Връщат казармата в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Искате ли да се върне казармата отново в България ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
leche_leche
Контакти:

Re: Връщат казармата в България

Мнениеот leche_leche » 29 мар 2011 14:57

Avgusta 1916 написа:
irriducibile1936 написа:Абсолютни глупости. Тая казарма е само и единствено загуба на време. А колкото до "Ако стане локална война...." не мога да повярвам че го казва министър!

И много хубави спомени остават!
Аз имам син и съм на мнение ,че казармата възпитава и създава полезни навици на младите хора .Не отричам ,че и простотиите никак не са малко.Освен това ще научат как да боравят с оръжие безопасно и съвсем законнно , а не от мерак и детска глупост някъде по улиците да се изпотрепят без да искат!
Приятелствата създадени в казармата остават за цял живот.
Служил съм в Стара Загора ,Шумен и Харманли.

+1
2000

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Мнениеот mormona » 29 мар 2011 15:01

batmanlevski написа:абе нее лоша идеята,момчетата които са минали през казарма са доста по- подисциплинирани и отговорни,докато останалите започвайки работа продължават да си мислят ,че са в училище. според мен поне 6 месеца ще са необходими,за да се поокопити младия мъж .

Учи се на дисциплина човек - вярно е. Лошото е ,че има много млади мъже дето и не си намират работа.Та още по-зле. Аз съм на 22 и работя от 2 и половина години...Все още някак ми се ще да се скрия от работаа ,да пропусна ако мага... една казарма би ме вкарала в правия път МОЖЕБИ! НО можеше и да скуба трева с пинсета и да мия кенефите , като изляза след 6 месеца да си се върна към старите порядки... то си е до човека.
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 29 мар 2011 15:03

dodo7271 написа:
batmanlevski написа:абе нее лоша идеята,момчетата които са минали през казарма са доста по- подисциплинирани и отговорни,докато останалите започвайки работа продължават да си мислят ,че са в училище. според мен поне 6 месеца ще са необходими,за да се поокопити младия мъж .

Глупости :) :) :) Казармата е чиста загуба на време. Управляват те и те командват най-простите хора в държавата. Не научаваш нищо полезно, освен как да откраднеш, как да излъжеш, как да се скриеш от нещо.

Много точно казано!
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
batty
Контакти:

Мнениеот batty » 29 мар 2011 15:05

obi4am_pirin написа: Резултатът е създаване на трудови навици, дисциплина и психически контрол. Затова трябва да има кръгла маса по този проблем, предлага депутатът.

Трудови навици, ред, дисциплина и какъвто ида е било контрол бил той на душата или на сфинктерите по тялото е задължение на родителите в едно семейство. Те та затова сме я втасали, щото много родители оставят децата си да ги възпитава някой друг, училището примерно, баба им или чичо им Ставри от съседното лозе. После се тюхкат по форуми и седянки, поколението било лошо, нямало дисциплина, нямало желание за труд. :mrgreen: Нема и да има! Калпави са родителите, а не новото поколение. Свикнали някой друг да им оправя живота, дори и възпитанието на децата им.

А този пример с Израел е просто феноменален. Тея там живеят на първата линия на фронта. Ние с кого ще се бием?
Последна промяна от batty на 29 мар 2011 15:06, променено общо 1 път.

Galfonek
Контакти:

Мнениеот Galfonek » 29 мар 2011 15:06

Абе ,тоя наред ли е с главата. Аз ,като съм служил ,да не би да имам понятие от техника на военни действия.Имаше 3-4 учения за година и половина ,които повече се скътава и убива време отколкото да е реално учение за военни действия.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 29 мар 2011 15:07

obi4am_pirin написа:
Parmalat написа:Аз съм на 21 изтърваха ме за казарма. :lol:

Щастливец! :) Аз бях в Плевен Банско и Гоце Делчев!!!Пак казвам Щастливец! :lol: :lol: :lol:

Един от най-добрите ми приятели е служил в Гоце Делчев. Ти кога си бил там. А тъй като съм далтонист, 2005 на последната военна комисия ме писаха НГВС,дори единият военен,който ми даваше военната книжка се шегуваше,че би излязал добър сапьор от мен Изображение

[offtopic]Сложих и анкета към темата, аз гласувах,че "Не мога да преценя"[/offtopic]
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 мар 2011 15:08

Parmalat написа:
Истината е че исках да мина през казармата да науча това онова за оръжията ама нали я спряха...

