Инструктаж за пловдивски футболни запалянковци

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912
Мнения: 5407
Регистриран на: 30 юни 2008 23:05
Местоположение: Тракия,Пловдив

Инструктаж за пловдивски футболни запалянковци

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 31 юли 2008 15:08

Пускам ви тази статия на Христо Андонов,много е забавна,сигурно много от вас са я 4ели.Дано не я истрият :)

Здравейте, камикадзета .

Така смятам вече да се обръщам към всички футболни фенове, изкушени да наблюдават любимите си отбори по стадионите.

И не без основание.

Във времена, в които футболни трибуни просто се сгромолясват, а мазилката пада от тавана като презряла праскова в сливенска овощна градина, се искат бая здрави нерви и достатъчно големи топки (футболни), за да бъдеш редовен посетител на мачове от българското първенство.

Е, разбира се има и доста по-опасни занимания, но по степен на риска футболния запалянко със сигурност е в топ 3 .

Сега аз воден от моята безгранична любов към играта и желанието да бъда в помощ на другите, без значение на клубната им принадлежност, ще се опитам да ви дам няколко ценни съвета, свързани с оцеляването ви по пловдивските стадиони.

Изпълвайки точно предписанията, ви гарантирам, че ще се приберете жив и здрав удома, с чувство на добре изпълнен запалянковски дълг.

Започваме инспекцията на стадионите от несъмнено най-опасния в града ни, и предизвикващ основателни притеснения - стадиона в квартал Лаута.

Като за начало , стадионът може да се прекръсти от “Лаута” на “Хайдута”.
Ясно е ,че на него редовия запалянко се чувства повече като хайдутин , подложен на обстрел, отколкото като фен.

За име също е подходящо и “Ал Кайдута”. Може да се отдаде под наем на българската фракция на Ал Кайда, да им се иска годишен наем от 10 милиона долара , и с наема за 5 години, да се съберат пари за нов стадион. И без това е по-подходящ за боен тренировъчен полигон, отколкото за спортно съоражение.

Но ако все пак на него продължават да се играят футболни мачове, то задължително спазвайте следните правила за безопасност:

1. Ако решите да наблюдавате мача, седнал някъде под козирката, наличието на каска на главата ви е задължително ! За всеки случай си носете и кирка, ако се срути цялата козирка и ви затрупа, да можете да се изринете после.

2. Ако сте в агитката за гости и сте се настанили на трибуната срещу изкорменото информационно табло, то задължително трябва да сте оборудван с джипиес система за откриване. Възможно е трибуната да се срути и след това да ви издирват. А за да не се стига дотам ,че трибуната да рухва, съвета ми е, просто да не шумите много. Ако любимия ви отбор отбележи гол, не ставайте всички на крака и не скачайте от радост. Няколко секунди аплодисменти и широка усмивка са достатъчни. Най-силната ми препоръка тук даже е, да си приготвите табелки с числата от 1 до 10 и когато нещо на терена ви хареса , или не, да го оценявате с табелката, като съдия по скокове във вода. Така е абсолютно сигурно ,че трибуната няма да рухне и вие ще се приберете жив и здрав след мача . А, забравих да кажа .... За гол , вдигайте табелка с 10 .

Следва инструктаж за един стадион, който също е особено рисков.
Има много минуси, но има и един голям плюс. Намира се на 200 метра от Окръжна болница и ако не дай си боже нещо ви се случи, поне бързо ще бъдете прегледан . Или описан и оставен за аутопсия, зависи от случая ..
Става въпрос за стадиона на Марица.

Ето и основното правило, което важи там :

1. Не е препоръчително посещението му в пролетния полусезон и по-конкретно в седмиците на пълноводие на едноименната река. Възможно е заливане и наводнение. Необходимите ви подръчни средства , ако решите все пак да ходите на мач в този период : плавници, шнорхел , кислородна маска. Ако сте с деца на мача, вземете им поясите и надуваемия дюшек , какво толкова. Допълнителни средства : въдица, харпун , рибарско столче, бял и червен червей. При всички положения, препоръчително е винаги преди да отидете на мач на Марица, да гледате филма “Титаник” , един вид превенционално.

2. Не забравяйте, също така, че често по време на мач се случва над главите ви да прелитат влакове, ако седите на трибуната срещу централната. Все пак железопътните релси са точно на 10 метра от последните редове.
Странното е ,че независимо дали резултата е 0:0 или 5:5 , машиниста натиска клаксона на Локомотива така, сякаш надува сирена за ядрено нападение над страната. Затова, задължително си носете и тампони за уши. Ако сте футболист, това разбира се не важи, защото ще имате непредвидени спорове със съдията.

Сега ще се разходим и до третия по степен на риска стадион в Пловдив – този на Спартак.

