Меси ли заслужаваше "Златната топка"?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Меси ли заслужаваше "Златната топка"?

Да
64
34%
Не
117
63%
Не мога да преценя
5
3%

Общо гласове: 186

Потребителски аватар
paskal40
Контакти:

Re: Меси ли заслужаваше "Златната топка"?

Мнениеот paskal40 » 10 яну 2011 23:19

фифи перото написа:
paskal40 написа:
фифи перото написа:И на барЦелона пак ще подарят победа срещу Челси ..или някой друг... :mrgreen:

Пиши имената на отборите с уважение ако обичаш... писна ми в тия форуми от анти-Барселона настроения! Квото са дали на Барселона срещу Чесли са си го взели следващата година срещу Интер...

Защо не се запиташ какво поражда тези настроения?!И явно си доста млад-до 89 у нас всички журналисти така наричаха отбора-Барцелона...Да ви е честита ..абе всичко да ви е честито...имате пари,правите се на "милосърдни"...Взимайте ,докато можете...МЕСИ е най-великият!

Ми като напишеш "барЦелона" и "Барцелона" има разлика!(Ти много добре знаеш за какво ти говоря не случайно си го написал така). Да ти кажа питал съм се какво кара хората да мразят отбора и се сещам само за едно: Барселона в момента прави смешни голяма част от противниците си и то го прави със футболисти от школата си. Да отбора има пари и това се дължи на факта ,че има много фенове който си купуват много тениски , шалчета и прочие...съответно имат голям интерес към мачовете им от там спонсори , ТВ права , реклами и други... "Правете се на милосърдни" - отбора плаща за да е милосърден ,а не се прави както ти казваш...кой друг отбор го прави - със сигурност се броят на пръстите на едната ръка! Да честито ни е защото в момента отбора бере плодовете на дълги години инвестиране в школа ,идеология и време и никой не може да отнеме момента на величие който си е изцяло заслужен и неоспорим! Че Меси е най великият също е вярно макар и аз да мисля ,че отличието повече заслужаваше Шави ,а Снайдер трябваше да е втори! Не умаловажавам триумфа на Интер ни най малко напротив това бе огромен успех за тях ,но мисля се видя и истинският заслужил триумфите на Интер си взе златната топка за треньор номер 1...Защото без него Интер се върна където беше,че даже и по назад се върна!
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.

theprideofplovdiv
Контакти:

Мнениеот theprideofplovdiv » 10 яну 2011 23:21

gamaun написа:Наличието на Световно или Европейско първенство определено изкривява класацията, защото хората се подвеждат от отборния успех, а тук състезанието е индивидуално. Я си представете, че някой гениален на фона на останалите футболист е от Лаос или Фарьорските острови? Та той всяка втора година би бил игнориран, защото дори няма да участва на тези първенства, колкото и велик да е (освен ако не си смени националността).
Приветствам тазгодишното красиране, струва ми се възможно най-справедливото. И си е един вид доказателство кой е по-по-най: Клубът на най-добрия футболист спечели с 5:0 срещу клуба на най-добрия треньор.
[offtopic]Истинският талант може да блести дори във В група![/offtopic]

Аха,ок!По твоята логика,най-добрите трябва да са подредени така:
1.Меси
2.Роналдо
3.Робен
4.Шави
5.Рибери

Иначе и Наско Курдов е вкарал 30 гола за Ботев във "В" група...Искам да кажа,че е МНОГО важно големите играчи,да играят като такива в ГОЛЕМИТЕ МАЧОВЕ.Меси и Роналдо имат по над 50 гола за годината,ама повечето им са на отборите от Примера дивизион.В смисъл един гол на световното на Иниеста според мен са равнява на 30 от Ла Лига/Сериа А/Премиер Лийг!Затова смятам,че най-заслужил е Снайдер-той вкара 5 гола в Световното и направи 3 асистенции(никой халф няма толкова голове колко него).Беше ключова фигура за требъла на Интер,а и в момента пак е в много добра форма.А Меси,та той направи трагично Световно първенство и стигна до полуфинал на ШЛ.Загуби и Купата на Краля.Мисълта ми е,че един играч,ако е толкова добър индивидуално,той би трябвало да решава важни мачове=>да печели титли.Просто няма такова понятие като добър играч без титли.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 10 яну 2011 23:23

ЦСКА-83 написа:По-добър футболист от Меси за момента няма.За мен конкуренцията беше Меси/Роналдо.Това са футболистите които са в устите на хората,по медии и голмайсторски класации.

