Футболът е проста игра за умни хора!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

slai
Контакти:

Re: Футболът е проста игра за умни хора!

Мнениеот slai » 04 сеп 2010 17:16

Agentriot написа:
slai написа:Тезата ти е базирана на едно нищо защото има голяма разлика между интeлигентност и "футболен мозък" и двете неща не се свързани

Разбира се,че СА!А е най-добре,когато притежаваш и двете неща-анализираш ситуации,слаби страни на противника,къде ще тръгне някой,как би било най-добре да му подадеш,кой крак е по-слаб на даден играч,много неща има,за които са ти нужни и двете неща!За мен примерно Бербатов притежава и двете неща( и интелект,и разбиране на играта)!

Добре,за различните позиции на терена са различни необходимите умения - позициониране, умение да четеш играта, креативност и др. , но това са неща които се учат с тренировки и опит т.е не е нужно да имаш висок коефициент на интелигентност а да се концентрираш и да работиш здраво

Agentriot
Контакти:

Мнениеот Agentriot » 04 сеп 2010 17:21

slai написа:
Agentriot написа:
slai написа:Тезата ти е базирана на едно нищо защото има голяма разлика между интeлигентност и "футболен мозък" и двете неща не се свързани

Разбира се,че СА!А е най-добре,когато притежаваш и двете неща-анализираш ситуации,слаби страни на противника,къде ще тръгне някой,как би било най-добре да му подадеш,кой крак е по-слаб на даден играч,много неща има,за които са ти нужни и двете неща!За мен примерно Бербатов притежава и двете неща( и интелект,и разбиране на играта)!

Добре,за различните позиции на терена са различни необходимите умения - позициониране, умение да четеш играта, креативност и др. , но това са неща които се учат с тренировки и опит т.е не е нужно да имаш висок коефициент на интелигентност а да се концентрираш и да работиш здраво

Явно няма да ме разбереш! :(

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 сеп 2010 19:33

По същество съм съгласен с автора.И в грандовете ни класата идва от чужденците,не от нашите футболисти.За мен Мъри направи грешка,като пое националния-трябваше да иде в чужбина!Тактическата дисциплина беше отчайваща вчера-какъв е смисъла да обясняваш и налагаш някаква идея,като на терена всичко рухва... Оставяш ги чалгаджиите без треньор-да се оправят,бездруго всеки дроби квото му дойде на акъла!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 04 сеп 2010 19:53

slai написа:Тезата ти е базирана на едно нищо, защото има голяма разлика между интeлигентност и "футболен мозък" и двете неща не се свързани. Футболния мозък е умението на футболиста в дадена ситуация да вземе най-точното решение без да се колебае

Много ми е интересно как може да анализираш ситуации и да взимаш решения, как научаваш това умение, когато имаш коефициент на интелигентност колкото на средностатистически морски корал?

slai
Контакти:

Мнениеот slai » 04 сеп 2010 20:24

dafquezz написа:
slai написа:Тезата ти е базирана на едно нищо, защото има голяма разлика между интeлигентност и "футболен мозък" и двете неща не се свързани. Футболния мозък е умението на футболиста в дадена ситуация да вземе най-точното решение без да се колебае

Много ми е интересно как може да анализираш ситуации и да взимаш решения, как научаваш това умение, когато имаш коефициент на интелигентност колкото на средностатистически морски корал?

Защото това ти е втълпено в главата (а и най-големите гении се раждат с тази дарба) и взимаш решения инстиктивно. Повечето футболисти не са особено интелигентни. Джон Тери например изневерява на жена си със съпругата на съотборника си, прави редовно пиянски изцепки но от 2005 до 2008 беше един от най-добрите защитници в света. Наблюдавал ли си публични изяви на Дейвид Бекъм? Много далеч от моето определение за интелигентен човек, но въпреки това има невероятен футболен мозък

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 04 сеп 2010 23:36

slai написа:Джон Тери например изневерява на жена си със съпругата на съотборника си, прави редовно пиянски изцепки но от 2005 до 2008 беше един от най-добрите защитници в света.

С бившата му приятелка, не с жена му, и определено не смятам изневярата за липса на интелигентност, също както и пиянските изцепки. Бекъм никога не е бил кой знае какъв играч, просто умее да центрира с точността на машина за тенис топки, и това е единственото му качество. Той е много повече медийна звезда отколкото футболна. Футболистите от най-високо ниво никога не са глупави, от необразован до глупав разликата е огромна.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 сеп 2010 23:45

slai написа:
dafquezz написа:

Защото това ти е втълпено в главата (а и най-големите гении се раждат с тази дарба) и взимаш решения инстиктивно. Повечето футболисти не са особено интелигентни. Джон Тери например изневерява на жена си със съпругата на съотборника си, прави редовно пиянски изцепки но от 2005 до 2008 беше един от най-добрите защитници в света. Наблюдавал ли си публични изяви на Дейвид Бекъм? Много далеч от моето определение за интелигентен човек, но въпреки това има невероятен футболен мозък

А когато нямаш нито природна, нито футболна интелигентност, но играеш в Националния отбор..тогава как се нарича това?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 05 сеп 2010 00:08

Кашчей написа:А когато нямаш нито природна, нито футболна интелигентност, но играеш в Националния отбор..тогава как се нарича това?

Иван Иванов.
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Потребителски аватар
athom
Контакти:

Мнениеот athom » 05 сеп 2010 02:08

veseo написа:
Кашчей написа:А когато нямаш нито природна, нито футболна интелигентност, но играеш в Националния отбор..тогава как се нарича това?

Иван Иванов.

И Ушко Янков. И Зетко Миланов. И Синко Перуканчов.
И още колко много други знайни и не чак толкова знайни герои на нашето драматично футболно съвремие.

Но този въпрос може да се зададе и в областа на спортната ни журналистика.
В областа на спортната ни треньорска гилдия.
В областа на спортната ни медицина.

И така до края на света.
Те са на всеки кило...пардон, на всеки метър са.

П.С. Толкова съгласен, колкото съм с автора на темата не съм бил от преди...една седмица, когато една млада дама ми прошепна "Абе...искаш ли да ходим да си лягаме."
slavia_forever написа:При 2:2 за немците не играе толкова психологическия фактор.

Изображение

Reckless

Мнениеот Reckless » 05 сеп 2010 04:55

Много е малък шанса да се намерят връзкари, които да са и много добри футболисти.

Върни се в “Национален отбор”