Веднага бързам да уточня, че за да наблюдавате този мач , съвсем не е нужно да присъствате на стадиона. Има къде къде по-уютни местенца.
Препоръчвам ви в 10-15 минути преди мач на този стадион , да хванете автобус номер 11 от спирката на хотел “Тримонциум”. Рейсът би трябвало да мине по булеварда , на който е стадиона точно за началото на мача, а гледката от седалките в автобуса е прекрасна. Разполагате с всички екстри – седите на кожена седалка, на топло сте , наблюдавате най-интересния момент в мача – първия съдийски сигнал. Следва курс с рейса до последната му спирка, обръщане и преминаване покрай стадиона за началото на второто полувреме. Не се безпокойте, няма да изпуснете нищо интересно, защото Спартак първото полувреме не бележи голове. Гол може да падне между 80-95-та минута, когато вие, отново в рейса , правите 4-ия курс около стадиона.
Питате се, къде тогава е риска в мача на Спартак ?!
Риска е, ако кондуктора ви усети още в началото,че сте футболен гратисчия, и ви таксува с 5 билета наведнъж, затова не носете никакви отличителни белези ,че сте от Спартак. То не ,че някъде се продават, ама за всеки случай.

Преминаваме към стадиона на Ботев, който е най-опасен не толкова за запалянковците, колкото за гостуващия отбор и за съдиите.

Но и за запалянковците имам един съвет :

1. Задължително се ваксинирайте против тетанус преди да влезете на стадиона. Множество огради и метални конструкции, на които са закрепени подобията на седалки, са ръждясали и изгнили.

2. Избягвайте да поглеждате към светлинното табло. Не защото резултата няма да ви хареса, а защото същото е особен вид антика. Навярно никъде другаде в Европа няма подобно. Крушките по него светят на принципа “обича ме , не ме обича” и едно ,че няма да разберете какъв е действителния резултат, друго ,че може да потънете в носталгичен унес, съзерцавайки го , и да пропуснете голяма част от мача.

Отборите , които гостуват на стадион “Христо Ботев” трябва да имат две-три неща наум . Влизането в тоалетната в тяхната съблекалня да става задължително с противогаз, а стъкълцата за очите на противогаза да са много добре изчистени, защото съществува възможност, играчът да не улучи и да падне в тоалетната.
Същата е от груб селски тип, изискваща силно приклякане в поза буква “М” , като Миризма.

Втория съдия на същия стадион е препоръчително също да се движи с каска, особено ако не е съвсем наясно с правилото за засадите, а на терена се играе важен мач, като например пловдивско дерби.

От мен , приятно гледане.

Потребителски аватар
petela
Мнения: 286
Регистриран на: 15 юли 2008 18:45
Контакти:

Re: Инструктаж за пловдивски футболни запалянковци

Мнениеот petela » 31 юли 2008 15:25

От София съм,но веднъж съм ходил на стадион Христо Ботев за някакъв мач с Вихрен май беше..не си спомням..е не е толкова лош стадиона на Ботев..е,не е изобщо супер,ама става,иначе като съм гледал по телевизията,стадионът на Лаута е в много лошо състояние,а на стадионите на Спартак ПД и Марица ПД не съм бил,но предполагам,че и те не са цвете.Просто в България стадионите са в много лошо състояние,макар и с малки изключения-напр. от провинциалните стадион "Спартак" в град Варна е в отлично състояние,също тако и стадиона на Нафтекс.Васил Левски си е европейски стадион,Герена беше като разорана нива,обаче гледам и него го поуправиха и стана годен за игра.Стадиона на Славия не е зле,е на Локо София е жалка картинка,като имате предвид,че това е стадион в София,ама нищо..А стадионът на моя любим отбор ЦСКА преди си беше чудесен,ама сега..надявам се да го оправят и него.
А иначе статията е много интересна,браво че си се сетил да я качиш тук.
ПОДКРЕПА ЗА КРУМ САВОВ-ИСТИНСКИЯТ ЖУРНАЛИСТ!!!

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912
Мнения: 5407
Регистриран на: 30 юни 2008 23:05
Местоположение: Тракия,Пловдив

Re: Инструктаж за пловдивски футболни запалянковци

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 31 юли 2008 15:35

Националния,литекс,нафтата,сливен може би,на говедата може би,вси4ко останало е ужас.ние в Пловдив от 5 стадиона ся нямаме нито един за света.В статията не се споменава стадион Пловдив,които е наи големия в България и в същото време може би наи опасния!

Darkelf
Мнения: 55
Регистриран на: 28 май 2008 15:12
Контакти:

Re: Инструктаж за пловдивски футболни запалянковци

Мнениеот Darkelf » 31 юли 2008 15:51

PLOVDIV PEE 1912 написа:Националния,литекс,нафтата,сливен може би,на говедата може би,вси4ко останало е ужас.ние в Пловдив от 5 стадиона ся нямаме нито един за света.В статията не се споменава стадион Пловдив,които е наи големия в България и в същото време може би наи опасния!

