Новините в гонг за Ботев

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Re: Новините в гонг за Ботев

Мнениеот Пловдив1926 » 08 сеп 2010 09:51

Абсолютни глупости си написал приятелю. Явно доста са ти избелели спомените, но така е по-удобно нали :mrgreen: Яко гостуване в Раковски на 30км от Пловдив, по-яко от на левскарите в Бареселона сега като се замисля :mrgreen:

Ето ти една снимка на второкласния отбор с малка база фенове, дето почти пълни 9ти септември. И хората са се качили да гледат от тополите щото им е по-удобно :mrgreen: А, да ти кажа, че същия тоя второкласен отбор има най-много записани членове в спортното си дружество доста години в цяла България.
Изображение
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 08 сеп 2010 10:27

Пловдив1926 написа:Абсолютни глупости си написал приятелю. Явно доста са ти избелели спомените, но така е по-удобно нали :mrgreen: Яко гостуване в Раковски на 30км от Пловдив, по-яко от на левскарите в Бареселона сега като се замисля :mrgreen:

Чакай да те питам и теб: Ти беше ли на въпросния мач? Опитвам се да намеря някой локомотивец, който да е бил на мача и да сподели преживявания от първа ръка, но уви ... само на преразказ с елементи на разсъждение попадам!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 08 сеп 2010 10:38

Pupper_ написа:
Пловдив1926 написа:Абсолютни глупости си написал приятелю. Явно доста са ти избелели спомените, но така е по-удобно нали :mrgreen: Яко гостуване в Раковски на 30км от Пловдив, по-яко от на левскарите в Бареселона сега като се замисля :mrgreen:

Чакай да те питам и теб: Ти беше ли на въпросния мач? Опитвам се да намеря някой локомотивец, който да е бил на мача и да сподели преживявания от първа ръка, но уви ... само на преразказ с елементи на разсъждение попадам!

Малко по-млад съм от този мач. Освен това, нищо не преразказвам, нищо не расъждавам - показвам снимка на която явно се вижда как стадиона е препълнен с хора НАБЛЪСКАНИ по трибуните и има хора по тополите защото не могат да влязат всички на стадиона. Ето ти още две снимки, без мнение към тях - такова всеки сам може да си състави, в ляво е снимка от седемдесетте. Дори не е от някой известен мач, защото не е упоменато към снимката, но знам, че е от средата на 70-те. В дясно Локо - Левски 1983г. 50000 души на девети септември. Може да видиш снимката, може и да караме на спомените на вихи ви пи :)

http://img707.imageshack.us/img707/5082/46483077.png

ПП. пускам снимката така, че е широка...
Последна промяна от Пловдив1926 на 08 сеп 2010 10:38, променено общо 1 път.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 08 сеп 2010 10:38

vhpvhp написа:Не спорете с буфери на исторически теми за посещаемост. Това е капан , в който те ви вкарват. Такава тема е абсурдна , защото всеки , който е над 35 години и е фен ,има лично спомени от ония времена и ще потвърди , че такъв спор е абсурден. БОТЕВ /ТРАКИЯ/ винаги е бил отборът на Пловдив и е събирал огромното мнозинство фенове на Града , както и от цяла Южна България. Локото винаги са били второкласен отбор с далеч по-малка база фенове , много от които през 70-те и 80-те ходеха редовно на мачовете на Тракия за да гледат ГОЛЯМ ФУТБОЛ . Това е неоспоримия факт , и всички по-възрастни фенове - било Ботевисти или Локомотивци, го знаят. Така че тези пуберитетски спорове - кой имал по-голяма публика ги нищят само фенчета , родени след 1990 - 1995 , които освен Митьо Селския друго не са виждали... Писах го няколко пъти - пловдивски футбол активно гледам от края на 70-те. Бил съм лично на всичките въпросни мачове - Локо - Берое на ст."9-ти Септември" , баража в София с "Осъм" /бяхме в агитката на Локото заедно с един приятел , локомотивец/ , както и нашите мачове с "Барса", "Байерн" ...и всичките дербита с "Левски" .... Мачът Локо-Берое беше дерби на "Б" групата - рекорд за посещение на втора дивизия за всички времена. Имаше около 40 0000 човека , стадиона беше почти пълен , но не и ПРЕПЪЛНЕН :!: В София баража имаше не повече от 15 - 20 000 човека. Основната група фенове на Локо пътува с БДЖ :idea: И по погрешка слезна на "Подуене" от където направи шествие до Националния... :) 5000 е максимума на пловдивските зрители тогава , пак повтарям - много често фенове на различни пловдивски отбори си ходехме едни други на мачовете да се подкрепяме , нямаше такава омраза между клубовете , а и имаше ГЛАД ЗА ФУТБОЛна живо ! На нашите мачове "9-ти Септември" се пукаше по шевовете !!! С "Барселона" е абсолютния рекорд по посещение на мач в България за всички времена - 65 000 човека. За да не мислите , че си играем с цифрите само може да се обясни , че тогава капацитетите на стадиона бяха приблизителни . Нямаше седалки индивидуални , а дълги пейки , или направо бетонни редове , както е на Пловдив горе на трибуните ,които можеха да се пълнят до откат ! Нямаше и ограничения в продаването на билети. . На мача с Барса стадионът се напълни до край 2 часа преди началния сигнал /а пускаха още от 12 часа на обяд!/ Накрая си спомням че половин час преди повече началото в стадиона влезноха няколко хиляди войници организирано от някакви поделения и понеже нямаше игла къде да пуснеш , ги разположиха във северната част на на терена под таблото , долу на пистата !!! ... Това са фактите. Прекратете всякакви спорове с пъпчиви буферчета на тема посещаемост !