Браво на автора на мнението. Най-точното от от всички които изчетох досега.

Меси или Роналдо, това е. И двамата вкарват много, но Меси е по-добър защото има невероятно владеене на топката. На пръв поглед забил нос в земята и лъже 2-3 от другия отбор и точно когато очакваш че ще я загуби извежда някой съотборник сам срещу вратаря с гениален пас. Браво на момчето. Има си вроден талант.
За тези които са за Шави и Иниеста. Ми то сравнението с тях е най-лесно защото са в един отбор с Меси. Еми като гледам Барса най-блести Меси. Това е то. Има си го вродено човека - евала. Какво като са играли на световното с 2 мача повече? Това нито ги прави по-добри, нито нищо.

1. Меси
2. Роналдо
3. Вия
4. Шави и т.н.

gamaun

Мнениеот gamaun » 10 яну 2011 23:23

stg333 написа:Предполагам че тук има хора които помнят Зидан, или Роналдо ама оня истинския, искам да попитам че ме мързи да направя справка, те през цялата си кариера ли ставаха неизменно първи за златната топка или само от време на време, а Марадона беше ли 10 пъти по ред носител докато играеше щото не си спомням да е имал някаква конкуренция, Златната топка ВИНАГИ до днес се е давала за най добри постижения през текущата година а не за това кой е бил най популярния или най добрия , последното е доста относително , футболист в момента.

А някой да спори, че класирането винаги е било обективно?

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 10 яну 2011 23:24

paskal40 написа:
фифи перото написа:И на барЦелона пак ще подарят победа срещу Челси ..или някой друг... :mrgreen:

Пиши имената на отборите с уважение ако обичаш...-Барселона пи сна ми в тия форуми от антинастроения! Квото са дали на Барселона срещу Чесли са си го взели следващата година срещу Интер...

Защо не се запиташ какво поражда тези настроения?!И явно си доста млад-до 89 у нас всички журналисти така наричаха отбора-Барцелона...Да ви е честита ..абе всичко да ви е честито...имате пари,правите се на "милосърдни"...Взимайте ,докато можете...МЕСИ е най-великият![/quote]
Ми като напишеш "барЦелона" и "Барцелона" има разлика!(Ти много добре знаеш за какво ти говоря не случайно си го написал така). Да ти кажа питал съм се какво кара хората да мразят отбора и се сещам само за едно: Барселона в момента прави смешни голяма част от противниците си и то го прави със футболисти от школата си. Да отбора има пари и това се дължи на факта ,че има много фенове който си купуват много тениски , шалчета и прочие...съответно имат голям интерес към мачовете им от там спонсори , ТВ права , реклами и други... "Правете се на милосърдни" - отбора плаща за да е милосърден ,а не се прави както ти казваш...кой друг отбор го прави - със сигурност се броят на пръстите на едната ръка! Да честито ни е защото в момента отбора бере плодовете на дълги години инвестиране в школа ,идеология и време и никой не може да отнеме момента на величие който си е изцяло заслужен и неоспорим! Че Меси е най великият също е вярно макар и аз да мисля ,че отличието повече заслужаваше Шави ,а Снайдер трябваше да е втори! Не умаловажавам триумфа на Интер ни най малко напротив това бе огромен успех за тях ,но мисля се видя и истинският заслужил триумфите на Интер си взе златната топка за треньор номер 1...Защото без него Интер се върна където беше,че даже и по назад се върна![/quote]

