Джосеп Гуардиола коментира в шеговито настроение отношенията си с Жозе Моуриньо на своята днешна пресконференция. Запитан дали би работил със Специалния, Пеп отсече през усмивка, обръщайки се към репортера: "Нито като първи, нито като втори треньор. Ти май добре си се подготвил снощи, а?!".
Наставникът на Барса продължи: "Ваша е вината футболистите ми да говорят за Моуриньо, както той казва, тъй като ги питате, а те са възпитани и отговарят. Аз не ги карам да отвръщат на Моуриньо, а единствено да уважават клуба и съперника".
Гуардиола бе накаран да коментира и думите на Специалния, че би му дал 50-годишен договор, ако бе президент на "блаугранас": "А аз си мислех, че ме обича... Явно въобще не ме обича, защото ако за две години успях да изгубя толкова коса, представете си ме след 50!".
Пеп допълни, че не може да отпише възможността след време да постъпи като Моуриньо спрямо съдията на мача с Мурсия Парадас Ромеро, но ще опита да се сдържа "за доброто на клуба". "Испанският футбол продължава да бъде все така напряган от изявления както винаги", коментира специалистът това, че треньорът на Спортинг Пресиадо нарече Моуриньо "отрепка".