Aбсолютно точно!!!!АБСОЛЮТНО!Няма какво повЕче да се добави след това.

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 08 сеп 2010 10:39

Пловдив1926 написа:
Pupper_ написа:

Малко по-млад съм от този мач. Освен това, нищо не преразказвам, нищо не расъждавам - показвам снимка на която явно се вижда как стадиона е препълнен с хора НАБЛЪСКАНИ по трибуните и има хора по тополите защото не могат да влязат всички на стадиона. Ето ти още две снимки, без мнение към тях - такова всеки сам може да си състави, в ляво е снимка от седемдесетте. Дори не е от някой известен мач, защото не е упоменато към снимката, но знам, че е от средата на 70-те. В дясно Локо - Левски 1983г. 50000 души на девети септември. Може да видиш снимката, може и да караме на спомените на вихи ви пи :)

http://img707.imageshack.us/img707/5082/46483077.png

ПП. пускам снимката така, че е широка...

Кой набор си бе тарикат??

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 08 сеп 2010 10:49

Пловдив1926 написа:Малко по-млад съм от този мач.

Никой не оспорва фактите, че Голямата къща се е пълнила от мачове на Локомотив! Тук аз лично оспорвам митологичното ви "нашествие" от 40 000 локомотивци, на баража за допълване на А група, през 1983-та! Мача беше Локомотив - Осъм. Пише го на официалния ви сайт, а е една пошло изфабрикувана легенда! Около 10 000 - 12 000 бяхте тогава и предимно се придвижвахте с влак! Такива истории за автоколони по магистралата са меко казано смешни. Затова искам да не заблуждавате сами феновете си. Те не заслужават да бъдат лъгани!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 08 сеп 2010 10:57

Pupper_ написа:
Пловдив1926 написа:Малко по-млад съм от този мач.

Никой не оспорва фактите, че Голямата къща се е пълнила от мачове на Локомотив! Тук аз лично оспорвам митологичното ви "нашествие" от 40 000 локомотивци, на баража за допълване на А група, през 1983-та! Мача беше Локомотив - Осъм. Пише го на официалния ви сайт, а е една пошло изфабрикувана легенда! Около 10 000 - 12 000 бяхте тогава и предимно се придвижвахте с влак! Такива истории за автоколони по магистралата са меко казано смешни. Затова искам да не заблуждавате сами феновете си. Те не заслужават да бъдат лъгани!

За мачове на които не съм ходил или нямам ясни спомени не мога да коментирам. Мога да покажа единствената снимка с която разполагам в момента от този мач:

Изображение

Имай предвид, че бройката отново варира. 2010 година има спор на първия мач 4000 или 9000 бяхте какво да говорим за 83-та, но едва ли писанията в пресата за 40 000 и данните изнесени са преувеличени от 12 на 40...просто е брутално от към мащаб и тн.

Никой не успорва, че сте имали яки мачове. Аз примерно притежавам уникално яки ваши снимки на пълни стадиони и тн. Става въпрос да не се изхвърляме с най-най изказванията защото и други хора са правили същото. Аз приключих по темата. Със здраве и успех на мача днеска 8-)

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 08 сеп 2010 10:58

Локомотив в никакъв случай не е лош отбор.Нищо ,че доста са подвизавали по б групите.Лошото е ,има няколко индивида,като тоя по горе ,които се заеха със задачата да намерят някакви исторически традиции .Просто психиката на някои от тях не издържа след шампионската титла.Мъчиха се няколко сезона да се върна в А група ....,е върнаха се по административен път и хоп.....ШАМПИОНИ.

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 08 сеп 2010 11:02

Пловдив1926 написа:Аз приключих по темата. Със здраве и успех на мача днеска 8-)

Благодаря за пожеланията! Лек ден и на теб!
За да приключа темата и аз - попитам риторично: Ако на един стадион има 40 000, то задължително ли е всички да са привърженици на Локомотив Пд? :)
PLOVDIV PEE 1912 написа:Локомотив в никакъв случай не е лош отбор ... Лошото е ,има няколко индивида,като тоя по горе ,които се заеха със задачата да намерят някакви исторически традиции...

Лошото е, че заблуждават собствените си фенове! Получава се така, че сегашните привърженици, се чувстват малцинство на фона на тези 40 000 гостуваща агитка, при положение, че трудно се събират наполовина на домакинска среща. Кому са нужни тези измишльотини?
Последна промяна от Pupper_ на 08 сеп 2010 11:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 08 сеп 2010 11:07

Pupper_ написа:
Пловдив1926 написа:Аз приключих по темата. Със здраве и успех на мача днеска 8-)

Благодаря за пожеланията! Лек ден и на теб!
За да приключа темата и аз - попитам риторично: Ако на един стадион има 40 000, то задължително ли е всички да са привърженици на Локомотив Пд? :)

Естествено, че не. Тогава годините са били други. На мачовете ви с Бареселона и Байерн познавам много локомотивци които са ходели. Знам и за много ботевисти, които са били на мачовете ни с Юве и Лацио. Такива са били времената, такива са били нравите.

Върни се в “Ботев”