За Специалния си много прав..Моли се да не остане още 1 година в Реал...
И ще ги кажа нещо-испанското първенство ми е безразлично...и безинтересно...така,че нямам спорове с теб..За Барселона писах по-нагоре...
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

gamaun

Мнениеот gamaun » 10 яну 2011 23:32

theprideofplovdiv написа:
gamaun написа:Наличието на Световно или Европейско първенство определено изкривява класацията, защото хората се подвеждат от отборния успех, а тук състезанието е индивидуално. Я си представете, че някой гениален на фона на останалите футболист е от Лаос или Фарьорските острови? Та той всяка втора година би бил игнориран, защото дори няма да участва на тези първенства, колкото и велик да е (освен ако не си смени националността).
Приветствам тазгодишното красиране, струва ми се възможно най-справедливото. И си е един вид доказателство кой е по-по-най: Клубът на най-добрия футболист спечели с 5:0 срещу клуба на най-добрия треньор.
[offtopic]Истинският талант може да блести дори във В група![/offtopic]

Аха,ок!По твоята логика,най-добрите трябва да са подредени така:
1.Меси
2.Роналдо
3.Робен
4.Шави
5.Рибери

Иначе и Наско Курдов е вкарал 30 гола за Ботев във "В" група...Искам да кажа,че е МНОГО важно големите играчи,да играят като такива в ГОЛЕМИТЕ МАЧОВЕ.Меси и Роналдо имат по над 50 гола за годината,ама повечето им са на отборите от Примера дивизион.В смисъл един гол на световното на Иниеста според мен са равнява на 30 от Ла Лига/Сериа А/Премиер Лийг!Затова смятам,че най-заслужил е Снайдер-той вкара 5 гола в Световното и направи 3 асистенции(никой халф няма толкова голове колко него).Беше ключова фигура за требъла на Интер,а и в момента пак е в много добра форма.А Меси,та той направи трагично Световно първенство и стигна до полуфинал на ШЛ.Загуби и Купата на Краля.Мисълта ми е,че един играч,ако е толкова добър индивидуално,той би трябвало да решава важни мачове=>да печели титли.Просто няма такова понятие като добър играч без титли.

Съгласен съм с твоята класация, дори те поздравявам за добрата преценка.
За Курдов няма как да се каже отсега - то ще си проличи след година и половина в А група или след две и половина в някой европейски турнир, засега си е само талант.
А ако имаш някакви съмнения за това кой е най-добрият футболист в света за момента - просто погледай повечко репортажи от мачове.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 10 яну 2011 23:33

gamaun написа:
Да отговоря и на мародератора ,че да не се засегне ;)
Наличието на достатъчен брой просто много добри футболисти в един отбор може да донесе купа, но няма да направи никого от тях равен по качества на някой гений, играещ по волята на съдбата в тим, неспечелил купа тази година. Да определят награда за най-много призове на отбор и да я дават на капитана му тогава. Затова считам за справедлива и въведената друга награда - за треньор, защото треньорът е в основата на клубните успехи.

ОК,съгласен съм, но наградата "Златната топка" се дава за постижения през годината,затова се казва "Златната топка за 2010", а не за цялостен принос. Ако се даваше за талант или гений, Марадона трябва да има 15 "Златни топки". През 2009 година, Барселона спечели 6 купи, абсолютно заслужено я дадоха на Меси, 2010 Интер печели 5 трофея,но няма техен играя дори в тройката. Имало световно първенство. Но пак никой от световния шампион не я взе Изображение
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 10 яну 2011 23:35

pomiqrat написа:Златната топка не трябва ли да се дава на най-добрия през годината, а не на някой изиграл 10 силни мача през годината (Снайдер) или спечелил 10 купи през годината.

Да.на Спас Делев :mrgreen:
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
paskal40
Контакти:

Мнениеот paskal40 » 10 яну 2011 23:37

фифи перото написа:За Специалния си много прав..Моли се да не остане още 1 година в Реал...
И ще ги кажа нещо-испанското първенство ми е безразлично...и безинтересно...така,че нямам спорове с теб..За Барселона писах по-нагоре...

Много прав съм и за други неща ама няма кой да си признае...!
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 10 яну 2011 23:37

Златната топка не трябва ли да се дава на най-добрия през годината, а не на някой изиграл 10 силни мача през годината (Снайдер) или спечелил 10 купи през годината.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Архив”