички, но щом не сте вярващи защо нападате различните течения на християнството. Аз съм атеист(скоро ще се кръстя в православна църква, защото ми се налага), но не преценявам хората по това дали ходят в евангелистка, баптистка или каквато и да било църква. Вярата е точно затова. Всеки намира нещо, което му харесва и решава да ВЯРВА. Това е ключовата дума. При мен нееднократно са идвали свидетелите на йехова да ме зарибяват. Ами да ви кажа не съм станал техен последовател. Не наричам Иисус Йехова. Не защитавам тези промити мозъци от йехова. Просто ми е странно защо невярващи се нахвърлят върху в случая евангелистката църква. За йехова ясно. От друга гледна точка не мисля, че психически здрав човек би могъл да се поддаде на промивките на сектите. Мисля си, че трябва да имаш големи проблеми, за да търсиш закрила и покровение от непознати хора с непознати богове, вярвания и обичаи.

CapO
Контакти:

Мнениеот CapO » 18 апр 2011 19:04

Както каза Спенс преди 10-тина години "Лесно е да мразиш трудно е да обичаш". И след десетина години нищо не се е променило. 99 % от хората мразят милиони неща, а обичат десетки... не е истина колко омраза се таи в хората.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 18 апр 2011 19:06

Капо, това е проблемът. Като хората са лабилни е най-неморалното нещо да се възползваш от това. Да не говорим в бедната ни и мизерна държавица как тези лабилните стават все повече. Пак казвам - против протестанството и в частност евангелизма нямам нищо против. Имам роднина, който ходи и свири по празници на вратите на хората, събират пари с евангелистите от хората и ги даряват на домовете за сираци. Как може да съм против това нещо? Но да ги караш да си продават апартаментите, да се отричат от материалното и да присвояваш парите на точно тези лабилни хора е откачено! Има една американска поговорка - Ако искаш да станеш богат, измисли си религия!

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 18 апр 2011 19:07

CapO написа:С риск да ме нахраните всички, но щом не сте вярващи защо нападате различните течения на християнството. Аз съм атеист(скоро ще се кръстя в православна църква, защото ми се налага), но не преценявам хората по това дали ходят в евангелистка, баптистка или каквато и да било църква. Вярата е точно затова. Всеки намира нещо, което му харесва и решава да ВЯРВА. Това е ключовата дума. При мен нееднократно са идвали свидетелите на йехова да ме зарибяват. Ами да ви кажа не съм станал техен последовател. Не наричам Иисус Йехова. Не защитавам тези промити мозъци от йехова. Просто ми е странно защо невярващи се нахвърлят върху в случая евангелистката църква. За йехова ясно. От друга гледна точка не мисля, че психически здрав човек би могъл да се поддаде на промивките на сектите. Мисля си, че трябва да имаш големи проблеми, за да търсиш закрила и покровение от непознати хора с непознати богове, вярвания и обичаи.

Ето го постът! Прочетете го внимателно и не създавайте излишно напрежение. Преди време имаше случаи свещеници от БПЦ да хоят по болниците и да разубеждават роднини на загинали да им даряват органте, че Бог се гневял...

CapO
Контакти:

Мнениеот CapO » 18 апр 2011 19:11

Приказката я знам. Не ме разбирай погрешно и аз не харесвам тези свидетели и другите секти, които се мъчат да промиват мозъците на хората. Обаче не бих ги замерял с камъни. Нито ще променя нещо с това, нито ще ми донесе някакво удоволствие. По-лошо най-вероятно някои от протестиращите ще ги осъдят по бързата процедура(не си спомням колко бяха глобите). Не е това начина да се разкарат йеховистите. Това клипче може да им донесе само плюсове - видите ли ние какви мъченици сме. В него те изглеждат добрите. Нали го осъзнаваш това ? Ако аз падна от луната и първото нещо, което видя е този протест и трябва да избера страна, то тя ще бъде на сектантите.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 18 апр 2011 19:13

Абсолютно съм съгласен. Това не е начинът... Въпросът е, че и държавата я няма...

CapO
Контакти:

Мнениеот CapO » 18 апр 2011 19:18

Да факт е, че държавата за някои майка за други е мащеха. Интересно ми е дали има заведени дела срещу държавата на пострадали от такива секти, на базата на това, че те са позволени от закона.

Върни се в “Архив”