Човек, в казармата, която аз видях (2002) е последното място, където можеш да научиш нещо. А оръжието е нещо, което няма смисъл да се докосваш. ;)
Едва когато стрелях с Калашников станах истински пацифист осъзнавайки наистина грозната сила на оръжието (бе стрелбата с трасиращи куршуми ме изкефи да си кажа честно...). А иначе, нещото, кото можеш да усвоиш единствено е начините да бягаш от отговорност и скатаваш. Там това бе превърнато в изкуство и всеки, който не го владееше си патеше.
Гласувах "против". Това бе загубено време за мен. И за всеки, който бе там. Единственото хубаво беше може би в Казанлък, където след глада в Шумен ядях по 3 пъти на ден, нещо, което отдавна не правя. :mrgreen:
Последна промяна от metodito на 29 мар 2011 15:14, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
batty
Контакти:

Мнениеот batty » 29 мар 2011 15:10

dodo7271 написа:

Глупости :) :) :) Казармата е чиста загуба на време. Управляват те и те командват най-простите хора в държавата. Не научаваш нищо полезно, освен как да откраднеш, как да излъжеш, как да се скриеш от нещо.

Абсолютно! В казармата учиха как да се краде, къде от кухнята къде от някой склад, къде с цели влакове. :mrgreen:
А иначе за хубавите спомени дето оставали, ми нормално е. Който не е мушкал преди казармата се разтапя от умилиние като се сети за кака си Здравка примерно, дето я е мушкал някъде на къра след назрели дини и пъпеши или за лелката от стола дето прави свирки дари и на активно болни от трипер. :mrgreen:

Ужас!

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 29 мар 2011 15:11

mormona написа:

Учи се на дисциплина човек - вярно е. Лошото е ,че има много млади мъже дето и не си намират работа.Та още по-зле. Аз съм на 22 и работя от 2 и половина години...Все още някак ми се ще да се скрия от работаа ,да пропусна ако мага... една казарма би ме вкарала в правия път МОЖЕБИ! НО можеше и да скуба трева с пинсета и да мия кенефите , като изляза след 6 месеца да си се върна към старите порядки... то си е до човека.

В казармата нямаш право на мнение!Като ти кажат да свършиш няма отговор не!Казваш тъй вярно и после мислиш как!А в 21 като се изнесат офицерите да му мислят новобранците!В Плевен нямаше проблеми но в Банско особенно тези в Щабна рота бяха 2 новобранеца на 15 стари!Топеха им лагерите!В 21-30 се вадеше пиенето и цяла нощ!Казармата си е е.... работа!Не ти пука газиш или тебе ше те сгазат!И да си човек там за малко време ставаш говедо!
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
z.a.l.e.z.a
Контакти:

Мнениеот z.a.l.e.z.a » 29 мар 2011 15:14

Казармата е супер 2003 бях в Шумен 3 месеца там станах артилерист после 6 месеца в родната София бях командир на отделение.Имах такива моменти ,че и сега като се сетя сам си се заливам от смях.Вярно е има и тъпотии ,но след края се помни само хубавото.Все пак кога щях да се науча да пуцам с калашка или с 122мм самоходна гаубица.Само който е пукал за УВО с калашката знае какъв кеф е това.
НЕМАМ е най яката дума на света тези който са служили знаят.
Кръвтааа кипи в нашите сърца завинаги от ЦСКА .
Който не уважава ЦСКА ще СТРАДА.
http://wiki.answers.com/Q/Why_is_the_Le ... Euroidiots

Върни се в “Свободна зона”