Наказаха ЦСКА с един мач лишаване от домакинство

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Наказаха ЦСКА с един мач лишаване от домакинство

Мнениеот Tommi » 03 мар 2011 13:41

vaskonti написа:
Tommi написа:
emi_loko_plovdiv_usa написа:а аз пък виждам и то добре

А видя ли, че "Васил Левски" не е на 50 км. от София. ;)

Това изискване важи само ако противника не е съласен мачът да се играе на Националния.

Не съм съгласен. В Наредбата на БФС няма такова нещо, а Гонг (предполагам, че там си видял тази информация) какви наредби четат - не знам. Когато отборите са от един град и домакинът е лишен от домакинство, тогава може да се играе на друг стадион (без стадиона на домакина) в същия град.
От БФС може и да направят някакъв компромис, за да не ощетят Видима с по-дълго пътуване, но иначе няма как мачът да е в София.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 мар 2011 13:53

Udoji90 написа:За пореден път правилата не са измислени като хората. Хем трябва да сме на 50 км. в посока към града на гостуващия отбор, хем в тази посока има само един свестен стадион, хем не искат да ни пуснат на него, а пък ако гостите се били съгласили, можело и да не играем на 50 км от нашия град, а на стадиона, на който всъщност бяхме домакини целия първи полусезон и който се намира на няколкостотин метра от истинския ни клубен стадион... В някои случаи пък стадион в точната посока се намира, ама пък тамошният отбор също има домакински мач, затова не може там да се играе, или пък полицията отказва да пази на въпросния стадион... Заради подобни простотии Левски - Черноморец през есента на 2009 г. се игра в Ловеч. :shock:

Правилата са много добри, но ми се струва, че проблемите са заради телевизията. Ако се промени часът или денят на мача могат да се използват стадионите в Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Сливен. Мисля, че всички тези градове са по-близо до Севлиево, отколкото София.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 03 мар 2011 20:43

Tommi написа:
vaskonti написа:
Tommi написа: А видя ли, че "Васил Левски" не е на 50 км. от София. ;)

Това изискване важи само ако противника не е съласен мачът да се играе на Националния.

Не съм съгласен. В Наредбата на БФС няма такова нещо, а Гонг (предполагам, че там си видял тази информация) какви наредби четат - не знам. Когато отборите са от един град и домакинът е лишен от домакинство, тогава може да се играе на друг стадион (без стадиона на домакина) в същия град.
От БФС може и да направят някакъв компромис, за да не ощетят Видима с по-дълго пътуване, но иначе няма как мачът да е в София.

Точно защото в наредбата няма такова нещо е възможно да се случи - принципа "Каквото не е забранено е разрешено". Няма проблем да играят в София, стига Видима да са съгласни.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 мар 2011 21:11

vaskonti написа:Точно защото в наредбата няма такова нещо е възможно да се случи - принципа "Каквото не е забранено е разрешено". Няма проблем да играят в София, стига Видима да са съгласни.

Нали съм ти написал, че отбори от един град могат да играят в същия град. Видима и ЦСКА не са от един град.
С такава договорка между клубовете ще бъде нарушена наредбата на БФС, а това вече не е разрешено. ;)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 03 мар 2011 21:20

Tommi написа:
vaskonti написа:Точно защото в наредбата няма такова нещо е възможно да се случи - принципа "Каквото не е забранено е разрешено". Няма проблем да играят в София, стига Видима да са съгласни.

Нали съм ти написал, че отбори от един град могат да играят в същия град. Видима и ЦСКА не са от един град.
С такава договорка между клубовете ще бъде нарушена наредбата на БФС, а това вече не е разрешено. ;)

Ок, според наредбата обаче мачът трябва да се играе на стадион, намиращ се в посока на гостите. Само че такъв стадион има само в Ловеч, а ако те не го дадат какво става? Ако не се лъжа преди 2-3 години ЦСКА пак беше наказан и игра с Миньор на стадион Славия. Като се замисля Герена е именно в посока Севлиево :) Значи все пак може при да се правят "изключения" от железния правилник.
Иначе много ясно, че ако отборите са от един град мачът ще се играе в същия град просто защото иначе ощетен ще бъде гостуващият отбор.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 мар 2011 21:54

vaskonti написа:Ок, според наредбата обаче мачът трябва да се играе на стадион, намиращ се в посока на гостите. Само че такъв стадион има само в Ловеч, а ако те не го дадат какво става? Ако не се лъжа преди 2-3 години ЦСКА пак беше наказан и игра с Миньор на стадион Славия. Като се замисля Герена е именно в посока Севлиево :) Значи все пак може при да се правят "изключения" от железния правилник.
Иначе много ясно, че ако отборите са от един град мачът ще се играе в същия град просто защото иначе ощетен ще бъде гостуващият отбор.

Заради телевизията (за да не се променя часът или датата на мача) нищо чудно да бъде направен компромис.
Иначе, ако отборът не предостави в определен срок поне два терена (от които Спортно-техническата комисия да утвърди къде ще се играе мачът), следва служебна загуба. Но в случая няма да е много справедливо, защото ако се спазва стриктно наредбата и не се променя часът/денят на мача, няма начин да се осигурят терени.

Върни се в “ЦСКА”