Пловдив и стадион - няма такова.Дори и да го направят нормален , след едно пловдивско дерби пак ще изглежда както сега.Жалка картинка са пловдивските лумпени , но във всеки отбор ги има за жалост

Потребителски аватар
petela
Мнения: 286
Регистриран на: 15 юли 2008 18:45
Контакти:

Re: Инструктаж за пловдивски футболни запалянковци

Мнениеот petela » 31 юли 2008 16:17

PLOVDIV PEE 1912 написа:Националния,литекс,нафтата,сливен може би,на говедата може би,вси4ко останало е ужас.ние в Пловдив от 5 стадиона ся нямаме нито един за света.В статията не се споменава стадион Пловдив,които е наи големия в България и в същото време може би наи опасния!



Е, и на ЦСКА преди вечното дерби стадиона си беше супер,ама после имаше много изпочупени седалки-целият сектор Б(чудно защо ли :?: :!: :?: ).Но сега правят ремонт, и се надявам скоро отново да бъде на ниво.
ПОДКРЕПА ЗА КРУМ САВОВ-ИСТИНСКИЯТ ЖУРНАЛИСТ!!!

Потребителски аватар
MoNteSo
Мнения: 2276
Регистриран на: 25 мар 2008 17:45
Местоположение: Перник
Контакти:

Re: Инструктаж за пловдивски футболни запалянковци

Мнениеот MoNteSo » 31 юли 2008 16:23

petela написа:
PLOVDIV PEE 1912 написа:Националния,литекс,нафтата,сливен може би,на говедата може би,вси4ко останало е ужас.ние в Пловдив от 5 стадиона ся нямаме нито един за света.В статията не се споменава стадион Пловдив,които е наи големия в България и в същото време може би наи опасния!



Е, и на ЦСКА преди вечното дерби стадиона си беше супер,ама после имаше много изпочупени седалки-целият сектор Б(чудно защо ли :?: :!: :?: ).Но сега правят ремонт, и се надявам скоро отново да бъде на ниво.


А Сектор Г кой ви го строши бе ? Малеее колко сте жалки, ега ви затрият и вас и говедата :shock: :shock: :shock: :shock:

Потребителски аватар
lisynger
Мнения: 3235
Регистриран на: 03 юни 2008 22:01
Местоположение: София,Люлин
Контакти:

Re: Инструктаж за пловдивски футболни запалянковци

Мнениеот lisynger » 31 юли 2008 16:52

ако за стадионите се полагаха елементарни грижи преди всеки сезон нямаше да сме на това дередже
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
klamer4o
Мнения: 117
Регистриран на: 31 юли 2008 17:06
Контакти:

Re: Инструктаж за пловдивски футболни запалянковци

Мнениеот klamer4o » 31 юли 2008 17:15

Градския стадион в Русе, откъдето съм си и аз де, не разполага със пластмасови седалки или работещо светлинно табло, но поне е добре укрепен и не спада към категорията "рушащи се". Освен това всеки сезон бива основно освежаван и винаги ти е кеф да гледаш мач на него. Това лято терена бе изцяло подменен и в момента е по-добър от сигурно тези, на половината отбори от "А" група... Стадиончето е с капацитет 22 000 и е едно от малкото, които не получихаа никакви забележки от БФС тази година при лицензирането. Та... Ний тука в РусИ смИ дУволнИ =]

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912
Мнения: 5407
Регистриран на: 30 юни 2008 23:05
Местоположение: Тракия,Пловдив

Re: Инструктаж за пловдивски футболни запалянковци

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 31 юли 2008 17:21

klamer4o написа:Градския стадион в Русе, откъдето съм си и аз де, не разполага със пластмасови седалки или работещо светлинно табло, но поне е добре укрепен и не спада към категорията "рушащи се". Освен това всеки сезон бива основно освежаван и винаги ти е кеф да гледаш мач на него. Това лято терена бе изцяло подменен и в момента е по-добър от сигурно тези, на половината отбори от "А" група... Стадиончето е с капацитет 22 000 и е едно от малкото, които не получихаа никакви забележки от БФС тази година при лицензирането. Та... Ний тука в РусИ смИ дУволнИ =]

Поздрави за стадиона брато,дано и ние скоро си видим колежа и голямата къща така !

Потребителски аватар
MoNteSo
Мнения: 2276
Регистриран на: 25 мар 2008 17:45
Местоположение: Перник
Контакти:

Re: Инструктаж за пловдивски футболни запалянковци

Мнениеот MoNteSo » 31 юли 2008 17:24

Извинявай, но за тоя стадион ли ни говориш - http://clubs.bul-foot.org/html/stadium/ ... v-Ruse.htm :?:


Върни се в “Ботев”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 40 госта