"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Мнениеот dafquezz » 13 окт 2010 22:25

Пичове, стегнете се. Тоя спор с Морски, и най-вече със Зигфрид, съм го водил преди време. Научих много от него, най-вече, че е безмислен. Нито те могат да докажат съществуването на Бог, нито аз несъществуването му, нито е нужно по начало нещо подобно да бъде доказвано. Тези неща са личен избор и не бива да бъдат налагани. Все едно да убеждавам всички тук да бъдат цесекари, просто не става така...
И както вече казах, не бъркайте църква с религия, не е едно и също.

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 13 окт 2010 22:27

Преди стотици години тарикати-хора дали на глупаци-хора лист с написани заповеди,казали им "ето какво бог ви казва да правите" и религията е готова(в различните краища на света,според интересите им). След стотици години поколения на тарикати-хора зад различни институции живеят на гърба на глупаци-хора и продължават да ги "учат" как трябва да се живее. Ти от кои хора си?
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 13 окт 2010 22:28

dafquezz написа:Пичове, стегнете се. Тоя спор с Морски, и най-вече със Зигфрид, съм го водил преди време. Научих много от него, най-вече, че е безмислен. Нито те могат да докажат съществуването на Бог, нито аз несъществуването му, нито е нужно по начало нещо подобно да бъде доказвано. Тези неща са личен избор и не бива да бъдат налагани. Все едно да убеждавам всички тук да бъдат цесекари, просто не става така...

Прав си, радвам се, че си го разбрал! Прсото няма как да не реагирам на обидите и нападките на хора, защо видите ли съм станал християнин! Бил съм будала и т,н! Всеки има правото да мисли и да вярва в каквото иска! Аз да наричам ли будали и заблудени хората, които не са вярващи не споделят мнението ми? :shock:

Потребителски аватар
mertezaker
Контакти:

Мнениеот mertezaker » 13 окт 2010 22:29

Cesc Fabregas на 13 Окт 2010 22:24

megan fox написа:

mertezaker написа:Момчета, темата е много обширна и няма как да бъде даден точен отговор на всичко, така че не се впрягайте, аз лично вярвам в БОГ или по-точно в силата, наречена СПРАВЕДЛИВОСТ, така че хората трябва да вярват в справедливостта и да имат страх от нещо по-висше от нас!

Нали се сещаш, че има ОГРОМНА разлика м/у Справедливост и Бог?! ;)

И аз е разбирам каква справедливост има пияни шофьори да убиват 5 годишни деца, или някой извратеняк да изнасили, убие и продаде органите на някое малко дете? Къде е справедливостта на вашия Бог?

Нито ти ще си промениш мнението, нито аз :) Може по този начин да се наказва друг, просто приемете че едни вярват в едно, втори в друго, трети не вярват и така ;)

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 13 окт 2010 22:34

Cesc Fabregas написа:направо ви се чудя как може да вярвате в такива манипулационни простотии като религиите! :lol: :roll: :!:

Няма по-голяма мафия от религията ;)
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 13 окт 2010 22:39

mertezaker написа:
Cesc Fabregas на 13 Окт 2010 22:24

megan fox написа:

mertezaker написа:Момчета, темата е много обширна и няма как да бъде даден точен отговор на всичко, така че не се впрягайте, аз лично вярвам в БОГ или по-точно в силата, наречена СПРАВЕДЛИВОСТ, така че хората трябва да вярват в справедливостта и да имат страх от нещо по-висше от нас!

Нали се сещаш, че има ОГРОМНА разлика м/у Справедливост и Бог?! ;)

И аз е разбирам каква справедливост има пияни шофьори да убиват 5 годишни деца, или някой извратеняк да изнасили, убие и продаде органите на някое малко дете? Къде е справедливостта на вашия Бог?

Нито ти ще си промениш мнението, нито аз :) Може по този начин да се наказва друг, просто приемете че едни вярват в едно, втори в друго, трети не вярват и така ;)

Ок, аз не искам да го приоменям, но не намирам логиката да наказваш други хора чрез смъртта на "невинните му чеда, които той толкова много обича!" :roll:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 13 окт 2010 22:40

MORSKI написа:
dafquezz написа:Пичове, стегнете се. Тоя спор с Морски, и най-вече със Зигфрид, съм го водил преди време. Научих много от него, най-вече, че е безмислен. Нито те могат да докажат съществуването на Бог, нито аз несъществуването му, нито е нужно по начало нещо подобно да бъде доказвано. Тези неща са личен избор и не бива да бъдат налагани. Все едно да убеждавам всички тук да бъдат цесекари, просто не става така...

Прав си, радвам се, че си го разбрал! Прсото няма как да не реагирам на обидите и нападките на хора, защо видите ли съм станал християнин! Бил съм будала и т,н! Всеки има правото да мисли и да вярва в каквото иска! Аз да наричам ли будали и заблудени хората, които не са вярващи не споделят мнението ми? :shock:

Има и нещо друго. Когато спориш за нещо, трябва да си запознат. Аз съм чел Библията, смятам я за страхотен наръчник за цивилизоване на диви народи, от чисто историческа гледна точка. Като гледам обаче правописа на доста "атеисти" тук, си мисля, че са такива по-скоро поради липса на възпитание. Като любимите ми новоизлюпени националистчета, които плюят по турците на развален български, или на латиница.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 13 окт 2010 22:42

abiati написа:
Синьо сърце написа:Дали вярваш,или не-това е право на избор!Аз лично съм вярващ православен християнин,и ако е рекъл Господ,ще възпитам и децата си така!Аз не налагам никому да вярва,-обаче не приемам доводи от сорта" Религията е опиум за народа",или"фантасмагории".Хубаво-атеист си,но обоснови определението" фантасмагория"!Ти прочете ли Писанието,разбра ли за какво се говори там,та така лесно даваш определения?Ето-на 14.11. почват Коледните пости...Аз ги спазвам,не е лесно,но това си е мой проблем!Ти,като атеист,нямш такива терзания,можеш да плющиш печена луканка на Бъдни вечер!Какъв е проблемът?

Неразбрах дали за мен казваш,че сам атеист... ако е така в грешка си-православен съм и то силно вярващ.... имам си татоо с лика на Бог и съм горд с това,винаги ми напомня да съм добър...
Прав си за едно,във възпитанието на децата ни трява да се застъпи вярата...

Не,в никакъв случай!Даже тепърва щях да пиша,че когато казах"доказателства-бол",имах впредвид себе си,че не съм компетентен по много неща-ти си го разбрал по друг начин...И никога не съм смятал,че мнението ми е меродавно,то е просто едно мнение сред всички други...
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 13 окт 2010 22:42

dafquezz написа:
MORSKI написа:

Има и нещо друго. Когато спориш за нещо, трябва да си запознат. Аз съм чел Библията, смятам я за страхотен наръчник за цивилизоване на диви народи, от чисто историческа гледна точка. Като гледам обаче правописа на доста "атеисти" тук, си мисля, че са такива по-скоро поради липса на възпитание. Като любимите ми новоизлюпени националистчета, които плюят по турците на развален български, или на латиница.

Има такава тенденция за съжаление! Станали са атеисти, наци и т.н защото е модерно! А не защото имат виждане по въпроса или изповядват дадени възгледи!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 окт 2010 22:44

Преди 4 дни си говорих с Господ и мога да Ви кажа, че със сигурност има, защото ми отговори. КОйто иска нека ме мисли за луд, но пича ми даде знак.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”