Ето ти една снимка на второкласния отбор с малка база фенове, дето почти пълни 9ти септември. И хората са се качили да гледат от тополите щото им е по-удобно

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Пловдив1926 написа:Абсолютни глупости си написал приятелю. Явно доста са ти избелели спомените, но така е по-удобно налиЯко гостуване в Раковски на 30км от Пловдив, по-яко от на левскарите в Бареселона сега като се замисля
Pupper_ написа:Пловдив1926 написа:Абсолютни глупости си написал приятелю. Явно доста са ти избелели спомените, но така е по-удобно налиЯко гостуване в Раковски на 30км от Пловдив, по-яко от на левскарите в Бареселона сега като се замисля
Чакай да те питам и теб: Ти беше ли на въпросния мач? Опитвам се да намеря някой локомотивец, който да е бил на мача и да сподели преживявания от първа ръка, но уви ... само на преразказ с елементи на разсъждение попадам!
vhpvhp написа:Не спорете с буфери на исторически теми за посещаемост. Това е капан , в който те ви вкарват. Такава тема е абсурдна , защото всеки , който е над 35 години и е фен ,има лично спомени от ония времена и ще потвърди , че такъв спор е абсурден. БОТЕВ /ТРАКИЯ/ винаги е бил отборът на Пловдив и е събирал огромното мнозинство фенове на Града , както и от цяла Южна България. Локото винаги са били второкласен отбор с далеч по-малка база фенове , много от които през 70-те и 80-те ходеха редовно на мачовете на Тракия за да гледат ГОЛЯМ ФУТБОЛ . Това е неоспоримия факт , и всички по-възрастни фенове - било Ботевисти или Локомотивци, го знаят. Така че тези пуберитетски спорове - кой имал по-голяма публика ги нищят само фенчета , родени след 1990 - 1995 , които освен Митьо Селския друго не са виждали... Писах го няколко пъти - пловдивски футбол активно гледам от края на 70-те. Бил съм лично на всичките въпросни мачове - Локо - Берое на ст."9-ти Септември" , баража в София с "Осъм" /бяхме в агитката на Локото заедно с един приятел , локомотивец/ , както и нашите мачове с "Барса", "Байерн" ...и всичките дербита с "Левски" .... Мачът Локо-Берое беше дерби на "Б" групата - рекорд за посещение на втора дивизия за всички времена. Имаше около 40 0000 човека , стадиона беше почти пълен , но не и ПРЕПЪЛНЕН :!: В София баража имаше не повече от 15 - 20 000 човека. Основната група фенове на Локо пътува с БДЖИ по погрешка слезна на "Подуене" от където направи шествие до Националния...
5000 е максимума на пловдивските зрители тогава , пак повтарям - много често фенове на различни пловдивски отбори си ходехме едни други на мачовете да се подкрепяме , нямаше такава омраза между клубовете , а и имаше ГЛАД ЗА ФУТБОЛна живо ! На нашите мачове "9-ти Септември" се пукаше по шевовете !!! С "Барселона" е абсолютния рекорд по посещение на мач в България за всички времена - 65 000 човека. За да не мислите , че си играем с цифрите само може да се обясни , че тогава капацитетите на стадиона бяха приблизителни . Нямаше седалки индивидуални , а дълги пейки , или направо бетонни редове , както е на Пловдив горе на трибуните ,които можеха да се пълнят до откат ! Нямаше и ограничения в продаването на билети. . На мача с Барса стадионът се напълни до край 2 часа преди началния сигнал /а пускаха още от 12 часа на обяд!/ Накрая си спомням че половин час преди повече началото в стадиона влезноха няколко хиляди войници организирано от някакви поделения и понеже нямаше игла къде да пуснеш , ги разположиха във северната част на на терена под таблото , долу на пистата !!! ... Това са фактите. Прекратете всякакви спорове с пъпчиви буферчета на тема посещаемост !
Пловдив1926 написа:Pupper_ написа:Пловдив1926 написа:Абсолютни глупости си написал приятелю. Явно доста са ти избелели спомените, но така е по-удобно налиЯко гостуване в Раковски на 30км от Пловдив, по-яко от на левскарите в Бареселона сега като се замисля
Чакай да те питам и теб: Ти беше ли на въпросния мач? Опитвам се да намеря някой локомотивец, който да е бил на мача и да сподели преживявания от първа ръка, но уви ... само на преразказ с елементи на разсъждение попадам!
Малко по-млад съм от този мач. Освен това, нищо не преразказвам, нищо не расъждавам - показвам снимка на която явно се вижда как стадиона е препълнен с хора НАБЛЪСКАНИ по трибуните и има хора по тополите защото не могат да влязат всички на стадиона. Ето ти още две снимки, без мнение към тях - такова всеки сам може да си състави, в ляво е снимка от седемдесетте. Дори не е от някой известен мач, защото не е упоменато към снимката, но знам, че е от средата на 70-те. В дясно Локо - Левски 1983г. 50000 души на девети септември. Може да видиш снимката, може и да караме на спомените на вихи ви пи
http://img707.imageshack.us/img707/5082/46483077.png
ПП. пускам снимката така, че е широка...
Пловдив1926 написа:Малко по-млад съм от този мач.
Pupper_ написа:Пловдив1926 написа:Малко по-млад съм от този мач.
Никой не оспорва фактите, че Голямата къща се е пълнила от мачове на Локомотив! Тук аз лично оспорвам митологичното ви "нашествие" от 40 000 локомотивци, на баража за допълване на А група, през 1983-та! Мача беше Локомотив - Осъм. Пише го на официалния ви сайт, а е една пошло изфабрикувана легенда! Около 10 000 - 12 000 бяхте тогава и предимно се придвижвахте с влак! Такива истории за автоколони по магистралата са меко казано смешни. Затова искам да не заблуждавате сами феновете си. Те не заслужават да бъдат лъгани!

Пловдив1926 написа:Аз приключих по темата. Със здраве и успех на мача днеска
PLOVDIV PEE 1912 написа:Локомотив в никакъв случай не е лош отбор ... Лошото е ,има няколко индивида,като тоя по горе ,които се заеха със задачата да намерят някакви исторически традиции...
Pupper_ написа:Пловдив1926 написа:Аз приключих по темата. Със здраве и успех на мача днеска
Благодаря за пожеланията! Лек ден и на теб!
За да приключа темата и аз - попитам риторично: Ако на един стадион има 40 000, то задължително ли е всички да са привърженици на Локомотив Пд?
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 4 госта